Local

Cei mai proști hoți din istoria Iașului. Cum au fost prinși trei bărbați cu mașina burdușită de bunuri sustrase. Au ajuns după gratii

Publicat: 26 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cei mai proști hoți din istoria Iașului. Cum au fost prinși trei bărbați cu mașina burdușită de bunuri sustrase. Au ajuns după gratii
Polițiștii din Iași, în timpul unor controale

Trei indivizi au ajuns după gratii după ce au furat mai multe bunuri. Mai mult decât atât, doi dintre aceștia au comis alte infracțiuni fără să-și dea probabil seama. Unul este anchetat pentru că a condus fără permis, iar altul că i-a dat autoturismul chiar dacă știa că nu are drept de a conduce

Trei indivizi au ajuns după gratii după ce au furat mai multe bunuri. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au identificat un bărbat de 36 de ani, bănuit de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere și un bărbat de 41 de ani, bănuit de furt calificat și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 22 spre 23 aprilie 2021, aceștia ar fi sustras mai multe bunuri (o betonieră, o centrală electrică, trei rotopercutoare, un flex, un mai-compactor), dintr-un imobil aflat în reabilitare, situat în comuna Erbiceni.

De asemenea, în aceeași noapte, bărbatul de 41 de ani i-ar fi încredințat autoturismul său bărbatului de 36 de ani, pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși ar fi cunoscut că are anulat dreptul de a conduce, iar acesta din urmă ar fi condus autoturismul pe drumurile publice, având anulat dreptul de a conduce. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 20 mai 2021, cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

Pe 21 mai 2021, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Pe 24 mai 2021, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 41 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Un bărbat a ajuns în arest după ce s-a urcat băut la volan

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un tânăr de 29 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DJ 247, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu niște copaci, în urma impactului rezultând rănirea tânărului. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iasi. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 20 de zile.

Adauga un comentariu