Titlurile zilei

Cum fac banii agențiile imobiliare din Iași! Femeie umilită după ce a închiriat o garsonieră plină cu gândaci. Alexandru Nechifor, patronul Premier Grup Est: „Noi ne-am făcut datoria”

Publicat: 09 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum fac banii agențiile imobiliare din Iași Femeie umilită după ce a închiriat o garsonieră plină cu gândaci. Alexandru Nechifor patronul Premier Grup Est Noi ne-am făcut datoria
O clientă din Iași a cerut agenției imobiliare Premier Grup să returneze comisionul plătit pentru o garsonieră

Agenția imobiliară Premier Grup Est, din Iași, a fost reclamată la Poliție de o clientă nemulțumită că nu i-au fost returnați banii aferenți comisionului perceput. Femeia spune că a primit o garsonieră insalubră și că a fost nevoită să plece cu tot cu copii. Proprietarul a returnat chiria, dar reprezentanții agenției au refuzat să înapoieze comisionul

Agențiile imobiliare din Iași sunt din nou ținta reclamațiilor depuse de clienți. De data asta este vizată agenția Premier Grup SRL, condusă de Alexandru Nechifor. O femeie din Iași a acuzat agenția că i-a pus la dispoziție un apartament insalubru din cartierul Nicolina 2. După ce a reclamat condițiile, proprietarul garsonierei a returnat chiria plătită în avans.

„Am apelat la agenția imobiliară pentru că voiam să închiriez o garsonieră. Eu sunt singură cu doi copii. Am lucrat până acum la un abator din Olanda, m-am întors în țară, dar încă nu găsesc nimic de lucru. Pe data de 26.03.2021 am vorbit la agenție și am închiriat garsoniera din Nicolina 2, undeva pe lângă strada Egalității. Am vorbit cu un agent pe nume Cristi Vătămanu. În prima seară când ne-am mutat, nu am putut dormi acolo, era plin de gândaci. Am dus copiii la un hotel, gândacii se suiau pe copii. Eu doream ca totul să fie în regulă. La 12 noaptea m-au trezit copiii și am plecat. Chiria era de 800 de lei. Am vorbit cu proprietarul, care a fost înțelegător și mi-a înapoiat banii. Nu același lucru s-a întâmplat și cu cei de la agenție”, a precizat Aurelia Mania.

Alte agenții din Iași au fost acuzate de înșelăciune.

Femeia s-a simțit umilită când s-a dus la sediul agenției Premier Grup Est

Aurelia Mania și-a încercat norocul în ziua când a cerut agenților să-i înapoieze comisionul.

„La câteva zile m-am dus la agenție și am cerut să-mi înapoieze comisionul pe care l-am plătit, de 800 de lei. Pentru că nu erau condiții de trăit în garsonieră. Le-am spus că nu este normal să locuiești în asemenea condiții. Mi-au vorbit foarte urât, m-au văzut singură cu doi copii și au profitat. Mi-au spus «hai, doamno, plecați de aici», și că în caz contrar vor chema Poliția. M-am dus la Poliție să fac reclamație, dar m-au trimis la Protecția Consumatorului. Eu vreau doar să-mi înapoieze banii pe care i-am plătit”, a mai spus femeia păgubită.

Conform ultimelor date financiare, Premier Grup Est SRL a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 451.314 lei, profit de 108.088 lei, datorii de 47.902 lei și un număr de 7 angajați. Sediul central al agenției este amplasat pe strada Sfântul Lazăr, din municipiul Iași. Contactat telefonic, Alexandru Nechifor a precizat că va verifica situația.

„Sunt tot felul de oameni nemulțumiți. Din ce am înțeles, au fost neînțelegeri între proprietar și dumneaei. Noi ne-am făcut datoria. Doamna trebuie să vină să discute direct cu mine”, a spus administratorul agenției.

În 2020, un client a trecut printr-o situație similară când a apelat la agenția Inter Imobiliare

În februarie 2020, un tânăr din Iași a apelat la serviciile agenției Inter Mobiliare, din bd. Tudor Vladimirescu. Leonard Chirilă a fost condus de un agent să vizioneze un apartament din zona Podu Roș. Imediat, a plătit comisionul agenției în valoare de 250 de euro. Când a intrat în apartament a observat că imobilul era plin de gândaci. A renunțat la apartament și a cerut agenției banii plătiți pentru comison, dar agenții au refuzat. Ciprian Iovu, directorul agenției, a spus atunci că era dispus să-i ofere clientului alt apartament, dar acesta din urmă ar fi refuzat. Agenția Inter Imobiliare funcționează prin intermediul societății N.C.I.V. Property SRL, controlată de către Nicoleta Iovu. Aceasta controlează încă 6 societății, tot cu obiectul de activitate „agenții imobiliare”

Adauga un comentariu