National

Cum se vor desfășura alegerile din 27 septembrie. Nelu Tătaru explică situația

Publicat: 22 iul. 2020
Nelu Tătaru ține un discurs la iași
Ministerul Sănătăţii propune prelungirea stării de alertă

Cum se vor desfășura alegerile din 27 septembrie. Nelu Tătaru explică situația. Pentru a evita aglomerările din secțiile de votare, alegerile locale din luna septembrie se vor desfășura pe durata a două zile. Din cauza pandemiei de coronavirus, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a promovat un scenariu.

Care este planul ministrului Sănătății. Cum se vor desfășura alegerile din 27 septembrie

Alegerile locale rămân stabilite la data de 27 septembrie, în ciuda pandemiei cu noul coronavirus.

„În acest moment nu avem niciun motiv să nu putem organiza alegerile. (…) Avem scenarii și pentru accelerarea numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală dacă se respectă regulile și în două trei săptămâni să vedem o cădere a acestei pante”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății afirmă că se ia în considerare desfășurarea scrutinului pe durata a două zile, pentru a nu se supraaglomera secțiile de votare.

Nelu Tătaru: „Depinde foarte mult de evoluție și de fiecare focar în parte”

Ministrul arată că alegerile locale se vor desfășura cu respectarea normei de distanțare socială.

„Acum avem acest scenariu ca pe 27 septembrie să se desfășoare alegerile locale, precaut și cu respectarea distanțării fizice”, a spus Tătaru

De asemenea, se ia în calcul și decalarea cu o săptămână a zilei alegerilor, în situaia în care nu se observă o creștere semnificativă a numărului de cazuri în anumite județe.

„Depinde foarte mult de evoluție și de fiecare focar în parte”, a precizat Nelu Tătaru

Alegerile locale 2020 ar putea suferi o nouă amânare

Dacă ne vom confrunta cu o situație critică din cauza infectării cu noul coronavirus, alegerile ar putea fi amânate pentru a doua oară. În cazul în care țara noastră va depăși 1 500 de cazuri pe zi de COVID-19, ar putea fi schimbată data scrutinului de către Guvern.
Conform unor surse politice, dacă în România se vor depăși 1 500 de infectări cu noul coronavirus în 24 de ore, alegerilelocale ar putea fi amânate pentru a doua oară.
Inițial, scrutinul trebuia realizat în luna iunie, unde românii și-ar fi ales primarii și consilierii locali, dar dată fiind situația, a trebuit să sufere o amânare.

Cum se va desfășura votul în aceste condiții. Cum se vor desfășura alegerile din 27 septembrie. Nelu Tătaru explică situația

Data de 27 septembrie a fost stabilită încă de la sfârșitul lunii iunie. Conform proiectului, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, potrivit condiţiilor stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente.

Obligația primarilor în acest an este de a organiza secțiile de votare conform standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Conform premierului Ludovic Orban, campania electorală din acest an va fi una atipică, așa cum nu a mai fost în România. Acest lucru se realizează din cauza pandemiei cu COVID-19 și a măsurilor de distanțare socială ce trebuie respectate, pentru a nu exista un risc crescut de infectare. Astfel, campania electorală se va desfășura fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu accent pe mediul on-line, pentru a se putea respecta astfel măsurile de protecţie împotriva COVID-19, a anunţat şeful Guvernului, Ludovic Orban.

Adauga un comentariu