Sport

Câți sportivi români sunt calificați la Jocurile Olimpice, cu 100 de zile înaintea startului competiției din Tokyo

Publicat: 15 apr. 2021
Jocurile Olimpice de la Tokyo
România are 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a transmis un mesaj sportivilor, cu 100 de zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, în care afirmă că „tot ce contează este lupta, echipa și puterea de a uni”.

„100 de zile și un singur vis, susținut de milioane de clipe de antrenament și multă dorință. Tot ce contează este lupta, echipa și puterea de a uni. Cei mai buni dintre noi vor fi acolo. Jocurile Olimpice Tokyo 2020 înseamnă pentru mine încredere și mândrie. Ne vedem la Tokyo, și eu sunt Team România”, a spus Covaliu în mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

România are 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive

În acest moment, România are 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă:

Atletism (5): Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie ușoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe șosea);
Fotbal (18): echipa națională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glință (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);
Scrimă (1): Ana-Maria Popescu (spadă);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tir sportiv (1): Laura Ilie (pușcă aer comprimat 10 m).

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce inițial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020. Fix 100 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, președintele Asociației Medicale a anunțat că organizarea competiției va fi foarte dificilă.
Jocurile Olimpice au fost amânate pentru vara acestui an și vor păstra denumirea de JO 2020, dar niponii se tem de uriașul eveniment.

Anunțul îngrijorător făcut de Japonia cu 100 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Haruo Ozaki, președintele Asociației Medicale din Tokyo, a spus că va fi dificil de organizat această ediție a Olimpiadei în plină pandemie.

„Dacă vor continua să crească numărul infectărilor, va fi dificil să se organizeze Jocurile Olimpice în forma actuală, cu sportivi venind din toate țările, chiar dacă nu este public”, a spus Ozaki, citat de News.ro.

Jocurile Olimpice, amânate pentru un an din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august, în capitala Japoniei. Jocurile paralimpice sunt programate în perioada 24 august – 5 septembrie.

Adauga un comentariu