Actualitate

Ce au hotărât judecătorii în cazul șoferului beat care a ucis trei tineri pe o șosea din Alba

Publicat: 28 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce au hotărât judecătorii în cazul șoferului beat care a ucis trei tineri pe o șosea din Alba
Tragedie trasă la indigo cu cea din 2 Mai

Șoferul beat în vârstă de 19 ani, acuzat că a ucis trei tineri pe o șosea din Alba, a fost arestat preventiv. Avea o îmbibație alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge în zorii zilei, respectiv 1,81 g/l alcool pur în sânge o oră mai târziu.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva tânărului, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și ucidere din culpă.

„La data de 27.08.2023, în jurul orei 03:00, inculpatul, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (având o îmbibație alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge la ora 04:12, respectiv 1,81 g/l alcool pur în sânge la ora 05:13), a condus autoturismul marca VW Golf, în care se afla singur, pe DN 1, direcția de deplasare Sîntimbru Fabrică – Alba Iulia și, în momentul în care a ajuns la km 387+700 m, a surprins și accidentat pe persoanele vătămate B., D. și S., acestea decedând la fața locului. În data de 27.08.2023, inculpatul a fost reținut de către organele de cercetare penală pentru o durată de 24 ore”, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o durată de 30 de zile.

El este șoferul beat, de 19 ani, care a intrat cu maşina într-un grup de tineri

Tragedie trasă la indigo cu cea din 2 Mai în județul Alba. Trei tineri, cu vârste cumprinse între 17 și 25 de ani, au murit după ce un tânăr de 19 ani, băut, i-a lovit în plin. Un grup de șase tineri care se deplasau pe marginea Drumului Național 1, în afară localități Sântimbru, au fost accidentați de către un șofer care circula cu viteză foaarte mare. Cei șase se deplasau pe marginea drumului, spre o benzinărie din apropiere, pentru a se relaxa la o bere. Aceștia mergeau pe marginea drumului, în grupuri de doi câte doi. La un moment dat, din spatele lor, un șofer care circula în aceiași direcție de mers cu ei a venit cu viteză și a intrat în grupul de tineri.

Trei dintre tineri au scăpat, iar trei au sfârșit loviți de mașină. Impactul a fost așa de puternic încât trupurile celor trei au fost împrăștiată pe distanțe de sute de metri.

Mașina care i-a lovit s-a oprit la o distanță de 200 de metri de unde a fost impactul. Când au ajuns forțele de intervenție la fața locului nu au mai putut face nimic pentru tineri care zăceau pe jos, fără suflare.

Șoferul este Palco Eduard Norbert, are 19 ani și avea permis de conducere din luna decembrie a anului trecut.

Adauga un comentariu