Prima pagină » Sanatate » Ce boli vindecă postul cu apă? Beneficii dar și contradicții dacă ții acest regim

Ce boli vindecă postul cu apă? Beneficii dar și contradicții dacă ții acest regim

01 mai 2024, 14:14,
în Sanatate

Postul cu apă sau postul negru este considerat de unii o terapie a sufletului și a trupului. Ce boli ar putea vindeca postul cu apă, dar și ce riscuri există dacă țineți acest post, aflați în rândurile următoare.

În general, postul vine cu multe avantaje, însă acesta nu este lipsit nici de riscuri. Majoritatea dintre noi avem diferite motive pentru a posti: fie că vrem să slăbim, fie că credem că este sănătos, fie că ne recomandă religia.

Ce înseamnă postul negru și cum se ține

Postul negru sau postul cu apă este considerat terapie și reprezintă abstinența completă de la orice fel de mâncare sau substanțe, cu excepția apei, într-un mediu de odihnă continuă și completă, mai mult sau mai puțin stând într-o stare meditativă. Unii specialiști afirmă că postul cu apă este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le poți folosi pentru a susține organismul să se vindece. Apa, de asemenea, este un supresor natural al poftei de mâncare, care ajută la refacerea funcției rinichilor prin eliminarea toxinelor din sânge. Fără apă, corpul nu poate trăi, dar nici nu poate transforma grăsimea stocată în energie. De altfel, arderea grăsimilor necesită mult mai multă apă decât majoritatea altor procese. De asemenea, celulele hidratate din corpul uman au o sensibilitate crescută la insulină, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta rezistență la insulină și prediabet.

ATENȚIE! Acest post este unul foarte periculos, mai ales dacă aveți probleme de sănătate. Este indicat să nu începeți acest post sau alte diete până nu consultați un medic specialist. Detoxifierea nu este recomandată persoanelor cu boli cronice, în special celor care au probleme cu ficatul sau rinichii. De asemenea, dacă aveți diabet sau tulburări cardiovasculare, ar fi bine să evitați acest tip de post.

Ce boli vindecă postul cu apă

Postul cu apă totuși a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, unii specialiști admit chiar că poate ajuta la vindecarea sau ameliorarea unor boli. De exemplu, diabetul de tip 2. Câteva studii au arătat că postul cu apă sau postul negru poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și ajută la stabilizarea sensibilității la insulină, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet tip 2. Postul cu apă de asemenea poate contribui la reducerea bolilor cardiovasculare, scăzând tensiunea arterială, dar și nivelul de colesterol și a altor factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Afecțiunile inflamatorii dar și obezitatea se pot remedia, prin limitarea aportului caloric zilnic, postul cu apă ajutând la scăderea în greutate dar și la reducerea grăsimii corporale, de aici și efectele antiinflamatorii, de aici poate scădea riscul de afecțiuni ale artritei sau Parkinson. Cel mai important beneficiu este însă asupra problemelor digestive, oferind stomacului dar și restul organelor ce se ocupă cu digestia o pauză, ceea ce poate ajuta la ameliorarea unor probleme, cum ar fi indigestia sau problemele de iritabilitate a intestinelor sau gastrita.

Nu uitați să consultați mai întâi un medic înainte de a începe un post cu apă, în special dacă suferiți de boli cronice sau alte afecțiuni

Cauza principală a pentru care nu se recomandă postul cu apă este lipsa vitaminelor și a mineralelor pe care le luăm din mâncare, astfel puteți dezvolta anemie sau alte boli cauzate de această lipsă. După câteva zile, postul poate declanșa diverse simptome, cum ar fi greața, durerile de cap, răul la stomac, dar și amețeli și palpitații. Dacă durează mai mult de câteva zile, atunci postul poate duce la slăbirea totală a sistemului imunitar, dar și la o sensibilizare la infecții.

Ce boli vindecă postul cu apă? Poate ajuta la ameliorarea unor probleme digestive sau probleme cu obezitatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *