Infectia tractului urinar: 6 remedii naturale cu bicarbonat de sodiu, afine, ananas

Infectia tractului urinar: 6 remedii naturale cu bicarbonat de sodiu, afine, ananas

13 apr. 2021, 13:28
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a evita aparitia unei infectii urinare, se recomandă să beți cel puțin 1,5L până la 2L de apă pe zi. Această cantitate de apă vă permite să urinați regulat și să eliminați bacteriile mai repede. Dacă apa nu este suficientă pentru a face dispariția infecției, iată câteva alte remedii naturale. Dacă infecția tractului urinar durează mai mult de două zile, consultați medicul, deoarece infecția renală poate fi gravă și ar trebui exclusă!

Infectia tractului urinar: 6 remedii naturale

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este eficient în prevenirea și tratarea infecțiilor tractului urinar. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și beți-o. Bicarbonatul va acționa pentru a neutraliza aciditatea din urină și pentru a ajuta ca infecția să se vindece mai repede.

Afine

Afinele au aceleași proprietăți antibacteriene ca merisoarele. Consumul de fructe întregi uscate sau proaspete este, prin urmare, eficient în prevenirea și tratarea naturală a infecțiilor tractului urinar.

Suc de afine

Mai multe studii au arătat eficiența sucului de afine în prevenirea și tratamentul infecțiilor tractului urinar. Consumul său elimină rapid bacteriile responsabile de infecție datorită acțiunii sale antibiotice naturale. Consumul de aproximativ 120 ml de suc de afine pe zi poate preveni infecțiile sau aproximativ 200 ml pe zi dacă aveți o infecție.

Ananas

Ananasul conține bromelaină, o enzimă care funcționează ca un antibiotic! Potrivit unui studiu asupra persoanelor cu infecție a tractului urinar cărora li s-a cerut să consume ananas în fiecare zi, bromelina din acest fruct este eficientă în mod natural în uciderea bacteriilor și a infecțiilor.

Fructe și legume bogate în vitamina C

Dacă infectiile sunt frecvente, medicul vă va sfătui probabil să faceți o cura de fructe și legume cu un conținut ridicat de vitamina C, cum ar fi guava, ardei, kiwi sau portocale. Mănâncă cel puțin 5 dintre aceste fructe sau legume pe zi sau mai mult. Vitamina C favorizează acidificarea urinei, un semn al sănătății sănătoase a tractului urinar, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor.

Apa, esențială pentru tratarea unei infecții a tractului urinar

În plus față de consumul acestor ingrediente naturale, nu uitați să beți multă apă, chiar și atunci când nu aveți o infectie. Consumul de 1,5 L, sau 8 pahare de apă pe zi, este cel mai bun remediu natural pentru prevenirea și tratarea unei infecții a tractului urinar. De asemenea, este important să urinați cel puțin la fiecare 4 până la 5 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *