Titlurile zilei

Iadul ține din Podu Roș până în Lunca Cetățuii! Nervi întinși la maximum și imagini de coșmar: „Mă trezesc la 5:30 pentru ca fiul meu să ajungă la 8 la școală. Sunt doar 8 kilometri de parcurs”

Publicat: 06 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iadul ține din Podu Roș până în Lunca Cetățuii Nervi întinși la maximum și imagini de coșmar Mă trezesc la 530 pentru ca fiul meu să ajungă la 8 la școală. Sunt doar 8 kilometri de parcurs
Sute de mașini sunt blocate în trafic în zona CUG-Nicolina, atât la primele ore ale dimineții, cât și seara

Banda unică pentru transportul public dă bătăi de cap șoferilor care se deplasează dinspre Podu Roș spre CUG. Măsura luată de municipalitate cu gândul de a facilita transportul public de persoane a paralizat acea parte a Iașului. Așa s-a ajuns ca, la primele ore ale dimineții, din Lunca Cetățuii până în zona centrală a Iașului, un șofer să petreacă peste o oră în trafic. Trebuie precizat că este vorba despre o distanță de 7-8 kilometri

Unde poți ajunge dacă conduci o oră și 20 de minute? Dacă pleci din Lunca Cetățuii dimineața, la 7:30, ajungi până în zona Palas. Pe cât pare de aberant, pe atât este de real. Municipalitatea a considerat necesar să înființeze o bandă unică pe fiecare sens de mers din Podu Roș până în CUG. O idee bună, spun unii, o idee proastă, spun alții. Cert este că, într-un oraș de mărimea Iașului, banda unică pentru transport de persoane este necesară, dar oare infrastructura Iașului permite? Cu siguranță nu. Este inadmisibil ca o distanță de 7-8 kilometri să fie parcursă în mai bine de o oră. Cei care locuiesc în Lunca Cetățuii, de exemplu, și trebuie să facă naveta la volan către Iași sunt scoși din sărite de decizia Primăriei Iași.

„Eu sunt de acord cu banda unică, nu am nimic, sunt de acord cu transportul public și aș alege să folosesc tramvaiul sau autobuzul dacă slujba mi-ar permite. Din păcate, trebuie să folosesc mașina în fiecare zi. Se circulă destul de greu și, până acum însă, de când a fost pusă în funcțiune banda pentru transportul public, totul este un coșmar. Am ajuns să-mi trezesc copiii la ora 6 dimineața pentru a ajunge la timp la școală”, a spus Radu P., din Lunca Cetățuii.

„Oare primarul se trezește la 5:30 să-și ducă copilul la școală cu mașina?”

Trebuie precizat că, la periferia Iașului, în zona Lunca Cetățuii, în ultimii ani s-au mutat sute de familii, majoritatea fiind tinere și cu copii.

„Aud mereu, dar ce le-a trebuit să se mute la Ciurea, în Iași nu erau apartamente? Erau, ba chiar foarte multe, însă fiecare își găsește o locuință în funcție de nevoi și de buget. Când ne-am mutat în Lunca Cetățuii nu am crezut că o să fac de aici până în centrul Iașului cât făceam acum 3-4 ani din Lunca Cetățuii până la Roman. Sunt de acord să se folosească transportul în comun, dar oare cei din conducerea Primăriei care au fost de acord cu această bandă unică își duc în fiecare zi copiii cu autobuzul la școală? Se trezesc la 5:30 ca să se pregătească să ajungă la 8 în centrul Iașului?”, a completat bărbatul din Lunca Cetățuii.

Mașinile dispar de pe strada principală. Unde vor fi parcate?

De câteva zile, în zona Nicolina, Poliția Locală împarte hârtii și îi atenționează pe șoferi să nu mai blocheze un sens de mers. O idee bună, nimic de spus. Dar sutele de mașini parcate din zona Belvedere până la capăt CUG pe o parte și pe alta a străzii unde vor fi parcate? Reporterii „BZI” au mers în zona „Pizza Nico” și au discutat cu locatarii.

„Este o nebunie, închipuiți-vă că sunt zeci sau sute de mașini care nu mai pot fi parcate la strada mare. Nu era voie nici până acum, dar Poliția închidea ochii, erau toleranți. Acum nu mai lasă pe nimeni. Toate mașinile ajung în spatele blocurilor. Este haos. Dimineața stai cu sufletul la gură să nu-ți găsești mașina blocată și să nu poți pleca la serviciu”, a spus un locatar din Nicolina.

Problema locurilor de parcare există de ani, nu de acum. Cei care nu au contracte semnate cu Primăria trebuie să parcheze unde găsesc. De multe ori, mașinile sunt lăsate pe spațiul verde, pe trotuar sau chiar la intrarea în blocuri.

Adauga un comentariu