Titlurile zilei

Cel mai cunoscut cuplu de pe rețelele de socializare s-a despărțit, iar reacțiile tinerilor i-au făcut pe psihologi să tragă un semnal de alarmă: „Problema sunt gândurile suicidale” – FOTO

Publicat: 23 apr. 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Cel mai cunoscut cuplu de pe rețelele de socializare s-a despărțit iar reacțiile tinerilor i-au făcut pe psihologi să tragă un semnal de alarmă Problema sunt gândurile suicidale - FOTO
Un cuplu care s-a făcut cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare s-a despărțit în urmă cu câteva zile

Un cuplu care s-a făcut cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare s-a despărțit în urmă cu câteva zile. Acest lucru a stârnit nenumărate controverse și foarte mulți tineri au fost afectați în mod direct de ceea ce au trăit Iustin Petrescu și Marilu Dobrescu, un cuplu care postează, în permanență, toate aspectele frumoase din povestea lor de dragoste

După 3 ani de concubinaj, în care s-au iubit cu patos, relația lor a ajuns la final. Aceștia au mărturisit într-un video intitulat „Procedura Secretă” că drumul lor a fost unul extrem de greu pentru că și-au dorit să întemeieze o familie, însă în ciuda a șapte proceduri de FIV (Fertilizare in Vitro), nopților nedormite, sutelor de injecții, Marilu Dobrescu nu a reușit să rămână însărcinată.

Unul dintre cele mai iubite cupluri de pe rețelele de socializare s-a despărțit

Acest lucru a făcut ca relația dintre cei doi creatori de conținut să se răcească și să se destrame ușor. Tot ce le-a rămas din acești 3 ani în care au încercat să aducă pe lume un copil este o bluziță brodată, pe care cei doi au cumpărat-o în primele luni de relație, în speranța că, într-o bună zi, micuțul lor o va purta. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar fanii au urmărit cu sufletul la gură tot parcursul întâmplărilor, ca la final să primească o veste ce i-a zguduit.

Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu postau orice amănunt din viața lor, începând de la excursiile în care mergeau, la noutățile despre casa pe care doreau să o cumpere și să o amenajeze, până la aspecte intime. Acest lucru i-a făcut pe urmăritori să-și dorească o viață ca a lor, să întâlnească pe cineva care să iubească așa cum îl iubea Marilu Dobrescu pe Iustin Petrescu și viceversa. Cei doi aveau multe planuri împreună, principalul fiind cel de a-și cumpăra o casă și de a-și întemeia o familie.

Cu toate acestea, despărțirea lor a stârnit un val de reacții. Majoritatea celor ce au vizualizat videoclipul în care cei doi explică de ce s-au despărțit au plâns. Alții au spus că, dacă și acești doi creatori de conținut, care păreau atât de fericiți pe rețele de socializare, s-au despărțit, atunci nu mai cred în iubire adevărată.

Psihologii ieșeni trag un semnal de alarmă

Tinerii au trăit, în timp real, povestea de dragoste dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu. Psihologii ieșeni explică de ce se întâmplă acest lucru și de ce mulți tineri ajung să se regăsească în povestea unor oameni pe care nu i-au cunoscut decât în mod artificial, prin intermediul rețelelor de socializare.

Aceștia trag un semnal de alarmă, spunând că, atunci când o persoană este mult prea implicată într-o poveste de iubire care nu-i aparține, dar se regăsește, pot apărea gânduri suicidale.

„Mulți tineri se regăsesc în anumite povești de dragoste care sunt frumoase, pentru ei este greu de înțeles faptul că aceste relații, care se nasc și cresc în mediul online, nu sunt chiar așa cum protagoniștii vor să ni le prezinte. Astfel, tinerii ajung să se regăsească în acele relații, majoritatea fiind chiar asemănătoare.

Cel mai bun exemplu pe care pot să-l dau este cartea «Suferințele tânărului Werther», care, atunci când a fost publicată, a stârnit un val uriaș de sinucideri, din acest motiv a și fost scoasă de pe piață. Tinerii se identificau în acea poveste, cum se întâmplă în momentul de față, și ajung să retrăiască unele despărțiri dureroase, este și mai grav la persoanele care în momentul ăla trec printr-o despărțire.

În astfel de situații, principala problemă sunt gândurile suicidale care pot apărea, din acest motiv, tinerii ar trebui să fie ajutați, să găsească o forță prin care să nu reproducă ce e mai rău din despărțirile unor persoane din mediul online, pe care ei le îndrăgesc, ci să păstreze amintirea romantismului și frumosului care a fost. Unii dintre ei ajung chiar să nu mai creadă în iubire, spunând că, dacă și aceștia, care păreau foarte fericiți și îndrăgostiți, s-au despărțit, atunci eu nu mai am nicio șansă”, a subliniat Ioan Gotcă, psiholog la Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter” din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.

Specialiștii spun că tinerii ar trebui să fie atenți la modele pe care și le aleg pentru că pot ajunge să sufere din cauza unei iluzii pe care vedetele o aruncă în mediul online. Adolescenții încep să creadă că iubirea perfectă există, iar în cazurile cele mai grave se poate ajunge la gânduri suicidale.

„Tinerii ajung să sufere pentru că își doresc aceste relații, își doresc să fie iubiți și să simtă o parte din emoția care li se prezintă prin intermediul rețelelor de socializare. O parte din vină este și a persoanelor care postează în mod excesiv amănunte din povestea lor de dragoste, pentru că ajung să facă rău, iar riscul ca tinerii să preia din suferința lor este unul mare. Mai mult decât atât, există riscul ca aceștia să pună în practică unele soluții periculoase.

Trebuie știut faptul că poveștile de iubire care sunt prezentate prin intermediul rețelelor de socializare sunt foarte cosmetizate, sunt făcute să fie mai dramatice, mai senzațional, în așa fel încât să atragă cât mai mult atenția. De multe ori, reușesc acest lucru”, adaugă Ioan Gotcă, psiholog, în legătură cu despărțirea unuia dintre cele mai iubite cupluri de pe rețelele de socializare.

Comentarii
 • Am cumparat 500 de conserve de fasole. De maine ma fac influencer si voi posta tot ce se intampla dupa un regim bazat doar pe fasole si muraturi. Va sigur ca totul va fi extrem de captivant si colorat. Voi crea doar continut de calitate, o esenta a flatulentei si defacatiei induse de ingerarea exclusiva de fasole pe o perioada nedeterminata. Va astept, dragi fani, si nu uitati sa dati like, la gramezile maro:D

 • un cuplu de vloggeri care si-au mintit fraierii care îi urmăreau. ei aveau probleme grave in relatie, dar se prefaceau ca totul e roz ca sa incaseze loveaua.

  asta e tot, inca niste unii care prostesc pe prostii care pun botul

 • Asa fac TOTI cei din online: castiga bani de pe urma fraierilor 🥹 sau mai rau: de pe urma copiilor 🫤

  Majoritatea e spalata rau de tot pe creier. Se agita si se cearta pentru niste oameni care nici nu stiu de existența lor. Si ce e mai rau, cumpara tot ce le este sugerat 🙄

 • Cand esti follower la influenceri esti… oaie. Follower. Nu esti lider, nu te preocupa viata ta, persoana ta, familia ta, focusul tau sunt niste necunoscuti pe care nu i-ai vazut, nu te cunosc, nu au vreo legatura cu existenta ta.

  Ce fac influencerii? Bani. TOTUL e despre bani. Fiecare follower in plus inseamna bani pt ei. Ce se intampla cand totul e despre bani? Se minte. 99% din influenceri mint pentru BANI. Spun oilor care ii urmaresc ca se dau cu creme nu stiu de care (nu se dau, au primit bani sa spuna ca se dau), ca ei mananca nush ce conserve (nu mananca, au primit bani sa zica asta) etc.

  Follower = oaie. Nu mai fiti followeri.

 • Din obisnuinta, ala nu a citit instructiunile de utilizate ale fatucii, scrise la vedere pe toata chelea ei. Cum plm sa faca copii daca nu stie sa o foloseasca correct? Cacofoniile sunt intentionate 🙂

Adauga un comentariu