Actualitate

Crimele făcute de migranţii din Timişoara şi Arad i-a speriat pe politicieni. Viceprimarul Timisoarei, întâlnire de urgentă cu ministrul de Interne Lucian Bode

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crimele făcute de migranţii din Timişoara şi Arad i-a speriat pe politicieni. Viceprimarul Timisoarei întâlnire de urgentă cu ministrul de Interne Lucian Bode
ministrul de Interne, Lucian Bode ar fi pierdut controlul MAI în detrimentul unui ofițer SIE

Faptul că situaţia migranţilor din România a început să scape de sub control și crimele recente din Arad şi Timişoara i-a speriat pe politicienii locali care au cerut ajutor de la București. Concret, viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a fost la Bucureşti unde s-a intalnitcu ministrul de Interne Lucian Bode.

Tema principală a fost găsirea de soluţii în problema migraţilor. Într-o declaraţie făcută pe o reţea de socializare, viceprimarul a explicat că i s-au promis mai multe soluţii în această problemă.

Viceprimarul Timișoarei a mers în audientă la ministrul de Interne pentru a rezolva problema migranţilor

Cosmin Tabără, viceprimar al Timisoarei a fost nominalizat de către primarul Dominic Fritz pentru a se deplasa la Bucureşti unde a pus problema migranţilor pe masa ministrului de Interne, Lucian Bode. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare acesta a spus faptul că au fost purtate discuţii și cu Ludovic Orban dar şi cu alţi factori de decizie din MAI. Ca urmare a discuţiilor s-a luat decizia ca la fața locului să se deplaseze un secretat de stat din MAI pentru a vedea care este situaţia reală:

„Astăzi, însoțit de colegul deputat Cosmin Șandru și Bogdan Cătălin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, am avut întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și alți factori de decizie din MAI, precum și cu șeful IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări, Leonard Medreaga.

Din discuțiile purtate, am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în „zonele roșii” ale Timișoarei.

În prezent, se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara. Pe de altă parte, se intenționează a se face o analiză asupra legislației existente pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european.

Nu în ultimul rând, atât președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, cât și ministrul de Interne ne-au informat că în data de 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei”, a scris Cosmin Tabără pe Facebook.

Crimă groaznică făcută de mai mulţi migranţi în Timişoara şi Arad

În atenţia publică în ultimele zile a apărut două crime oribile săvârșite de migranţii din Timişoara şi Arad. Oamenii legii nu i-au identificat nici până acum pe aceştia iar munca este îngreunată de faptul că migranţii nu au acte şi nici domiciliu stabil. Vă aducem aminte faptul că în urmă cu câteva zile,  la Timișoara. a avut loc un conflict spontan între două grupuri de migranți din care a rezultat decesul unui tânăr. Bărbatul a fost ucis cu o lovitură de cuțit și a fost abandonat într-o baltă de sânge. Totuși, oamenii legii i-au găsit pe vinovații care erau cazați într-o pensiune din Timișoara

In luna decembrie a anului 2020, pe un camp din aproprierea Aradului a fost făcută de o descoperire horror. Vorbim despre faptul că trupul a doi bărbati de origine afgană au fost descoperite.

Doi imigranţi din Afganistan au fost găsiţi morţi pe un câmp din judeţul Arad, lângă autostrada A1, având răni provocate prin înjunghiere. Autorităţile au fost alertate de un al treilea bărbat din grup, care și el a fost rănit, relatează Agerpres.

 

Adauga un comentariu