Local

Firma de construcții Kolado SRL Iași, deținută de controversatul afacerist Romică Ursu, a intrat în faliment

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firma de construcții Kolado SRL Iași deținută de controversatul afacerist Romică Ursu a intrat în faliment
Șantier aflat în construcții cu utilaje

Compania Kolado SRL, una dintre firmele de construcții deținute de controversatul afacerist Romică Ursu, a intrat în faliment din cauza datoriilor de 2,7 milioane de lei pe care nu le-a achitat. Același Romică Ursu controlează alte 9 companii, majoritatea băgate în faliment cu datorii către instituțiile statului și foștii parteneri de afaceri

Încă o firmă controlată de controversatul afacerist Romică Ursu a intrat în faliment din cauza datoriilor. SC Kolado SRL Iași, companie înființată în anul 2011 și care a realizat lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale din Zona Metropolitană Iași, a intrat într-un proces de reorganizare în urmă cu doi ani, însă administratorul Romică Ursu împreună cu soția sa, care este asociat în firmă, nu a reușit să plătească decât o sută de mii de lei din datoria totală de 2.685.163 pe care o are către statul român și diferite firme cu care a colaborat în trecut.
La începutul lunii noiembrie 2020, magistrații de la Tribunalul Sindic au refuzat planul de reorganizare propus de Romică Ursu și au declarat intrarea oficială în faliment a SC Kolado SRL Iași.

„Respinge cererea formulată de Ursu Romică, în calitate de administrator special al debitorului SC Kolado SRL, privitoare la prorogarea discutării planului de reorganizare. Infirmă planul de reorganizare a activității societății, plan propus de debitor. Dispune începerea procedurii generale a falimentului împotriva debitorului SC Kolado SRL. Se fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate după deschiderea procedurii la 05.12.2020, iar termenul limită pentru depunerea creanțelor născute în cursul procedurii la data de 21.12.2020”, se arată în pronunțarea magistraților.

O firmă controlată de Romică Ursu a renovat sediul SRI Iași

În calitate de lichidator judiciar al companiei de construcții a fost numit Estconsul IPURL. Ieșeanul Romică Ursu din Dancu are pe numele său nu mai puțin de 9 companii, dintre care 7 sunt deja falimentate. Printre acestea amintim Belart World SRL, Fadesa Invest SRL, Dh-Invest SRL, Kolado Imobiliare, Forla SA, Kolado Industry, Fadesa SRL, Altris SRL, Altri Distribution, Deko Industry SRL, toate firmele având sediul în localitatea Dancu din județul Iași și majoritatea lăsate în urmă cu datorii. Patru dintre aceste firme au sediul social în același apartament din Dancu. În trecut, Romică Ursu a fost acuzat de angajații de la firmele sale de construcții de condițiile precare de muncă pe care le oferă salariaților.

Prin intermediul Dh-Invest SRL, același om de afaceri a renovat sediul SRI în urma unei licitații realizate în perioada anului 2018, asta deși pe numele administratorului erau mai multe cereri de tragere a răspunderii pentru intrarea în insolvență a unor companii pe care le controlează.

Adauga un comentariu