Sanatate

Ce boli tratează urzica. Cum să folosești corect această plantă cu efecte miraculoase

Publicat: 03 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce boli tratează urzica. Cum să folosești corect această plantă cu efecte miraculoase
Urzicile sunt recomandate pentru efectul lor tonic, antiinflamator și pentru proprietățile diuretice.

Puțini sunt cei care știu ce boli tratează urzica. Urzicile sunt o sursă bogată de fier și alte minerale importante pentru organism. Urzica poate fi preparată în diferite moduri, de la ceai, infuzie, ulei, sirop, tinctură până la creme și soluții de corp. Urzicile sunt o adevărată sursă de vitamine și minerale cu proprietăți curative, tonice și diuretice. Iată cum să folosești corect această plantă cu efecte miraculoase.

Ce boli tratează urzica

Urzicile sunt folosite ca medicament naturist mai ales în perioada de primăvară. Este binecunoscut faptul că urzicile sunt benefice pentru organism și tratează numeroase boli. De la banala astenie de primăvară până la alergii, acnee, afecțiuni ale aparatului renal, alopecia, anemie, boli legate de circulația sângelui și multe altele pot fi tratate sau prevenite cu ajutorul produselor pe bază de urzici.

Printre cele mai frecvente afecțiuni și boli ce pot fi prevenite sau tratate cu urzică sunt anemia, afecțiunile virale și bacteriene, afecțiuni ale ficatului și ale vezicii biliare, boli dermatologice, bronșită, căderea părului, afecțiuni ale scalpului, ciclu menstrual neregulat, enterocolite, sângerări nazale, inflamații bucale și multe altele.

Pentru toate aceste afecțiuni urzica este întrebuințată adesea sub formă de ceai, tinctură, sirop sau este folosită în prepararea unor creme. Urzicile sunt recomandate pentru amețeală, anemie și astenie, stări cu care se confruntă tot mai multe persoane în anotimpul de primăvară. Eficient este și ceaiul de foi de dafin în tratarea mai multor afecțiuni.

Cum să folosești corect planta minune

Urzicile pot fi pregătite în diferite moduri, de la mâncărurile cu urzici recomandate mai ales primăvara până la ceaiurile de urzică sau siropurile cu numeroase beneficii. Una dintre problemele tratate cu ajutorul acestei plante este astenia. Urzicile previn sau tratează astenia foarte ușor vând în vedere că sunt bogate în vitamina B și vitamina A.

În cazul asteniei și anemiei de primăvară se recomandă tinctura de urzici obținută prin mărunțirea de urzici amestecată cu alcool. Se lasă la macerat două săptămâni și se consumă 20 de picături din această tinctură după fiecare masă. Picăturile de tinctură se dizolvă în apă apoi se consumă. Pentru tratarea alergiilor se recomandă o infuzie de urzică. În 250 ml de apă clocotită se pune o linguriță de urzici mărunțite și se lasă la infuzat timp de 15 minute. La final se strecoară infuzia și se consumă două căni pe zi timp de o lună până când alergia va dispărea complet.

Ceaiul de urzică poate preveni și trata inflamații ale sistemului urinar, cea mai întâlnită fiind retenția urinară. Mai mult, ceaiul de urzică este benefic în cazul persoanelor care suferă de diabet sau care suferă de boli biliare, hepatice sau afecțiuni ale splinei. De asemenea, siropul de urzică făcut acasă este recomandat pentru purificarea sângelui. Se ia câte o linguriță de sirop o dată pe zi timp de o lună.

Urzicile au numeroase beneficii pentru organism, fiind recomandate pentru consum sub formă de ceai, tinctură, sirop, dar și în diferite preparate culinare. Urzicile sunt printre cele mai bogate plante în substanțe benefice pentru corpul uman. Aceste plante miraculoase sunt recomandate pentru efectul lor tonic, antiinflamator și pentru proprietățile diuretice.

Adauga un comentariu