Actualitate

Ciolacu, afirmație acidă asupra oamenilor politici: ”Doi oameni politici, brontozauri, mai sunt în politică din anul 1990” – VIDEO

Publicat: 17 aug. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, reacție explozivă la atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD: „Nici astăzi nu a propus nicio măsură pentru combaterea pandemiei! NIMIC! ZERO!”

Ciolacu, afirmație acidă asupra oamenilor politici: ”Doi oameni politici, brontozauri, mai sunt în politică din anul 1990”

Luni seara, la TVR1, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, i-a denumit pe Traian Băsescu și pe Ludovic Orban ”brontozauri”. Aceste cuvinte au apărut pe fondul acuzațiilor PSD că cei din PNL racolează primari social-democrați prin practici neortodoxe.

Ciolacu, afirmație acidă asupra oamenilor politici: ”Doi oameni politici, brontozauri, mai sunt în politică din anul 1990”

Ciolacu nu este de acord cu afirmația făcută de PSD, conform căreia PNL adună primari social-democrați prin practici neortodoxe.

„E un furt de primari de la PSD. Una e când convingi un ales local să treacă de la un partid la altul şi alta e când e grup infracţional organizat, am depus plângere la DNA…E acel domn Barbu, SGA-ul (secretar general adjunct al Guvernului) are biroul lângă Orban, nu poate să spună dl Orban că nu ştie ce face, merge prin judeţe, îi aduce pe primari la Grinda, Grinda îi duce la CNI. Asta e politica anilor ’90. De fapt, doi oameni politici, brontozauri, mai sunt în politica din anul 1990, dl Traian Băsescu şi dl Ludovic Orban”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu: „Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament.”

Ludovic Orban, premierul României a comunicat că Guvernul va sesiza CCR în situația în care PSD va abroga în Parlament articolul din Ordonanța de Urgență, referitoare la rectificarea bugetară privind creșterea punctului de pensie cu 14%. Marcel Ciolacu nu este de acord cu acest lucru, fapt care va face respingerea în Parlament a prevederii referitoare la creșterea cu 14% a pensiilor, în loc de majorarea punctului de pensie cu 40%.

„Ii reamintesc dlui Orban ca drepturile si libertatile, conform Constitutiei, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege in Parlament. Ce face dansul este un artificiu si o incalcare a Constitutiei (…) presupun ca vom respinge aceasta ordonanta”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Marcel Ciolacu: ”„Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament.”

În cazul în care PSD va abroga în Parlament creșterea punctului de pensie cu 14%, Ludovic Orban a arătat că Guvernul va sesiza CCR.

„Cu siguranţă. Aş vrea să mai spun încă o dată, am luat o decizie grea. Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil. Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL, întrebat în acest sens.

Adauga un comentariu