Mulți români vor să afle ce este taxa pe apa de ploaie. Majoritatea cetățenilor consideră că această taxă pe apa pluvială este una aberantă și sunt nemulțumiți de faptul că facturile sunt încărcate cu tot felul de costuri inutile. Iată de ce sunt obligați românii să plătească ce nu consumă.
Ce este taxa pe apa de ploaie
Plata apei de ploaie este încă un subiect controversat. Românii, mai ales cei care trăiesc în orașe, spun că facturile lor sunt încărcate cu taxa pe apa pluvială. Companiile de apă precizează că pun astfel de taxe pentru că această apă provenită din precipitații ajunge în canalizare și urmează același proces de tratare ca și cea uzată, iar acest lucru presupune costuri.
Conform companiilor de apă, serviciile de colectare și transport de apă meteorică fac parte din serviciul de canalizare prestat de acestea, funcționarea alor implicând costuri de exploatare, întreținere, dezvoltare, modernizare, precum și de protecție a mediului. Toți acești factori sunt reflectați în tariful serviciului de canalizare, indiferent de volumele de apă meteorică colectate în rețeaua publică de-a lungul anului.
Apele meteorice constituie o mare problemă în zonele urbane deoarece sunt mai mult decât nişte simple ape de şiroire încărcate cu suspensii, potrivit specialiștilor de la compania de apă. Mulți români sunt revoltați și spun că este o taxă aberantă, mai ales că plătesc și în lunile în care nu sunt precipitații.
Ce se întâmplă cu facturile românilor din această lună
Autoritățile au anunțat schimbări majore în ceea ce privește plata facturilor în România. Este preconizat un mare avantaj pentru români pentru că aceștia își vor putea plăti mult mai ușor facturile. Poșta Română se pregătește să schimbe modul în care românii își plătesc facturile, introducând posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Plățile cu cardul direct la poștaș reprezintă o alternativă comodă și rapidă la metodele tradiționale de plată a facturilor, cum ar fi plata în numerar sau prin alte servicii bancare.
Mai mult decât atât, introducerea plăților cu cardul la domiciliu poate avea un impact pozitiv și asupra siguranței și securității tranzacțiilor. De asemenea, această metodă de plată a facturilor stimulează adoptarea plăților electronice în România. Poșta Română și autoritățile încurajează consumatorii să renunțe la plățile în numerar și să treacă la utilizarea cardurilor și a altor instrumente electronice de plată.
Valoarea facturilor de gaze naturale și energie electrică ar putea scădea de la 1 aprilie, pe fondul scăderii prețurilor la gaze și energie la nivelul Uniunii Europene.
,,Se propune scăderea prețului gazelor naturale pe care producătorii de gaze naturale care desfășoară atât activități de extracție onshore și/sau offshore, indiferent de data începerii acestei activități, cât și activități de vânzare a gazelor naturale, au obligația să le livreze furnizorilor clienților casnici, furnizorilor producătorilor de energie termică sau direct către producătorii de energie termică și operatorului de transport și sistem/operatorilor concesionari de distribuție titulari ai unei licențe de operare – operatori de rețea, de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh.”, au precizat autoritățile.
În schimb, o noutate pentru acest an îi vizează pe cei care locuiesc la casă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că în anul 2024 cei care locuiesc la casă vor putea beneficia de vouchere uriașe pentru eficientizarea energetică a locuințelor.
În Iași sunt și terenuri sub nivelul trotuarelor și străzilor unde cetățenii ar trebuie să taxeze… Dar noi suntem români de mii de ani!
Apa de pe strada intra in curtile oamenilor datorita proiectului defectuos realizat si aprobat de Primaria Iasi pe strada Viticultori. Primarul desi a fost instiintat, nu face absolut nimic. Strada care este data in folosinta de circa 1,6 ani se crapa, lucrarea find executata de firmele clientelare ale lui Chirica. DECI sa se stie, din aceasta zona nimeni nu va mai vota CHIRICA.