Titlurile zilei

El este unul dintre cei mai bogați avocați din Iași cu legături strânse în politică. La 29 de ani are deja 185 de terenuri în proprietate și a primit pe tavă un loc în Consiliul Județean! – GALERIE FOTO

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
El este unul dintre cei mai bogați avocați din Iași cu legături strânse în politică. La 29 de ani are deja 185 de terenuri în proprietate și a primit pe tavă un loc în Consiliul Județean - GALERIE FOTO
Un avocat din Iași, Mihail Bogdan, consilier județean USR, are 185 de suprafețe de teren în raionul Fălești din Republica Moldova

Un avocat din Iași a dat lovitura. Consilier județean pe listele USR Iași, tânărul avocat are multe suprafețe de teren în Republica Moldova, în raionul Fălești. Mihail Bogdan a ajuns în Consiliul Județean în primăvara lui 2021, după ce, timp de 2 ani, a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului Cosette Chichirău

El este unul dintre cei mai bogați aleși județeni din Iași! La nici 30 de ani, avocatul Mihail Bogdan a ajuns un adevărat latifundiar, cu un număr impresionant de terenuri pe care le are în proprietate. Devenit din primăvara acestui an consilier județean, tânărul avocat se poate lăuda cu o avere considerabilă în suprafețe de teren. Tânărul consilier județean Mihail Bogdan are 185 de suprafețe de teren în localitatea Zălăuceni, din raionul Florești, Republica Moldova.

Toate acestea, adunate, însumează o suprafață de 87,10 hectare de teren arabil în localitatea aflată în dreapta râului Prut. Mihail Bogdan este originar din Bălți, Republica Moldova, însă, de mai mulți ani, activează în România. Mihail Bogdan a fost angajatul deputatului Cosette Chichirău vreme de câțiva ani, fiind promovat ulterior pe listele de la Consiliul Județean, după ședința din 12 martie 2021.

Bani din avocatură și exploatarea terenurilor pentru consilierul din Iași

La capitolul clădiri, Mihail Bogdan nu a declarat niciun imobil aflat în proprietate. Tânărul avocat și consilier județean al USR are în proprietate un tractor, marca Agromax 50, fabricat în anul 2017. De asemenea, Mihail Bogdan mai are în proprietate o combină agricolă, marca New Holland, fabricată în anul 2013. De asemenea, acesta are și un autoturism marca Volvo V40, mașină fabricată în anul 2012.

Mai mult, tânărul avocat a împrumutat o persoană fizică cu 13.000 de euro în ultima perioadă. Consilierul județean nu are nici datorii acumulate, iar, în cursul anului 2020, a avut un venit de 62.078 de lei de pe urma cabinetului de avocatură în care activează ca avocat colaborator. În 2020 a beneficiat de 250.000 de lei moldovenești (61.022 de lei) de pe urma arendării terenurilor din Republica Moldova către o întreprindere individuală din localitatea Sănătăuca, raionul Florești. Mihail Bogdan s-a căsătorit recent cu Ancuța Nicoleta Ghirvan, avocat stagiar în Baroul Iași.

Cine este avocatul care deține 185 de terenuri în Republica Moldova?

Mihail Bogdan a absolvit Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”, din municipiul Iași, după care, între 2011 și 2015, a urmat cursurile Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. Ulterior, pentru o perioadă de 2 ani, a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului Cosette Chichirău (decembrie 2017 – decembrie 2019). Din 2019 și până în prezent, lucrează ca avocat colaborator, iar, din martie 2021, este consilier județean pe listele USR Iași.

Mihail Bogdan a explicat cum a ajuns să aibă atâtea suprafețe de teren, el cumpărându-le de la cei care au primit pământurile înapoi după 1990, de la Stat.

„Este vorba despre modul în care s-au restituit proprietățile în Republica Moldova. În România s-au redobândit după cum le-au avut proprietarii, însă, în Republica Moldova, s-au făcut diferit. Fiecare membru al CAP în anii ’90 a primit câte 3 parcele de poziție. Astfel, pe cele 180 de terenuri sunt de fapt 60 de proprietari. S-a ajuns ca proprietățile să fie fragmentate. Este un lucru ce ține de specificul divizării”, a explicat Mihail Bogdan despre modul cum a dobândit cele 185 de suprafețe de teren din Republica Moldova.

Scandal intern uriaș în USR Iași

În cursul anului trecut, Mihail Bogdan a fost implicat într-un scandal intern în cadrul filialei ieșene a USR. În perioada alegerilor interne, acesta a fost acuzat de alți oameni din USR că îi face jocurile lui Cosette Chichirău, lui Filip Hăvârneanu sau lui Ștefan Tănase.

Avocatul din Iași a fost acuzat că s-a implicat în măsluirea listelor interne din formațiunea politică alături de alți oameni din partid. Ulterior, Mihail Bogdan a ajuns în Consiliul Județean Iași după retragerea luI Ștefan Tănasă, cel care ocupase funcția de subprefect.

Adauga un comentariu