Diete si regimuri

Care sunt fructele cu cele mai puține calorii?

Publicat: 09 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt fructele cu cele mai puține calorii
Fructele cu cele mai puține calorii

Fructele cu cele mai puține calorii. Atât timp cât respecti portia zilnică și favorizezi soiurile cel mai puțin calorice, fructele sunt prietenii siluetei noastre.

„Mănâncă 5 fructe și legume pe zi”: știm melodia! Acum câțiva ani, experții în sănătate ne-au invitat să favorizăm consumul de mere, pere sau broccoli, deoarece alimentele din livezi și grădini sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru. Cu o singură nuanță astăzi, pentru că specialiștii și-au revizuit parerea și specifică acum ca acea cota corectă zilnică este de 3 legume și 2 fructe.

Sigur, fructele au un conținut ridicat de zaharuri și unele mai mult decât altele, dar, în general, nu există nimic care să panicheze conținutul caloric. Și totuși le poți consuma chiar și când esti atent la acul cantarului.

Fructele cu cele mai puține calorii sunt fructele roșii (zmeură, căpșuni etc.) și fructele bogate in apă (pepene galben, pepene verde) care abundă vara. Așadar, în sezonul mohorât, ne putem referi cu ușurință la citrice care, bogate in vitamina C, sunt aliați prețiosi pentru sănătate.

Fructele cu cele mai puține calorii

Unele dintre cele mai dulci fructe sunt bananele, cireșele și strugurii. Dar acesta nu este un motiv de a le evita. De exemplu, o banană medie oferă aproximativ 80 de calorii și are avantajul de a fi un bun supresor al apetitului. Ca gustare, acesta va avea întotdeauna mai puține calorii decât un pachet de fursecuri! Și este mult mai sănătos!

În mod ideal, ar trebui să urmați calendarul anotimpurilor – este mai bine pentru planetă și portofel. Și pentru a rupe rutina, nu ezităm să ne bucurăm de fructe în compot de casă, în suc și smoothie, în salată de fructe proaspete, în plăcinte etc.

Fructul de slăbire de top este lamaia! Pentru a topi rapid grasimea, încercați dieta cu lămâie și pierdeți 2 kilograme în doar 7 zile.

Adauga un comentariu