Prima pagină » Titlurile zilei » Dezvoltatorul Ștefan Popescu ridică un bloc pe Moara de Vânt! Combinațiile imobiliare continuă după eșecul din CUG! Clienții s-au trezit cu apartamentele inundate
Dezvoltatorul Ștefan Popescu ridică un bloc pe Moara de Vânt! Combinațiile imobiliare continuă după eșecul din CUG! Clienții s-au trezit cu apartamentele inundate

Dezvoltatorul Ștefan Popescu ridică un bloc pe Moara de Vânt! Combinațiile imobiliare continuă după eșecul din CUG! Clienții s-au trezit cu apartamentele inundate

28 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Afaceristul Ștefan Popescu vrea să extindă investițiile în Moara de Vânt, după ce a vândut apartamente cu probleme pe Aleea Strugurilor. Deocamdată, blocul cu 3 etaje se află la stadiul de elaborare a Planului Urbanistic Zonal. Terenul a fost achiziționat în vara acestui an

Controversatul afacerist Ștefan Popescu intenționează să construiască un nou bloc de locuințe colective în zona Moara de Vânt, din Iași. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentată situația proprietarilor de apartamente de pe aleea Strugurilor, acolo unde investitorul a construit un bloc de locuințe. Aceștia s-au plâns că dezvoltatorul a lăsat blocul neterminat, la primele ploi apa infiltrându-se în pereții apartamentelor. Specialiștii atrag atenția potențialilor cumpărători să fie foarte atenți la calitatea lucrărilor.

Este și cazul proiectelor lui Ștefan Popescu. Recent, afaceristul a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) la Primăria Iași, pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+3E. Terenul de 1.110 metri pătrați este situat la mai puțin de 1 kilometru de restaurantul Little Texas. Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului (POT) este de 35 la sută, iar coeficientul de ocupare a terenului este de 1.26. Astfel, suprafața desfășurată a imobilului va fi de 1.386 metri pătrați. Proiectul este dezvoltat prin intermediul societății STP Business Construct SRL, unde Ștefan Popescu este acționar. Terenul a fost achiziționat pe data de 30.07.2020. Ștefan Popescu nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi detalii despre noul proiect.

Proiectul presupune amenajarea unui număr de 24 de locuri de parcare

Conform PUZ, blocul ar urma să beneficieze de un număr de 24 de locuri de parcare, dispuse la demisolul clădirii, dar și pe suprafața terenului. În documentație nu sunt precizate detalii exacte despre dispunerea parcărilor.

„Intenția beneficiarului este de a realiza un Plan Urbanistic Zonal care să stabilească regulamente și indicatori urbanistici ce vor permite realizarea de locuințe colective, asigurând și suplimentând oferta locală deja existentă în zonă, cu locuri de parcare și circulații complementare și cu utilitățile necesare funcționării armonioase a obiectivului. Prin elaborarea Planului Urbanistic Zonal se vor respecta reglementările urbanistice aprobate prin avizul de oportunitate nr. 1117/27.01.2020. Prin tema de proiectare s-a solicitat elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal ce va trata următoarele probleme generale: racordarea la rețeaua stradală și modernizarea acesteia unde este nevoie, pentru a prelua traficul suplimentar generat de imobilul propus”, se arată în documentație.

Proiectul va avea nevoie de avizul Comisiei de Urbanism și a Consiliului Local, etape premergătoare fazei de autorizare.

Constructorul lui Ștefan Popescu trebuie să remedieze deficiențele până la finalul acestei luni

În 2019, afaceristul Ștefan Popescu a inaugurat un bloc de locuințe colective pe Aleea Strugurilor, nr.76, în zona CUG. A vândut apartamentele, a luat banii și s-a apucat de alte lucrări. Odată cu venirea primăverii 2020 au ieșit în evidență lucrările de proastă calitate. Sistemul de hidroizolație era ca și inexistent, la primele ploi observându-se infiltrațiile. Dezvoltatorul Ștefan Popescu a evitat contactul cu clienții nemulțumiți. Recent, în urma reclamațiilor, au intervenit inspectorii de la IJC Iași. Au aplicat o amendă de 50.000 de lei constructorului contractat de afacerist cu mențiunea că trebuie să repare deficiențele. Atunci, Ștefan Popescu s-a delimitat de constructor, explicând că este doar vina executantului. Însă, noii proprietari s-au îndreptat împotriva afaceristului. S-au hotărât chiar să-l acționeze în instanță pentru recuperarea contravalorii apartamentelor afectate de infiltrații. Constructorul riscă o nouă amendă, de 100.000 lei, dacă nu execută reparațiile până la finalul lunii octombrie.

La Scala Residence, Ștefan Popescu a făcut o golănie cu locurile de parcare

Un alt proiect controversat inițiat de Ștefan Popescu este și cartierul de locuințe Scala Residence din zona Bucium. Aici, afaceristul a afăcut tot posibilul să maximizeze spațiul locativ. Dacă inițial blocurile de locuințe colective trebuiau să aibă locurile de parcare la demisol, proiectul a fost modificat. Asta, cu acordul funcționarilor din Primăria Iași. A fost eliberată o nouă autorizație de construire pe numele societății STP Business SRL. Documentul prevede ca la demisolul a trei clădiri să fie schimbată funcțiunea. În loc de garaje vor fi amenajate apartamente, 12 la număr, cu 2 și 1 cameră. Un apartament cu 2 camere are o suprafață cuprinsă între 53,30 și 60,93 mp, iar un apartament cu 1 cameră are 46,25 de metri pătrați. În total, surplusul este de 642 de metri pătrați. La un preț de vânzare de minimum 1.000 de euro pe metru pătrat, Ștefan Popescu câștigă 642.000 de euro. Cartierul Scala Residence, de pe fundac Plopii fără Soț, înseamnă 9 imobile cu regimul de înălțime D+P+2. Proiectul este în curs de finalizare. Zona va avea mult de suferit din cauza traficului auto sufocat de noile proiecte rezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *