Prima pagină » Culinar » Ce pește face icre de Manciuria? Află cum se consumă caviarul roșu!

Ce pește face icre de Manciuria? Află cum se consumă caviarul roșu!

05 iun. 2025, 13:34,
Redacția BZI în Culinar

Aceste icre de Manciuria sunt considerate o delicatesă rară, apreciată pentru textura, aroma și valoarea lor nutrițională. Ele sunt obținute din specii de pești care trăiesc în regiuni bine delimitate, cu habitate naturale favorabile pentru dezvoltarea icrelor de calitate superioară.

Manciuria este regiunea din nord-estul Chinei care acoperă acum provinciile Heilongjiang, Jilin și Liaoning. Unii geografi includ și nord-estul Mongoliei Interioare. Manciuria este mărginită de Rusia (nord-vest, nord și est), Coreea de Nord (sud) și provincia Hebei (sud-vest). Chinezii numesc Manciuria provinciile de nord-est sau nord-est.

Ce pește face icre de Manciuria?

Icrele de Manciuria este o denumire des întâlnită în România, însă în realitate este vorba despre icrele de somon, numite și caviarul roșu. Icrele de manciuria provin din somonii din Pacific (Rusia și SUA), iar icrele de somon sunt cele care provin din somonii Atlanticului.

Icrele de Manciuria sunt mai consistente și mai apreciate de consumatori, deoarece somoniii din Atlantic trec prin aproximativ 7 cicluri de depunere a ouălor spre deosebire de cei din Pacific care au doar un ciclu.

Astfel, după ce somonii din Pacific își depun ouăle, ei mor, însă tot ce e mai bun din organismul lor se transmite în icrele deja depuse. Icrele de Manciuria sunt produse în principal de specii de somon și hering, dar există și alte specii de pești care contribuie la această categorie, fiecare oferind un profil distinct de aromă și textură.

Heringul este un alt pește care produce icre de Manciuria, însă acestea sunt diferite de cele ale somonului. Icrele de hering sunt mai mici, translucide și au un gust mai delicat, cu o ușoară notă sărată. Heringii din regiunea Manciuria se reproduc în apele de coastă, iar icrele lor sunt recoltate de obicei în timpul sezonului de reproducere, când sunt cele mai proaspete.

Metode de recoltare și prelucrare

Icrele de Manciuria sunt recoltate cu mare atenție pentru a asigura păstrarea calității lor superioare. Procesul începe cu prinderea peștilor în sezonul de reproducere. În funcție de specie, icrele sunt extrase manual sau cu ajutorul echipamentelor specializate.

După recoltare, icrele sunt spălate cu apă curată și conservate în sare, un proces care ajută la păstrarea prospețimii și accentuează aroma naturală. Congelarea nu este cea mai bună metodă să păstrezi icrele la rece, deoarece după dezghețare acestea își vor pierde din aroma și gustul specifice și este posibil să se taie salata din icre cu maioneză.

Cu toate acestea, icrele de știucă, de biban sau de păstrăv pot fi păstrate la congelator în medie 6 luni, după ce au fost bine curățate și sărate. În prima etapă, icrele se țin la frigider câteva zile până când își schimbă culoarea. Apoi se pun la scurs într-o sită, dacă mai este necesar să se scurgă din lichid.

Apoi se pun în cantități mici în pungi care pot fi sigilate, se scoate aerul ușor cu palma din pungi, se sigilează și se congelează. Icrele de somon sau caviarul nu se țin niciodată la congelator. Icrele de Manciuria sunt utilizate în diverse preparate culinare, fiind o delicatesă apreciată la nivel mondial.

Ele pot fi consumate crude, ca atare, sau pot fi incluse în rețete sofisticate. Pe lângă gustul lor delicios, icrele de Manciuria sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Cine e miliardarul care a murit la polo după ce a înghițit o albină
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Ramona Olaru s-a pozat într-o ipostază lipsită de inhibiții, în propriul balcon! Ploaia i-a pus în valoare siluetă de invidiat
Playtech.ro
Județul din România cu fenomene geologice unice în lume. Cei care ajung aici spun că peisajul nu pare de pe Pământ
observatornews.ro
Coaliția și-a împărțit Serviciile și judecătorii CCR, pe lângă ministere. Ilie Bolojan are drept de veto
Playsport.ro
Creaturi parcă de pe altă planetă au fost descoperite în adâncuri și se hrănesc cu metan, un...
Evz.ro
Când poți să fii perchiziționat în trafic. Ce trebuie să știe șoferii
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Cum se taie corect pepenele. Aşa nu faci mizerie şi îl mănânci uşor, e tehnica restaurantelor
Dailybusiness.ro
Câți bani a câștigat Cristela în 2024. Cu ce afaceri se ocupă soția lui Călin Georgescu
RomaniaTV
Nicuşor Dan a decis premierul România, SURPRIZĂ uriaşă
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Statul a retras o sumă-record din conturile românilor pentru a plăti pensiile şi salariile în iunie
redactia.ro
Un nou accident aviatic în India. Nu există supraviețuitori
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`