Stiri medicale

Cele mai sănătoase 12 orașe din lume

Publicat: 16 ian. 2021
orasul Amsterdam
Oferă peste 400 de activități în aer liber, o rată de obezitate de 20,4% și 1.434 de ore lucrate pe an.

Pentru a determina dacă mediul nostru este potrivit pentru un stil de viață sănătos, un site de vânzare a lentilelor de contact a analizat 44 de orașe din întreaga lume. Fiecare a fost clasificat în funcție de 10 criterii care evaluează mediul de viață. Iata care sunt cele mai sănătoase 12 orașe din lume!

Piața lentilelor de contact Lenstore publică un studiu despre cele mai sănătoase orașe din lume. Au fost analizate 44 de orașe pentru a descoperi cele care promovează un stil de viață sănătos și echilibrat. De la rata obezității până la nivelul de poluare, fiecare oraș a fost clasificat în conformitate cu 10 criterii de evaluare a mediului de viață.

Cum s-a făcut clasamentul?

Datele referitoare la aceste 44 de orașe au fost colectate pe baza a 10 indicatori:

Ore de soare
Prețul unei sticle de apă
Rata obezității
Speranța de viață
Nivelul de poluare
Numărul de ore lucrate pe an
Nivel de bunăstare
Activitati in aer liber
Numărul de ieșiri
Costul mediu lunar al unui abonament la sala de sport

Fiecare parametru a primit un scor ponderat, care a fost apoi utilizat pentru a calcula un scor general din 100. Acest scor general a fost folosit pentru a clasifica cele 44 de orașe pentru a determina care dintre ele oferă cel mai sănătos stil de viață.

Cele mai sănătoase 12 orașe din lume

Poziția 12: Beijing

Pentru a stabili clasamentul, fiecare oraș a fost clasificat în funcție de 10 criterii de evaluare a mediului de viață: ore de soare, rata obezității, speranța de viață, nivelul de poluare, ore lucrate pe an și prețul unei sticle de apă ! Beijingul se află pe poziția a 12-a, cu 2.671 de ore de soare, o rată de obezitate de 6,20% și o sticlă de apă la 29 de cenți.

Poziția 11: Melbourne

Al doilea oraș al Australiei, după Sydney, Melbourne este pe locul 11 ​​cu 2.363 de ore de soare, peste 82 de ani de speranță de viață și unul dintre cele mai mari numere posibile de activități în aer liber (243).

Poziția 10: Vancouver

Vancouver, Canada, este cunoscută pentru oferta sa de natură și sporturi de aventură, dar este, de asemenea, un pionier în sănătate și fitness. Cu o speranță medie de viață de 81,7 ani, o rată de poluare relativ scăzută (24/100), se situează pe locul 10.

Poziția 9: Barcelona

Barcelona, ​​Spania, se află pe locul 9, dar este orașul numărul unu pentru activități în aer liber (580 de activități) și oferă o vreme ideală pentru a vă bucura de el cu 2591 de ore de soare pe an.

Poziția 8: Berlin

Berlin, Germania oferă, de asemenea, o mulțime de oportunități de a vă bucura de aer liber, cu 254 de activități în aer liber (254) și al optulea nivel de poluare cel mai scăzut din Europa. Prin urmare, o viață sănătoasă și plină pentru cetățenii a căror speranță medie de viață este de 80,6 ani.

Poziția 7: Fukuoka

Fukuoka, pe coasta de est a Japoniei, este, fără îndoială, unul dintre orașele mai puțin cunoscute din acest clasament. El ajunge pe poziția a 7-a din cauza unui cost al vieții relativ scăzut (o sticlă de apă costă doar 86 de cenți) și este cel care oferă cea mai mare speranță de viață din clasament, adică 83,2 ani.

Poziția 6: Helsinki

Helsinki este pe poziția a 6-a, deoarece are cel mai scăzut nivel de poluare dintre toate orașele (13.08 / 100), o speranță de viață de 80,6 ani și este unul dintre cele 10 orașe cu cele mai puține ore de lucru. Singurul dezavantaj: oferă doar 1662 de ore de soare.

Poziția 5: Copenhaga

Copenhaga (Danemarca) se află pe poziția a 5-a în clasament, deoarece cu 1380 de ore de lucru pe an (sau 28,75 de ore pe săptămână), este orașul care oferă cel mai bun echilibru între viața profesională și cea privată. Capitala daneză ocupă, de asemenea, locul 5 printre orașele cu cel mai pur aer, cu un scor de poluare de 21,24 (din 100). Singurul dezavantaj: costul vieții. O sticlă de apă este de 2,42 euro.

Poziția 4: Stockholm

1452 de ore lucrate pe an, o speranță de viață de 81,8 ani și un nivel scăzut de poluare (20/100) permit Stockholmului, cel mai mare oraș din Suedia, să obțină locul 4 în acest clasament.

Poziția a 3-a: Viena

Viena, Austria, oferă unul dintre cele mai bune locuri de locuit. Este cel mai puțin poluat oraș din clasament (de trei ori mai mic decât Barcelona, ​​Paris și Londra). Abonamentul la sală este în medie accesibil (în jur de 28 EUR), iar rata obezității sale de 20,1% este a cincea cea mai mică din Europa. Acest lucru îi permite să urce pe poziția a 3-a pe podiumul celor mai sănătoase orașe.

Poziția 2: Sydney

Cu 2.636 de ore de soare pe an, orașul Sydney, Australia oferă peste 406 de activități în aer liber, inclusiv explorarea unora dintre cele mai frumoase plaje din lume. Cu, în plus, o speranță de viață de 82 de ani, primul oraș din Australia este plasat pe poziția a doua în acest clasament mondial.

Poziția 1: Amsterdam

Cunoscută pentru a fi cel mai prietenos oraș din lume, capitala olandeză se află în fruntea clasamentului orașelor care oferă cel mai sănătos stil de viață. Oferă peste 400 de activități în aer liber, o rată de obezitate de 20,4% și 1.434 de ore lucrate pe an.

Adauga un comentariu