International

Înregistrările apărute din timpul atacului de la școala din Texas, arată cum polițiștii nu intervin timp de 74 de minute – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Înregistrările apărute din timpul atacului de la școala din Texas arată cum polițiștii nu intervin timp de 74 de minute - FOTO VIDEO
Înregistrările din timpul atacului de la școala din Texas încep cu sosirea atacatorului, un tânăr de 18 ani

Presa americană a publicat înregistrări ale camerelor de supraveghere cu atacul din școala din Texas. Amintim că acolo a fost comis unul dintre cele mai grave atacuri armate din istoria Statelor Unite, unde 19 copii și doi profesori au fost uciși în luna mai.

De asemenea, Don McLaughlin, primarul orașului, a declarat că școala unde un atacator de 18 ani a împușcat 19 copii și două profesoare, va fi demolată.

Au apărut înregistrări din timpul atacului de la școala din Texas

Înregistrările din timpul atacului de la școala din Texas încep cu sosirea atacatorului, un tânăr de 18 ani, care își lovește camioneta în timp ce o parchează în apropierea școlii. Apoi, doi oameni care îi vin în ajutor sunt alungați cu focuri de armă. Cineva anunță poliția, urmând ca ucigașul să intre fără grabă, în școală și astfel să înceapă masacrul.

Camera de pe holul şcolii surprinde focurile de armă în succesiune rapidă, apoi sosirea polițiștilor care nu intervin, nici pe măcar pe măsură ce vin întăriri. Se adună cel puțin douăzeci, dar intră în clasă în care se încuiase atacatorul abia după 74 de minute.

„Să spui că au făcut o treabă bună, că au intrat acolo de două ori sau au încercat… I se pare cuiva că au făcut o treabă bună? Doar pentru că au încercat să intre acolo. A fost suficient atât? A fost suficient pentru oamenii care sângerau de moarte? Oamenii ăștia, toți polițiștii aceștia, cu scuturi, cu arme, cu echipament de protecție, stăteau acolo.

Veneau apeluri la 911 de la un copil care spunea că îi aude pe polițiști și îi chema să vină… Nu e normal. Pentru asta s-au angajat, să protejeze oamenii. Nu au făcut asta în acea zi”, spune revoltat un bărbat.

Purtător de cuvânt american: „A fost o decizie greșită”

Rapoartele inițiale menţionau un bărbat înarmat care a intrat în școală pe o poartă lăsată accidental deschisă de un profesor, sugerau doar o încălcare a regulamentului școlii, de vreme ce angajații de la școala elementară Robb au obligația să țină ușile închise și încuiate. Cu toate acestea, un avocat al profesorului al cărui nume nu a fost făcut public a declarat pentru Sân Antonio Express News că femeia a deschis ușa și a blocat-o să rămână așa, cu o piatră, deoarece avea nevoie să transporte mâncare dintr-o mașină într-o sală de clasă. Aceasta a înlăturat imediat piatra atunci când și-a dat seama că cineva intrase în campus.

„Vorbea la telefon și s-a întors când a auzit pe cineva strigând: „Are o armă!”. L-a văzut [pe atacator] sărind gardul și că avea o armă, așa că a fugit înapoi înăuntru”, a spus purtătorul de cuvânt al DPS Texas, Travis Considine.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful DPS Steven McCraw a declarat că 19 ofițeri de poliție stăteau pe hol în timp ce bărbatul înarmat se baricadase într-o sală de clasă și au întârziat intervenția.

„A fost o decizie greșită”, a afirmat atunci Steven McCraw.

Amintim, au apărut înregistrările video din timpul atacului de la școala din Uvalde, Texas.

Adauga un comentariu