Diete si regimuri

Dieta cardiologilor: alimentatia potrivita pentru bolile cardiovasculare

Publicat: 07 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta cardiologilor alimentatia potrivita pentru bolile cardiovasculare
Boala cardiovasculară este un set de tulburări, cu multiple cauze, care afectează buna funcționare a inimii.

Boala cardiovasculara este un set de tulburări, cu multiple cauze, care afectează buna funcționare a inimii. Din fericire, bolile cardiovasculare pot fi tratate și evitate cu un stil de viață mai sănătos și un tratament adecvat. Dieta pentru boli cardiovasculare are ca scop controlul greutății, reglarea zahărului din sânge, reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului pentru a păstra inima in stare buna de sanatate.

Punctele esențiale ale dietei pentru bolile cardiovasculare sunt:

Alegeți alimente care sunt surse de grăsimi bune
Evitați grăsimile dăunătoare inimii
Consumați fibre și fructe și legume
Asigurați-vă că mâncați o dietă cu indice glicemic scăzut
Încurajează activitatea fizică și un stil de viață mai sanatos

Beneficiile dietei pentru bolile cardiovasculare

Dieta pentru boli cardiovasculare are multe beneficii:

Creșteți aportul de alimente sănătoase pentru inimă
Evitați alimentele care sunt rele pentru inimă
Reglați nivelul zahărului din sânge și al colesterolului
Obțineți și mențineți o greutate sănătoasă
Promovează un stil de viață mai sănătos
Limitați riscul de recurență
Preveniți apariția accidentelor cardiovasculare

Consumul unei diete sănătoase poate reduce riscul bolilor de inimă, inclusiv ajutând la îmbunătățirea aportului de substanțe nutritive benefice pentru inimă, controlul greutății corporale, scăderea tensiunii arteriale și controlul nivelului de zahăr din sânge și colesterolului.

Este dieta mediteraneană perfectă pentru bolile cardiovasculare?

S-a demonstrat prin studii științifice că urmarea unei diete în stil mediteranean poate reduce riscul de mortalitate cardiovasculară. Această dietă este în mare parte bogată în legume, fructe, cereale integrale, leguminoase, oleaginoase și ulei de măsline. Această dietă încurajează, de asemenea, un consum regulat de carne de pasăre și pește și un consum redus de dulciuri, carne roșie și procesată, în special mezeluri. Efectele antioxidante și anticoagulante ale dietei mediteraneene ar explica efectul său pozitiv asupra sănătății cardiovasculare.

Lipide, bune sau rele pentru inimă?

Până de curând, limitarea aportului de grăsimi totale și în special a grăsimilor saturate era sfatul principal de reducere a riscului cardiovascular. O meta-analiză recentă a numeroaselor studii științifice a arătat că aportul total de grăsimi nu a fost asociat în mod semnificativ cu mortalitatea cardiovasculară. Cu alte cuvinte, aportul total de grăsimi ar avea puțină influență asupra riscului de boli de inimă.

Multe alimente conțin în mod natural lipide, cum ar fi carnea și produsele lactate, dar grăsimile sunt adăugate și la produsele coapte, precum cereale, pâine și biscuiți. La aceste produse se adaugă grăsimile folosite în timpul gătitului sau în salate, de exemplu. Prin urmare, grăsimile nu trebuie interzise, ​​dar locul lor în dietă ar trebui monitorizat îndeaproape.

Alimente bune pentru inimă: recomandări dietetice

Dieta care trebuie adoptată trebuie să fie variată, echilibrată și bogată în alimente bune pentru inima. Dimpotrivă, alimentele care sunt rele pentru inimă trebuie evitate pe cât posibil.

Alimentele care sunt bune pentru inimă sunt în primul rând cele care mențin sistemul cardiovascular funcțional în timp ce îl protejează de evenimentele cardiovasculare. Se recomandă adoptarea unei diete în stil mediteranean bogată în grăsimi bune, fibre, fructe și legume și proteine ​​slabe. În caz de boli cardiovasculare, dieta ar trebui să fie completată de activitate fizică regulata.

Adauga un comentariu