Stiri medicale

Cum se depisteaza Covid-19 prin gargara?

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se depisteaza Covid-19 prin gargara
După teste nazofaringiene, teste de salivă și teste de sânge, iată o nouă modalitate de a detecta Covid-19: prin gargară

După teste nazofaringiene, teste de salivă și teste de sânge, iată o nouă modalitate de a detecta Covid-19: prin gargară. Cum se practică?

Tamponul în nas nu este cel mai plăcut lucru. Este folosit pentru testul RT-PCR (convențional sau antigenic) de detectare a coronavirusului. O altă opțiune: testul salivei sau testul de sânge pentru a afla dacă organismul a dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19. Există acum o nouă modalitate de a o detecta, prin gargara, așa cum a dezvăluit site-ul Euronews.

Cum se depisteaza Covid-19 prin gargara?

Această metodă uimitoare provine din Republica Cehă. Ideea este de a prelua ceea ce se află în partea din spate a gâtului pentru a detecta urme de SARS-CoV2. Așa că trebuie să pui puțină apă în gură, să dai capul pe spate și să faci gargară timp de 30 de secunde. Apa este apoi scuipată într-un recipient pentru a fi analizată.

Singura condiție prealabilă? Păstrați mediul oral conservat timp de 15 minute inainte de examinăre. Cu alte cuvinte, pacientul nu poate fuma, bea, mânca sau mesteca gumă în acest timp. După prelevare, apa este turnată într-o eprubetă, astfel încât să poată fi analizată în laborator.

Eprubeta este echipată cu o pulbere al cărei scop este menținerea virusului la temperatura camerei, care poate fi facuta chiar si timp de câteva zile. Și acesta este motivul pentru care această tehnică este mai practică, potrivit cercetătorilor cehi, deoarece evită transportul la temperaturi scăzute, lucru uneori complicat de realizat. Pe de altă parte, este mult mai puțin invaziv și mai scump. Potrivit oamenilor de știință care au dezvoltat-o, această metodă este la fel de eficientă ca și testul nazofaringian.

Adauga un comentariu