Local

Chiar dacă au fost mărite amenzile la CTP, ieșenii încă circulă cu mijloacele de transport fără bilet – FOTO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Chiar dacă au fost mărite amenzile la CTP ieșenii încă circulă cu mijloacele de transport fără bilet - FOTO
Controlorii de la CTP au făcut peste 50 de mii de controale

Ieșenii continuă să circule fără bilet, chiar dacă amenda este de 99 de lei. De la începutul anului, au fost date mii de bilete la suprataxă, iar compania a încasat peste 350.000 de lei

Fenomenul călătorilor fără bilet nu va dispărea prea curând din Iași, în ciuda faptului că amenzile au fost majorate în ultimii ani. În cazul în care cineva nu are tichet, trebuie să plătească 99 de lei pentru un bilet cu suprataxă, valabil pentru 24 de ore. Dacă nu este achitată taxa, atunci se întocmește un proces-verbal, iar călătorul trebuie să plătească 150 de lei, iar amenda ajunge la domiciliul persoanei.

Ieșenii circulă fără bilet cu transportul în comun

CTP Iași are 44 de controlori, iar de la începutul anului au fost efectuate peste 50.000 de verificări în Iași și în zona metropolitană. Compania a încasat peste 350.000 de lei din amenzile aplicate călătorilor fără bilete. De când s-a modificat prețul de la 3 lei la 3,5 lei, aparatele nu mai eliberează rest, iar acest lucru era un motiv pentru care oamenii nu își luau bilet.

„De la începutul anului și până în luna aprilie 2024, s-au realizat, pe zona municipală din Iași, aproximativ 6.500 de controale. În urma controalelor, au fost date 192 de bucăți la suprataxă de 99 lei, valoarea totală fiind de aproximativ 20.000 de lei. De asemenea, pentru aceeași perioadă, au fost făcute, în total, în orașul Iași, 50.000 de controale. Valoarea totală a sumelor rezultate din suprataxă de călătorie a fost de 330.000 de lei. În total, au fost întocmite 2.438 de procese-verbale pentru călători care circulau fără o legitimație de călătorie”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Fenomenul este constant

În perioada de vară, numărul călătorilor fără bilet scade, având în vedere că mijloacele de transport sunt mai goale. Pensionarii din Iași circulă gratuit, iar elevii și studenții beneficiază de abonamente gratis sau reduse. Totuși, sunt unii care încearcă să meargă fără să plătească, însă sunt prinși de controlori. Aceștia încearcă să vină cu tot felul de scuze pentru a scăpa de amendă, dar este inevitabilă în cazurile nejustificate.

„Numerele fluctuează de la lună la lună. Depinde foarte mult, când sunt zile libere, dacă este perioada de vacanță sau de școală. Acum, depinde de fiecare, dacă decid că merită să dea 99 de lei în loc de 3,5 lei”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Deși amenzile sunt mai mari la CTP, unii ieșeni continuă să circule fără bilet cu mijloacele de transport. Compania a încasat sume importante de la începutul anului.

Comentarii
  • amenda e doar pentru elevi, studente, femei, pensionari si clasa muncitoare palida la fata. pentru „pakistanezi” si cersetori au gratuitate din nastere.

  • Deci biletul e 3,5 lei dar platesti 4 lei pentru ca aparatul antic nu elibereaza rest. Ca la noi la nimenea…

Adauga un comentariu