Titlurile zilei

Cum fac banii agențiile imobiliare din Iași! Femeie umilită după ce a închiriat o garsonieră plină cu gândaci. Alexandru Nechifor, patronul Premier Grup Est: „Noi ne-am făcut datoria”

Publicat: 09 apr. 2021
Alexandru Nechifor și sediul agenției imobiliare Premier Grup Est
O clientă din Iași a cerut agenției imobiliare Premier Grup să returneze comisionul plătit pentru o garsonieră

Agenția imobiliară Premier Grup Est, din Iași, a fost reclamată la Poliție de o clientă nemulțumită că nu i-au fost returnați banii aferenți comisionului perceput. Femeia spune că a primit o garsonieră insalubră și că a fost nevoită să plece cu tot cu copii. Proprietarul a returnat chiria, dar reprezentanții agenției au refuzat să înapoieze comisionul

Agențiile imobiliare din Iași sunt din nou ținta reclamațiilor depuse de clienți. De data asta este vizată agenția Premier Grup SRL, condusă de Alexandru Nechifor. O femeie din Iași a acuzat agenția că i-a pus la dispoziție un apartament insalubru din cartierul Nicolina 2. După ce a reclamat condițiile, proprietarul garsonierei a returnat chiria plătită în avans.

„Am apelat la agenția imobiliară pentru că voiam să închiriez o garsonieră. Eu sunt singură cu doi copii. Am lucrat până acum la un abator din Olanda, m-am întors în țară, dar încă nu găsesc nimic de lucru. Pe data de 26.03.2021 am vorbit la agenție și am închiriat garsoniera din Nicolina 2, undeva pe lângă strada Egalității. Am vorbit cu un agent pe nume Cristi Vătămanu. În prima seară când ne-am mutat, nu am putut dormi acolo, era plin de gândaci. Am dus copiii la un hotel, gândacii se suiau pe copii. Eu doream ca totul să fie în regulă. La 12 noaptea m-au trezit copiii și am plecat. Chiria era de 800 de lei. Am vorbit cu proprietarul, care a fost înțelegător și mi-a înapoiat banii. Nu același lucru s-a întâmplat și cu cei de la agenție”, a precizat Aurelia Mania.

Alte agenții din Iași au fost acuzate de înșelăciune.

Femeia s-a simțit umilită când s-a dus la sediul agenției Premier Grup Est

Aurelia Mania și-a încercat norocul în ziua când a cerut agenților să-i înapoieze comisionul.

„La câteva zile m-am dus la agenție și am cerut să-mi înapoieze comisionul pe care l-am plătit, de 800 de lei. Pentru că nu erau condiții de trăit în garsonieră. Le-am spus că nu este normal să locuiești în asemenea condiții. Mi-au vorbit foarte urât, m-au văzut singură cu doi copii și au profitat. Mi-au spus «hai, doamno, plecați de aici», și că în caz contrar vor chema Poliția. M-am dus la Poliție să fac reclamație, dar m-au trimis la Protecția Consumatorului. Eu vreau doar să-mi înapoieze banii pe care i-am plătit”, a mai spus femeia păgubită.

Conform ultimelor date financiare, Premier Grup Est SRL a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 451.314 lei, profit de 108.088 lei, datorii de 47.902 lei și un număr de 7 angajați. Sediul central al agenției este amplasat pe strada Sfântul Lazăr, din municipiul Iași. Contactat telefonic, Alexandru Nechifor a precizat că va verifica situația.

„Sunt tot felul de oameni nemulțumiți. Din ce am înțeles, au fost neînțelegeri între proprietar și dumneaei. Noi ne-am făcut datoria. Doamna trebuie să vină să discute direct cu mine”, a spus administratorul agenției.

În 2020, un client a trecut printr-o situație similară când a apelat la agenția Inter Imobiliare

În februarie 2020, un tânăr din Iași a apelat la serviciile agenției Inter Mobiliare, din bd. Tudor Vladimirescu. Leonard Chirilă a fost condus de un agent să vizioneze un apartament din zona Podu Roș. Imediat, a plătit comisionul agenției în valoare de 250 de euro. Când a intrat în apartament a observat că imobilul era plin de gândaci. A renunțat la apartament și a cerut agenției banii plătiți pentru comison, dar agenții au refuzat. Ciprian Iovu, directorul agenției, a spus atunci că era dispus să-i ofere clientului alt apartament, dar acesta din urmă ar fi refuzat. Agenția Inter Imobiliare funcționează prin intermediul societății N.C.I.V. Property SRL, controlată de către Nicoleta Iovu. Aceasta controlează încă 6 societății, tot cu obiectul de activitate „agenții imobiliare”

Comentarii
 • Agentii imobiliari ridica pretul in mod intentionat pentru a-si lua un comision mai mare. Preturile la apartamente si case sunt mari in aceasta perioada. Agentul imobiliar ar trebui sa tina cu cumparatorul si sa negocieze pretul. In realitate ei tin cu vanzatorul si maresc in mod intentionat valoarea obiectivului.

 • La noi in sudul Olandei sunt multe lalele. Flori. Inteleg sa faci copii din flori, dar sa faci copii din abator asta e peste poate.
  Gandaci ? Pai asta e ecologic, inseamna ca totul e bio, e ca o rezervatie naturala afterschool. Doamna a dus copiii la hotel, asta e bine, au ascensor acolo, iar in garsoniera nu aveau. Aici chiria la o garsoniera este in medie 1400 euro lunar. Utilitati separat. Acolo, „acasa”, cu doar 800 lei (deci sub 200 euro) ai si garsoniera si gandaci ecologici. De ce sa te legi de firma de imobiliare?

 • esti prost rau Olandezul Gabriel, de asta suntem asa bine vazuti peste tot , din cauza unor oameni cu mentalitatea ta, esti un jegos , daca tu incepi sa ti dai cu parerea despre o femeie pe care nu o cunosti

 • nu am cuvinte pentru tine , Olandezul Gabriel, de asta suntem asa bine vazuti peste tot , din cauza unor oameni cu mentalitatea ta, esti un jegos , daca tu incepi sa ti dai cu parerea despre o femeie pe care nu o cunosti

 • Doamna olandeza cum sa duci copiii la hotel la miezul nopții? Ce fel de mama ești? Cum sa se suie gândacii pe copii? Eu stau tot in cartierul nicolina, la etajul 4 si nu exista sa nu fie gândaci. Asa e la bloc, sau la mai toate blocurile, nu are cum sa nu apară un gândac pe parcursul unui an. Exista spraiuri, soluții. Dar in Olanda nu sunt gândaci?! A intrat Olanda in lock dawn si ai emigrat înapoi pe plaiurile mioritice, s-a inchis cartierul rosu? :)). Ești amanta celui de la bzi care a scris articolul asta? Cum poți fi asa de bou, ca reporter ca sa publici un asa articol. Ori ti-e neam ori ii lingi gândacii de la păsărica :)) tipic bzi, un ziar de tot rahatul :))

 • In agentiile din Iasi, lucreaza cei mai marlani din cati exista, cu unele mici exceptii. Cand treci prin scoala ca gasca prin apa si la sfarsitul studiilor nu stii sa faci nimic, te faci agent imobiliar. Ai, nu ai bac, te faci agent imobiliar. Faci videochat si nu vrei sa stie parintii de unde ai bani, te faci agent imobiliar.
  Toti vin cu aceleasi texte.. avem o baza de date (90% de pe olx), selectam clientii si nu va calca oricine pragul (vrajeala), au un „departament de credite”, adică o gâscă crăcoasă, care vine si iti spune ce documente ai nevoie si de unde sa le obtii, te indruma spre un notariat de unde mai iau si 10% comision din valoarea onorariului, sau la o banca, de unde la fel iau comision si apoi iti spun: noi muncim ca sa va ajutam si ei dau anunturi pe olx si evenimentul, tot de unde le si iau. O intermediere ieftina, lipsita de profesionalism, unde de cele mai multe ori, vanzatorul si cumparatorul negociaza si rezolva tot, iar acesti bisnitari cer comisioane de minim 3 %. Si pe langa toate astea, ei chiar cred ca au valoare si sunt demni de respect.

 • Ti-a ajuns strainatate ca ai rupt o în doua curvo! Ai plecat la îngrijit bătrânii si ai ajuns sa rupi pulele in tine panaramo. M-ai lăsat singur cu copii si dupa ce l-ai furat pe hodorogul ala ne olandez mi-ai luat copii si i-a dus la mata. Ai refăcut bordeiul lui mata cu banii din futai scursuro. Ai sute de mii de km de puli bagate in tine curvo si alea de la Puli bună diferite. Ultima licheana ești! Sigur i-ai supto si lui ala de la bzi care ti-a publicat articolul

 • Toți imigranții din Vs ,Bt,Sv, etc sant agenți imobiliari niște idioți mediocri șmecheriti pe traseu cu texte învățate, trebuie sa fii naiv sa apelezi asa jigodii când pe toate site-urile găsești oferte,rețele de socializare ,ziare etc fraierii astea sănt rupți în gură de foame și fac numai escrocherii

 • @Fostul sot, bine ca te-a lasat, fraierila. Dupa cum mananci kkt se vede ce caracter jegos ai, te crezi barbat. Dar esti kkt. Macar copiii sa nu semene cu tine, boschetarule. Crapa pipota-n tine ca ia facut bordeiul lu` ma-sa si nu ti-a dat tie sa dughesti. Halal barbat….

 • Asta e dovada că poți să fii prost cu facultate. Doi bătrâni care sunt in stare să și-o vândă și pe mă-sa pentru bani și care se cred mari deșteptați da sunt niște jegoși și niste gunoaiel. Rușine Premier Grup o firma neserioasă plina de împuțiți.

 • De unde sa ii dea ala banii inapoi? Cum i-a luat de la femeie i-a dus dreptul „general managerului”, i-a ramas si lui acolo 100€ sa isi cumpere ceva de mancare. Managerul nu da banii inapoi nici mort, ca trebuie sa-si intretina batrana si ca toti saracii sa se imbrace in etichete…

 • De asta suntem ultima specie de pe pamantul asta. In toate tarile civilizate, meseria de agent imobiliar este vazuta ca orice alta meserie, demna de respect.
  In tarisoara asta, nu avem nevoie de agenti imobiliari, cum nu avem nevoie nici de mecanici cand schimbam uleiul pe marginea santului, de medici cand ne tratam dupa ureche, sau de zugravi cand putem zugravi singuri in timpul liber.
  Din cauza unei neintelegeri sau lipse de profesionalism din partea unora din aceasta breasla, ajungeti sa generalizati si sa minimizati rolul unui profesionist in achizitia/inchirierea unei locuinte.
  Romanul e bun la toate si nu are nevoie de ajutor platit, fiindca simte ca ii naga cineva mana in buzunar. Intrebarea mea este: daca serviciile unui agent ar fi gratuite, in conditiile in care motorina, publicitatea si timpul acestuia costa bani, ati mai fi la fel de scarbiti de aceasta breasla?

  Ne meritam soarta!

Adauga un comentariu