Diete si regimuri

Consumul de afine în fiecare zi, foarte bun pentru mușchi

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consumul de afine în fiecare zi foarte bun pentru mușchi
Cercetătorii au descoperit că un consum de afine în fiecare zi este foarte bun pentru mușchii femeilor

Cercetătorii au descoperit că un consum de afine în fiecare zi este foarte bun pentru mușchii femeilor. Aceste fructe, consumate timp de cel puțin șase săptămâni, ar aduce beneficii celulelor care provoacă creșterea și repararea mușchilor. Oamenii de stiinta speră că această abordare va fi utilizată pentru a contracara pierderea musculară legată de vârstă.

Afinele sunt cunoscute pentru nivelurile ridicate de fibre, vitaminele C și E, precum și pentru antocianine, pigmenți cu proprietăți antioxidante care îi conferă această culoare albastră. Un studiu de șase săptămâni realizat de cercetători de la Universitatea Cornell și publicat în Journal of Nutrition a examinat modul în care consumul regulat al acestui fruct ar putea afecta celulele responsabile de creșterea și repararea mușchilor la femei, prin intermediul unui tip specific de celule: celulele progenitoare ale mușchilor umani (hMPC). Analiza a fost efectuată în rândul a 22 de femei, 12 cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani și 10 cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani.

Concluzia studiului: consumul de afine în fiecare zi, foarte bun pentru mușchi

Participanții au consumat zilnic afine proaspete, 19 g dimineața și 19 g seara, pe lângă dieta obișnuită. De asemenea, li s-a cerut să evite alte alimente bogate în polifenoli și antociani. La începutul și la sfârșitul experimentului, cercetătorii au recoltat ser din sânge, adică partea lichidă a sângelui care nu conține celule sanguine (globule roșii, globule albe, trombocite). Apoi au cultivat celule progenitoare ale mușchilor umani (hMPC) în laborator, cu fiecare dintre aceste probe.

Scopul: de a studia modul în care fiecare ser ar afecta numărul acestor celule stem musculare, proliferarea lor, sensibilitatea lor la stresul oxidativ și rata consumului de oxigen. Rezultatele au arătat că serul de sânge îmbogățit cu afine timp de șase săptămâni obținut de la femeile cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani a crescut numărul acestor celule în cultură cu 40%. Cercetătorii au observat, de asemenea, că sunt mai predispuse să fie rezistente la stresul oxidativ și că consumul lor de oxigen a crescut ușor. În schimb, nu s-au putut observa efecte benefice in serul participanților cu vârsta cuprinsă între 60 și 75 de ani.

Cercetătorii consideră că descoperirile lor sunt importante atunci când vine vorba de cercetarea pierderii musculare pe măsură ce îmbătrânești. Această reducere a masei musculare și a forței poate determina într-adevăr o pierdere a mobilității și, prin urmare, crește riscul de fracturi, poate promova o scădere a activității fizice și a tulburărilor metabolice și, pe termen lung, poate duce la o scădere a calitatii vieții și pierderea independenței.

Virtuți studiate în multe alte domenii

Desi rezultatele acestui studiu care arata ca un consum de afine în fiecare zi este foarte bun pentru mușchi nu pot fi generalizate la toate populatiile, acesta este un pas important catre o terapie dietetica potentiala pentru a imbunatati regenerarea musculara dupa leziuni si in timpul procesului de imbatranire. Echipa științifică citează date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care arată că, la om, masa musculară scade cu 3 până la 5% în fiecare deceniu după vârsta de 30 de ani, o rată care crește dupa 60 de ani.

Prin urmare, strategiile de îmbunătățire a proliferării celulelor stem musculare și reducerea stresului oxidativ pot fi benefice pentru regenerarea musculară în timpul îmbătrânirii. Cercetătorii concluzionează că studiile privind rolul afinelor în imbunatatirea sănătății sunt în curs de desfășurare în mai multe domenii, inclusiv sănătatea cardiovasculară, gestionarea diabetului, sănătatea creierului și microbiota intestinală.

Adauga un comentariu