Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai frumoasă rugăciune către Părintele Arsenie Boca: Găsește vindecare și alinare prin această rugăciune către Sfântul Ardealului

Cea mai frumoasă rugăciune către Părintele Arsenie Boca: Găsește vindecare și alinare prin această rugăciune către Sfântul Ardealului

04 iun. 2024, 12:25,
în Stiri si curiozitati

Părintele Arsenie Boca, cunoscut și ca „Sfântul Ardealului”, rămâne o figură importantă în sufletele credincioșilor români. Rugăciunile către el continuă să fie rostite cu speranță și devotament. Descoperă aici una dintre cele mai iubite rugăciuni către Părintele Arsenie Boca, o rugăciune ce oferă vindecare și alinare sufletească.

Rugăciunea către Părintele Arsenie Boca este o scriere deosebită dedicată „Sfântului Ardealului”. Mărturiile multor credincioși atestă puterea vindecătoare și protectoare a acestei rugăciuni. Citește-o de trei ori pe zi și observă cum viața ta poate căpăta o direcție pozitivă.

Rugăciunea către Părintele Arsenie Boca

Aceasta este rugăciunea prin care ne rugăm Părintelui Arsenie Boca să ne ajute, prin mijlocirea lui Dumnezeu, să trecem prin toate problemele vieții.

Sfinte Preacuvioase Parinte Arsenie, indreptator al sufletelor noastre si tamaduitorul bolilor sufletesti si trupesti, ca cel ce ai impodobit cu adanc de cunoastere a fapturii omenesti, te rugam in vreme de durere si mahnire, cauta cu mila spre noi pacatosii fiii tai si mijloceste catre Preabunul nostru Mantuitor, iertare de pacate si vindecare de toata neputinta.

Parinte Sfinte care ai mare indrazneala in fata Tronului Ceresc, te chemam cu mare lacrimi, dar cu nadejde ca cele spre vindecare sufleteasca si trupeasca, spre mantuire si sfintire, le vom dobandi prin tine, cel ce ne-ai incredintat prin aceste cuvinte:” Eu ma duc, dar de acolo de unde voi fi, am sa va ajut mai mult ca si pana acum”.

Dupa cum in viata pe cei aflati in mari necazuri si suferinte cumplite ii tamaduiai indata, asa si acum pe noi cei pacatosi, insa chemati cu dragoste la mormantul tau incununat cu har ceresc si flori, ne primeste si ne mangaie, sfant si bun Parinte. Ne scoate din negura pacatelor si a patimilor. Daruieste-ne binecuvantarea ca sa purtam crucea vietii spre inviere si luminare desavarsita.

Doctor si tamaduitor de orice suferinta, te rugam, vindeca- ne pe noi, fiii tai si pe cei ce ii aducem in lacrimi si rugaciuni la crucea sfanta a mormantului tau, izvorator de pace, har si binecuvantarea ta de bun si sfant Parinte, iti multumim si te rugam sa ne fii mereu aproape cu rugaciunea si ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfant spre slava marelui si minunatului nostru Dumnezeu si spre a sufletelor noastre mantuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Sfantului Parintelui nostru Arsenie, miluieste-ne pe noi pacatosii.

Viața Sfântului Ardealului

Zian Boca, pe numele său real, s-a născut pe data de 29 septembrie 1910 în satul Vața de Sus, județul Hunedoara. A fost și este unul dintre cei mai venerați monahi din ortodoxia română, renumit pentru viața sa ascetică, dar și pentru darurile sale spirituale și minunile pe care le-a făcut atât în timpul vieții, cât și după moartea sa.

După terminarea liceului la Brad, a urmat Academia de Arte Frumoase din București și Institutul Teologic din Sibiu, unde și-a format o solidă bază teologică și artistică.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact în 1940, Zian Boca a ales calea monahiei, fiind tuns la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, primind numele de Arsenie. Într-un timp relativ scurt, a devenit cunoscut pentru predicile sale profunde, dar și pentru puterea sa de a le vorbi și de a atrage credincioși de rând care veneau cu sutele. A fost transferat ulterior la Mănăstirea Prislop, unde a reușit să umple din nou de viață acest loc sfânt, transformându-l în unul dintre cele mai importante centre spirituale din România.

În scurt timp, Arsenie Boca a fost recunoscut pentru darul său de prevedere și pentru capacitatea sa de a aduce alinare sufletească și trupească credincioșilor, fapt ce a generat numeroase mărturii despre minuni și vindecări.

Cu toate acestea, regimul comunist l-a văzut pe Arsenie Boca încă de la început ca un „dușman al statului” datorită influenței pe care o avea asupra credincioșilor. A fost arestat de mai multe ori și supus diverselor forme de represiune, inclusiv perioade de detenție la Canalul Dunăre-Marea Neagră. În ciuda acestor persecuții, el a continuat să își dedice viața rugăciunii și slujirii aproapelui.

Deși a fost supus unor greutăți, Arsenie Boca a reușit să lase în urmă și câteva lucrări care stau mărturie talentului său artistic. Fresca de la Biserica Drăgănescu, unde a lucrat între 1968 și 1989, este una dintre cele mai frumoase picturi murale din România. Aceasta nu este doar o operă de artă, ci și un testament al viziunii sale teologice și spirituale.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia. După moartea sa, mormântul de la Mănăstirea Prislop a devenit un loc de pelerinaj, atrăgând mii de credincioși anual. Aceștia mărturisesc numeroase minuni și vindecări atribuite mijlocirii sale. Deși nu a fost canonizat oficial de Biserica Ortodoxă Română, pentru mulți români, Arsenie Boca este considerat un sfânt.

Rugăciunea către Părintele Arsenie Boca este una dintre cele mai frumoase scrieri dedicate „Sfântului Ardealului”. Aceasta, după cum mărturisesc unii credincioși, are putere tămăduitoare și puterea de a te proteja de cele rele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024