Titlurile zilei

De unde a strâns atâția bani? Laura Chiticariu, o USR-istă intrată în Consiliul Local Iași, are o casă uriașă în centru și peste 70 de hectare de pădure – FOTO

Publicat: 14 mai 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
De unde a strâns atâția bani Laura Chiticariu o USR-istă intrată în Consiliul Local Iași are o casă uriașă în centru și peste 70 de hectare de pădure  FOTO
Casa unui politician din Iași, din strada Lascăr Catargi, valorează 260.000 de euro, una din cele ai vînate zone din oraș

Un consilier local din Iași deține o casă într-o zonă extrem de căutată din municipiu. Proaspăt intrată în Consiliul Local Iași din partea USR, avocata Laura Chiticariu se poate lăuda cu o avere de invidiat. Consilierul local de la Iași are o locuință pe strada Lascăr Catargi din municipiu, zonă în care metrul pătrat este evaluat la 1.000 de euro.

Un proaspăt ales local din municipiul Iași se poate mândri cu o avere de invidiat. Consilierul local USR Iași, Laura Chiticariu, este o prezență destul de discretă în rândurile partidului pe care îl reprezintă. Laura Chiticariu a ajuns în Consiliul Local (CL) Iași pe listele USR, după retragerea altor colegi de partid din forul deliberativ al orașului. Laura Chiticariu este și avocat de profesie, membru în Baroul Iași, dar și expert în domeniul violenței domestice. Aceasta deține o locuință într-o zonă centrală, una dintre cele mai căutate din oraș, unde prețul pe metrul pătrat de teren este destul de ridicat.

Casa unui consilier local din Iași, de pe strada Lascăr Catargi, valorează sute de mii de euro

Casa avocatului din Iași are o suprafață de 260 de metri pătrați. În zona respectivă, o altă locuință a fost scoasă la vânzare de o agenție imobiliară la un preț de 1.000 de euro metrul pătrat. În aceste condiții, locuința alesului local USR Iași ar putea fi evaluată la circa 260.000 de euro. Casa avocatului se află între Policlinica de la Spitalul „Sf. Spiridon” și Școala „Varlaam Mitropolitul” de pe strada Lascăr Catargi. Locuința a fost cumpărată în 2010 de la o altă persoană fizică.

Casa se află într-o curte mai mare, lângă o altă vilă impunătoare. Deși în partea din față locuința pare mai mică, aceasta se extinde în spate și este mult mai impunătore. Strada Lascăr Catargi ar urma să devină o arteră cu sens unic, în cazul în care primăria Iași va duce la îndeplinire proiectul privind noul traseu pentru piste de biciclete.

Laura Chiticariu are peste 70 de hectare de pădure în județul Suceava

Conform declarației de avere, Laura Chiticariu deține un teren forestier de 154.700 de metri pătrați (15,47 hectare) în localitatea Rotopănești, județul Suceava. Terenul a fost dobândit în anul 2021, fiind trecut pe numele său și al soțului.

De asemenea, actualul consilier local USR mai are un alt teren forestier de 220.000 de metri pătrați (22 hectare), în aceeași localitate suceveană, teren luat în anul 2009. În plus, Laura Chiticariu mai are un teren forestier, în suprafață de 341.560 de metri pătrați (34,15 hectare), în localitatea Horodniceni, județul Suceava. Terenul a fost dobândit în 2011. În total, consilierul local deține 71,62 hectare de teren forestier în județul Suceava.

În plus, actualul ales local USR Iași deține și un teren de 102 metri pătrați în municipiul Iași, teren din anul 2010, luat în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Laura Chiticariu nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a prezenta un punct de vedere legat de locuința din zona Lascăr Catargi. Laura Chiticariu a intrat în Consiliul Local în luna februarie 2022 pe listele USR Iași.

Ce venituri are noul consilier local USR Iași?

Consilierul local are în proprietate un autoturism marca Land Rover Discovery, mașină fabricată în anul 2017. Autoturismul are o valoare de piață de circa 20 de mii de euro. La capitolul active financiare, avocata ieșeană are trei conturi, în valoare totală de 26 de mii de euro. Aceasta nu are alte plasamente și nici datorii, conform declarației de avere depuse la Primăria Iași. De pe urma cabinetului de avocat pe care îl deține în municipiul Iași, Laura Chiticariu a ridicat în anul anterior 41.560 de lei.

De asemenea, din activități legate de insolvență, femeia a mai ridicat aproape 62 de mii de lei, prin Centrul de Expertiză în Insolvență SPRL. Casa consilierului local din Iași se află într-una din cele mai vânate zone din oraș.

Comentarii
  • Era politician in 2010 cand a cumpărat casa? Ca daca nu, n-aveți decât să vă tot întrebați de unde a avut bani s-o cumpere

  • De unde putea sa strângă?! Din combinații si produs al corupției. Doar nu din salariu! Nici nu avea cum. Voi care credeți în toate prostiile si minciunile, credeți ca există politician, sau partid cinstit?! Niciodată! Toti sunt puși pe înavuțire peste noapte prin natura poziției politice în administrația de stat. Iar acolo, ca lupii se infing în tot ce pot trage! Singura si marea problemă, sunt lipsa eficienței instituțiilor statului, lipsa actului de justiție care sa fie în fapt puterea exemplului în asa fel încât altii sa nu mai facă și nu în ultimul rând, lipsa unor legi adecvate.

  • meh, casa batraneasca cumparata in 2010, doar acoperisul este nou, femeia este avocata deci are bani iar in 2010 preturile erau mici dupa criza economica din 2008.

    hai sa vorbim de politicienii nostri care au averi ascunse pe numele rudelor, USR este un partid prea mic pentru o influenta in oras, cu 10-15% la alegeri nu o sa scapam de partidele care ne conduc inca din 1990a

  • Iar a cotizat cineva sa dati in USR??? Femeia e avocat. Avocatii cistiga de la bine in sus, in functie de cit de buni sint si ce clienti reprezinta. Daca a intrat in USR, e sigur sa presupunem ca are ceva in cap. Daca era pe combinatii si jmecherie, intra intr-o ciuma din trei litere care incepe cu P (doua raspunsuri corecte la ghicitoarea asta). Sper sa va dea in judecata si sa va rupa de bani, fiindca asta meritati. Daca ii dadeati un email intrebind-o despre provenienta acestor bunuri probabil v-ar fi raspuns, dar era de-a dreptul neinteresant sa concluzionati ca se justifica intreaga avere in mod legal, nu? Mai bine cautati-l la oua pe strumful atomic, ca la el tot aveti ce gasi…

  • 10-15% ?
    USR ?
    Iti multumim, ne-ai luminat ziua.
    De mult nu am mai ras asa de bine de un SF.
    Fara Pipilica presedinte nu mai iau astia nici 5%. Nici nu merita. Ii haleste Simionul, aliatul lor.

  • GabiDumitrescu, dacă ați înțelege și ceea ce citiți ar fi foarte bine!
    Dar cum este plină țara de analfabeți funcționali, unul în plus, ce mai contează!

    1. Este scris clar că a fost contactată!
    2. Este scris pentru toți incapabilii să gândească venitul din profesie!

    3. Dar unii nu se pot abține să nu se facă de râs!

  • Cand s-au retrocedat pamanturile etc, au revenit urmasii boierilor.
    Asa-i in ziua de azi: unu’ are o padure iar altii nu mai au voie sa mearga la padure !
    Basca furaciunile, mai corect talhariile pe scara mare.

  • Daniel, tata, daca prostia ar durea….
    1. UNDE MM SCRIE CA A FOST CONTACTATA??? UNDE???
    2. Huh???
    3. Asta e, te iert. Nu te poti abtine, inteleg.

  • Mafia usr a vechii gărzi securiste, cu mafia galbenă și roșie, Werner părintele securității și mafiei cu 8 case

Adauga un comentariu