Local

Dragi ieșeni, aici sunt actele dumneavoastră! Denisa Ionașcu nu semnează niciun document, iar municipiul Iași este în colaps – FOTO, UPDATE

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Dragi ieșeni aici sunt actele dumneavoastră Denisa Ionașcu nu semnează niciun document iar municipiul Iași este în colaps - FOTO UPDATE
În fața biroului Denisei Ionașcu stau teancuri de dosare care trebuiesc semnate. Secretarul Consiliului Local Iași refuză acest lucru

Situație incredibilă în cadrul Primăriei Municipiului Iași unde în fața biroului Denisei Ionașcu, secretară generală a Consiliului Local Iași, stau teancuri de dosare care așteaptă să fie semnate. Cum acest lucru nu se întâmplă, municipiul Iași intră în colaps.

Vorbim despre sute, mii de documente depuse de oamenii de afaceri din Iași, da și de oameni simpli, care se izbesc de dorința de afirmare a Denisei Ionașcu. Situația este atât de gravă în contextul în care și așa din cauza crizei economice situația este dezastruoasă. În acest context, puținii oameni de afaceri care doresc să investească în municipiu încep să se gândească la o relocare a activității, fiind puși în fața unui blocaj fără precedent.

UPDATE 2: Viceprimarul Daniel Juravle nu a răspuns pentru a comenta situația creată în instituție. Reporterii BZI l-au apelat în mai multe rânduri. Cel mai probabil, nu-i pasă de problemele ieșenilor, aflându-se într-o zonă de confort în care se bucură de o indemnizație îndestulătoare. Nu este exclus să viseze și la postul de primar la alegerile locale din 2024.

UPDATE: Contactat telefonic, viceprimarul Cezar Baciu a prezicat că numărul mare de documente depozitat în fața biroului secretarului Denisa Ionașcu este cauzat de solicitările tot mai multe pe probleme de urbanism.

„Sunt foarte multe acte, dar sunt singur că doamna secretar le analizează cu seriozitate. La urbanism întâmpinăm probleme, dar în același timp sunt și multe solicitări”, a spus viceprimarul Cezar Baciu.

Angajații Primăriei Iași, exasperați de comportamentul Denisei Ionașcu

Toată această stare este cauzată de conflictul pe care Denisa Ionașcu îl are cu primarul Mihai Chirica. În fond, cei care suferă din cauza acestui conflict sunt tocmai ieșenii care plătesc taxe și impozite, care plătesc atât salariul primarului cât și salariul Denisei Ionașcu.

Toți angajații din Primăria Iași sunt exasperați de disprețul pe care Denisa Ionașcu îl arată față de cetățenii municipiului, cetățeni plătitori de taxe. Aceștia trebuie să le explice oamenilor nervoși și disperați de ce dosarele lor nu primesc semnăturile necesare. Angajații au ajuns la o limită încât i-au făcut un colț plin cu dosare Denisei Ionașcu. Dosarele care trebuiesc semnate sunt puse chiar în fața biroului acesteia cu mesajul ”Acte de semnat”. Din poza publicată se poate vedea că sunt mii de astfel de documente care așteaptă doar o semnătură. Sunt instituții de forță care par să o protejeze pe Denisa Ionașcu pentru că în persoana ei se află denunțătorul perfect.

Denisa Ionașcu ar fi sustras mai multe dosare din primărie (surse)

Denisa Ionașcu este protejată de instituțiile de forță pentru că aceasta ar fi sustras mai multe documente din primărie și le-a predat procurorilor. Ea este denunțătoare în mai multe dosare, posibil martor protejat, care îl vizează pe primarul Mihai Chirica. Ridicolul situației este faptul că documentele, care – potrivit surselor – ar fi fost sustrase din primărie și predate procurorilor, au tocmai semnătura ei de legalitate. Paradoxal, dacă acest lucru se adeverește, secretara generală a Consiliului Local formulează denunțuri penale asupra unor ilegalități a unor acte care au aviz de legalitate prin semnătura sa.

Ca o ironie, angajații din primărie s-au gândit să introducă alte două avize în dosarele de urbanism. Vorbim despre avizul celor de la DIICOT Iași și DNA Iași. Denisa Ionașcu, secretarul general al Consiliului Local Iași trebuie să răspundă în fața justiției pentru acest lucru. Este o premieră, probabil, pe plan mondial, când din cauza unei singure persoane, toată activitatea primăriei este blocată. Ba mai mult, în această majoră criză economică, instituțiile de forță care se află în spate trebuie să răspundă și ele penal.

 

Comentarii
  • Dar faptul ca oamenii asteaptă de un an o amărâtă de autorizatie ti se pare normal??? Să-și dea demisia dacă nu-si face treaba!!!

  • Asta si cu Adina Samson, doua „femei” adevarate pe care Nechita la schimba cand se plictisea … cand una, cand cealalta. Mai are tupeul sa-si arate mecla in public?

  • De facto— aia e mapa de la urbanism, probabil dintr-o zi.
    N.B. Pt domnii procurori, aceleasi acte ajung la primar – asa arata si mapa primarului de la o singura directie, intr o singura zi, doar o anumita documentatie- autorizatii de construire. Mai sunt de la aceeasi directie, in aceeasi zi si certificate de urbanism, edificari, adrese, adeverinte, instiintari etc,plus aprox acelasi volum/ pe zi/ de alte cel putin 10 directii. O fi usor? Poti urmari la virgula atatea acte?! Unii n-au citit toata facultatea si tot institutul cat ar trebui sa citeasca primarul intr o zi 😂

  • Arestati toti! Chirica, Harabagiu, Ionascu, Musteata… etc. Niste infractori protejati politic! DNA-ul ar trebui sa actioneze mai repede si sa faca aceste arestari, ca probe au suficiente!!

  • Oare cine refuza sa semneze actele? Daca nu este legal nimeni nu isi risca libertatatea! Munca cu omul e foarte greoaie cand nu primeste un act( de ex: certificat , autorizatie etc) fug repede la ziar! In Romania trebuie respectata legea! Orasul Iasi este tot din Romania! Nu aruncati cu vorbe asupra oamenilor care respecta legea! Respectati legea si apoi sa va plangeti!

  • Oare cine refuza sa semneze actele? Daca nu este legal nimeni nu isi risca libertatatea! Munca cu omul e foarte greoaie cand nu primeste un act( de ex: certificat , autorizatie etc) fug repede la ziar! In Romania trebuie respectata legea! Orasul Iasi este tot din Romania! Nu aruncati cu vorbe asupra oamenilor care respecta legea! Respectati legea si apoi sa va plangeti!

  • Sa fim serioși. Nu semnează, fiindcă a luat dreptul de la amantul personal , tovarășul Niculiță. Nu semnează pana nu termină mafiotul de vandut tot in Copou. Elimină concurența. Dar va plăti. Toate la timpul lor.

Adauga un comentariu