Local

Conferință de presă, susținută de deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 07 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferință de presă susținută de deputații AUR de Iași Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu - FOTO LIVE VIDEO
Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu

Astăzi, 7 decembrie 2023, la ora 10.00, deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, susțin declarații de presă în cadrul unei conferințe organizate la sediul AUR Iași.

Cele mai importante declarații susținute de deputați:

Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași:

„AUR își dorește şi trebuie să devină o voce pentru antreprenorii români, fermierii români. Situația economică a României nu este deloc bună. Avem inflație, avem creșteri de preţuri. Am avut un congres extraordinar foarte recent la Alba Iulia și au fost mai multe puncte inclusiv cel cu privire la susținerea mediului de afaceri. AUR a susținut încă de la înființare faptul că va fi un partid pentru producătorii români. În anul 2023, România a atins un deficit comercial colosal, un deficit bazat pe importuri.

Prin cumpărarea de produse românești noi, AUR, ne dorim să îi susținem pe frații noştri pe cei care se mai ocupă de agricultură. AUR va acţiona constant oferind un suport fiscal financiar şi tehnic în cercetare şi promovarea produselor noastre ayat în plan intern, cât şi extern. AUR va cere extinderea cercetării penale pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei. Şi la domnul Adrian Strainu Cercel, cel care în timpul unei emisiuni televizate s-a autodenunţat. Noi trebuie să ne amintim că AUR a stat la baza înființării comisiei de anchetă. Credem că este absolut necesar să se extindă această cercetare penală inclusiv la domnul Raed Arafat”.

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași:

„Inițiative legislative AUR respinse de coaliția de guvernare PSD şi PNL, dar și de cei de la UDMR care încă au anumite pârghii. Avem până în acest moment un număr de aproximativ 200 de proiecte legislative depuse de AUR, printre care vreo 7 sunt de la deputații AUR de Iaşi. Unul care se referă la creșterea redevențelor pentru gaze și petrol și creșterea redevențelor pentru extracția de minerale. Amândouă proiecte sunt justificate pentru că România are cele mai mici taxe din UE și prin creșterea acestor taxe s-ar aduce sume considerabile la bugetul ţării”.

Adauga un comentariu