Titlurile zilei

Client păcălit la service-ul auto ATI Motors Holding din Iași! Gabriel Crăciun a cheltuit 24.000 de euro pe un Ford Focus și se uită de pe geam la mașina lăsată în parcare. Patronul Marius Manolache are vânzări de 15 milioane de euro – FOTO / VIDEO

Publicat: 30 nov. 2021
Gabriel Crăciun, patronul service-ului auto ATI Motors, și autoturismul Ford Focus
Gabriel Crăciun a vrut să repare autoturismul Ford Focus la service-ul autorizat ATI Motors, condus de afaceristul Marius Manolache

Gabriel Crăciun a ajuns la capătul puterii, după ce s-a lovit de incompetența mecanicilor de la service-ului auto ATI Motors Holding, deținut de afaceristul Marius Manolache. De când a dat 24.000 euro pe un Ford Focus, ieșeanul întâmpină numai probleme

Un client al service-ului auto ATI Motors Holding din Iași a ajuns la capătul răbdării. Ieșeanul Gabriel Crăciun a cumpărat în 2020 un autoturism marca Ford Focus, pentru care a achitat suma de 24.000 de euro. Nu a rulat foarte mult mașina, că au apărut și primele probleme. Fiind în garanție, a apelat la service-ul situat pe DN28 Iași – Târgu Frumos, condus de afaceristul Marius Manolache. Pe data de 19 octombrie 2021 s-a prezentat la service cu mașina, deoarece în timpul frânării se auzea un scârțâit. Angajații atelierului de reparații l-au asigurat că sunetul respectiv este normal, doar ca să scape de clientul insistent. Acum, Gabriel Crăciun a sesizat alte probleme ivite în timpul mersului.

„Nu îmi pot rezolva problema în niciun fel. În primă instanță am depus sesizare la Registrul Auto Român cu primele probleme, s-au înmuiat un pic și mi-au verificat mașina și mi-au schimbat și plăcuțele de frână să nu mai scârțâie. Problema reală e sunetul și ambreiajul sau placa de presiune. M-au contactat și m-au programat pe 2 decembrie să îmi verifice placa de presiune, că așa au primit răspuns de la Ford România, în urma filmulețelor trimise în legătură cu sunetul ce se aude la mașină când staționa. M-au sunat ulterior pe 24 noiembrie să merg pe 25 noiembrie sa verifice placa de presiune”, a precizat Gabriel Crăciun.

Mecanicii de la ATI Motors nu sunt în stare să repare autoturismul

Mai mult, clientul nemulțumit a semnalat că autoturismul Ford Focus are în realitate alte probleme, ce nu pot fi rezolvate de mecanicii service-ului autorizat.

„Duc mașina pe 25 noiembrie și la final îmi spun că au fost contactați din nou de la Ford România, că trebuie doar să îmi pună un burețel. Când am mers să îmi iau mașina, i-am întrebat dacă celelalte probleme se rezolvă, că nu intră din prima în viteză sau marșarier, și au zis ca s-a rezolvat. Spre seară, constat că la mersul cu spatele sau cu fața apar noi sunete. Le scriu celor de la service și îmi spun că e normal. Am încercat alte mașini diesel și nu se aude așa. Nu știu cum să fac să îmi rezolv problema”, a mai explicat Gabriel Crăciun.

Ieșeanul a depus sesizări la toate instituțiile abilitate, printre care și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași. De precizat că, în 2011, Gabriel Manolache, dealer Toyota, Ford și Skoda, a fost implicat într-un dosar pentru fraudarea fondurilor europene.

Marius Manolache, patronul ATI Motors, s-a trezit și cu alte reclamații

Apelat telefonic, Marius Manolache nu a putut fi contactat pentru a oferi explicații. Cu altă ocazie, afaceristul s-a pronunțat în cazul lui Gabriel Crăciun. Acesta a declarat că mașinile ar fi fost retrase de pe piață dacă ar fi fost probleme grave. Confom ultimelor date financiare, Ati Motors Holding SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 73,8 milioane lei, aproape 15 milioane de euro, profit de 2,7 milioane lei, datorii de 31,6 milioane lei, cu un număr de 39 de angajați. În urmă cu doi ani, service-ul a fost acuzat că nu a reparat microbuzul școlii din comuna Vlădeni, județul Iași.

ATI Motors nu este singurul service auto reclamat de clienți

În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat și cazul unui ieșean nemulțumit de prestația mecanicilor de la Racemi Car Service SRL, de pe strada Nicolina, nr. 64, afacere ce funcționează de mai bine de 25 de ani. Răzvan M. a povestit că a avut neplăcuta surpriză de a „beneficia” de un set de servicii din partea mecanicilor, care mai mult au stricat decât au reparat. Ieșeanul a cerut să i se schimbe bara din fața autoturismului Opel Astra, pentru că atingea ventilatorul.

Însă, lucrarea ar fi fost făcută de mântuială, motiv pentru care conducătorul auto s-a trezit că mașina nu mai funcționa chiar în mijlocul unei intersecții aglomerate din oraș. Pe bordul mașinii i-a apărut informația că apa avea peste 100 de grade, antigelul era scurs pe asfalt, iar din motor ieșea fum. A încercat să-i contacteze pe cei de la service, dar aceștia nu au mai răspuns. Contactat telefonic la vremea respectivă, Marius Ciprian Piu, unicul asociat în firma Racemi, spunea că nu a reușit să stabilească un dialog constructiv cu clientul.
Comentarii
 • Frății Manolache sunt niște parveniți , ciobani adunați din niște comune ale Iasului, cu datorii imense la bănci și fisc, vom vedea cât mai rezista pe piața . Am preferat sa cumpăr Skoda de la Suceava, in Iasi niște incapabili.
  Vânzători din firma te privesc ca pe un sărac, când mergi cu 27.000 euro sa cumperi o masina , dar ei sunt mai jalnici și incapabili sa respecte clientul.

 • Am fost la Ford eu si fiul meu sa cumparam un autoturism cu banii jos.Un vanzator a avut atata greata de noi de ziceai ca tocmai terminase de mancat broaste raioase.Am plecat repede bucurosi ca banii ce-i aveam in cont devenisera bani castigati.Nu recomand!

 • Din ce se aude in video : in primul rand un diesel nu se tureaza ca benzina cand pleci de pe loc si in al 2 lea rand daca debreiezi prea mult e normal ca motorul sa tinda spre „moarte” la turatii mici

 • PENTRU 24 000 DE EURO LA CE VA ASTEPTATI?

  ROLLS ROYCE?

  PORSCHE?

  FERRARI?

  ASTON MARTIN?

  24 000 DE EURO SUNT BANI PUTINI PENTR UO MASINA

  O MASINA ADEVARAT E 90.000EURO MACAR NU ZIC 5 MILIOANE DE EURO UN PAGANI ZONDA F
  SAU 10 MILIOANE DE EURO UN BUGATTI NOU

  24 000 DE EURO E MASINA LOW-BUDGET
  ADICA ECONOMA
  DECI CALITATE MICUTA

 • eu am dat 45.000 de euro pe un mercedes e-classe nou
  aia DA MASIN

  si nu e asa scumpa

  adica pentru bugetul de rand a unui roman daca face economii poate lua una noua in rate nu e ceva super scump
  consuma putin si e noua
  e peste ford audi

  e mercedes fratilor!!!!!!!!!!!

 • 24 000 de euro sunt bani de buzunar pt un strain se stie
  la banii astia ce masina vroiai fratik??
  plus ca ford foscus se stie ca e masina saracului alaturi de logan si alea

 • Bai dar ce pretenții sa ai la 24000 cat vrei sa te tina toată viața , pune mâna și mai muncește să iei o mașină buna , că rad vecinii de voi că va luați Ford.

 • Ce drecu mancati voi parvenitilor. Auzi 24 mi euro nu sunt bani pentru o masina.!
  Baaa saracilor in cat timp pui deoparre 3 mii de euro in tara asta de sclavi??
  24 de mii sunt un sac de bani, pentru clasa de mijloc, ceea ce zic unii de avioane cu zeci sute de mii de euro aia doar in videoclipuri au condus masini, parvenitii drecului!
  Acest japcar de patron ar trebui sa rezolve problemele masinii!!!

 • Si Racemi e un service de 2 bani. Cand am cerut, nici chitanta nu a vrut sa imi dea, cica nu are timp. Trebuie sa ii calce putin Fiscul. Niste nepriceputi si smenari. Feriti-va de racemi!

 • Dupa fata proprietarului, imi dau seama ca e cam tampit de fel. Ba, cum naiba sa iei un Ford Focus de nou? Si diesel. Ai zeci de optiuni mai bune la pretul ala. Si mai iei si diesel cand stii ca dieselurile sunt problematice.

 • #Anonim!!!
  Hai Sictir si sa o lingi !
  Care țigani bă boratura, țigani nu fac comentarii , țigani te f.u.t. direct in botul ăla de rasist, a-și vrea sa te văd in fata , sa m-a kak pe botul tău.

Adauga un comentariu