Local

Conest SA nu a terminat încă lucrarea de la șantierul din Bucium. Primarul Mihai Chirica a promis că va aplica sancțiuni firmei de construcții dacă proiectul nu este finalizat până pe 11 septembrie – GALERIE FOTO

Publicat: 07 sept. 2021
Lucrări pe șantierul din șoseaua Bucium, municipiul Iași, deschis de firma Conest SA
Firma Conest SA nu a finalizat încă lucrările la șantierul din zona Bucium, șoseaua din Iași fiind în continuare restricționată pe unele porțiuni de traseu

Lucrările pe șantierul deschis de firma Conest SA din zona Bucium continuă să fie un chin pentru șoferii din Iași. O porțiune din drum a fost asfaltată, însă traficul rutier nu a fost încă deschis complet. Firma lui Viorel Cozma se apropie de termenul limită pentru finalizarea lucrării, termen impus de Primăria Iași

De săptămâna viitoare, zona Bucium din Iași se va transforma într-un adevărat infern rutier. Începerea noului an școlar 2021-2022 va face ca artera să fie din nou extrem de aglomerată la orele de vârf. Nici în prezent situația nu este mai roz, șoseaua Bucium fiind în continuare gâtuită de traficul rutier, din cauza lucrărilor efectuate de firma Conest SA la extinderea rețelei de termoficare din zonă.
Compania care va încasa 5 milioane de euro de la Primăria Iași pentru lucrarea din Bucium continuă lucrările în zonă, însă tot mai multe voci arată că acestea nu vor fi gata la termenul impus de conducerea Primăriei, acela de 11 septembrie 2021.

Cum arată lucrarea de pe șantierul din Bucium?

În aceste zile, muncitorii Conest SA au lucrat la subtraversarea conductei din zona Bucium, lucrare care încă nu este pe deplin finalizată. Proiectul continuă să dea bătăi de cap șoferilor, asta pentru că subtraversarea a fost realizată în plină zi, când circulația auto era deja destul de aglomerată. Culmea, acolo unde au asfaltat de pe urma lucrării de racordare la rețeaua de termoficare, tronsonul a rămas închis. O porțiune dintre strada Vișan și Hotel Pleiada a fost asfaltată, însă nu s-a dat drumul la circulația rutieră, traficul fiind în continuare restricționat. De la debutul lucrării și până în prezent, traficul rutier a fost dat complet peste cap, spre nemulțumirea conducătorilor auto.

Proiectul de extindere a rețelei de termoficare spre Institutul de Psihiatrie „Socola” a făcut ca zi de zi traficul în zona respectivă să fie tot mai sugrumat. Și tronsonul de la Hotel Bellaria către Institutul de Psihiatrie „Socola” a fost asfaltat, însă nici acesta nu a fost deschis traficului rutier. Atât firma lui Cozma cât și cei din Primăria Iași au reacționat cu întârziere după ce s-a constatat că traficul se îngustează la o bandă pe sens, fără ca responsabilii să și avertizeze acest lucru. Abia zilele trecute a fost instalat indicatorul rutier prin care șoferii erau avertizați că se trece la o bandă pe sens în loc de două.

S-au plimbat muncitorii de pe un șantier pe altul

O altă situație care a dus la aceste probleme au ținut și de faptul că muncitorii Conest SA au fost plimbați de pe un șantier pe altul. Firma controversatului Viorel Cozma lucrează și pe șantierul din Aurel Vlaicu, la reabilitarea liniei de tramvai spre Dancu. Cum termenul de finalizare a lucrărilor pe acest șantier este de 36 luni, se poate spune că firma plimbă liniștită muncitorii în Bucium pentru a lucra mai alert ca să respecte solicitarea Primăriei.
În plus, și ieșenii au semnalat acest lucru.

„Acum e de înțeles! Mulțumim Primăriei pentru că au atribuit mai multe contracte, în acelasi timp, către aceeași companie, care se pare că mută aceeași echipă de pe un șantier pe altul. Pe santierul din Dancu se mișcă cu viteza melcului!”, a spus un ieșean din zonă.

Rămâne de văzut dacă lucrarea va fi gata la timp, până la debutul noului an școlar, pentru ca traficul din zona șoselei Bucium să nu fie și mai sugrumat ca până acum.

Comentarii
Adauga un comentariu