Actualitate

Klaus Iohannis susţine că România a obţinut o sumă record în urma Summitului UE

Publicat: 21 iul. 2020
Klaus Iohannis susţine că România a obţinut o sumă record
Klaus Iohannis susţine că România a obţinut o sumă record

Într-o declaraţie de presă, Klaus Iohannis susţine că a obţinut o sumă record pentru România în contextul în care timp de 4 zile la Bruxelles a avut loc un summit dedicat redresării economice. Totuşi, voci din România susţin că ţara nu a obţinut mai nimic.

Klaus Iohannis susţine că România a obţinut o sumă record în urma Summitului UE

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că în urma negocierilor, România a obţinut aproximativ 80 de miliarde de euro, fonduri care vor fi cheltuite pentru construcţia de spitale, şcoli şi autostrăzi. Nu este clar dacă România a obţinut în realitate aceste fonduri, mai ales ca tot mai multe voci, din România dar şi de la Bruxelles susţin că preşedintele a fost tăcut la masa negocierilor:

” După patru zile și patru nopți de negocieri complicate în Consiliul European, am ajuns în această dimineață la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Am obținut pentru țara noastră o sumă impresionantă – 80 miliarde de euro, pe care o vom folosi pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. De asemenea, o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansarea economică. Vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României.” a declarat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Eugen Teodorovici, reacţie dură la Klaus Iohannis: România nu contează la summitul UE

” Unii #lideri bat cu pumnul în masă, precum Macron, alții negociază la sânge pentru #interesele țărilor lor și pentru ca obținerea acestor finanțări să nu se facă prin concesii în privința independenței bugetare ori de altă natură, precum Italia, Spania, Polonia sau Ungaria.

Din păcate, nu știu care a fost poziția României prin reprezentantul nostru, președintele Iohannis⁉️ Am auzit doar niște declarații șterse, banale dar spuse pe un ton “moderat optimist”. Pentru că asta se traduce în … vom primi oricum bani și indeferent cât și în ce condiții, noi ne vom bucura pentru că avem un fel de plan național care se bazează exclusiv pe aceste surse de finanțare.

Dar întreb: România ce a cerut la acest Summit? Pentru ce s-a bătut? Pentru ce a negociat la sânge? Pentru ce a bătut cu pumnul în masă?”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Carmen Avram, reacţie dură la prestaţia lui Klaus Iohannis de la Bruxelles

Fosta jurnalistă, actual europarlamentar, Carmen Avram explica faptul că prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis a lăsat de dorit. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, europarlamentarul critica îl critica pe Klaus Iohannis şi arată faptul că, în urma negocierilor, România nu va primi mare lucru din partea Uniunii Europene.

”De 24 de ore, urmăresc declarațiile șefilor de stat și de guvern aflați la Bruxelles, ca să negocieze dur pentru patria lor. România – liniște. Habar nu avem ce solicită președintele în privința modului în care se vor împărți banii. Ce părere are despre condițiile stricte pe care le cer alți președinți în privința alocării miliardelor (stat de drept, investiții pentru mediu, metode de creditare etc).

Toți sunt vocali. Toți țin cu dinții de cerințele și nevoile lor. Atât de dur, încât prima zi s-a terminat fără absolut niciun rezultat. Un jurnalist spunea că liderii au venit la Bruxelles hotărâți să se întoarcă acasă cu „geantă plină de cadouri” pentru poporul lor. Noi, se pare, avem o gentuță modestă, pe măsura pretențiilor noastre. O să luăm ce ni se dă, fie că ni se potrivește, fie că nu. Dar ne vom lăuda cu ce am obținut de parcă ne-am fi dat viața pentru asta. Merry Christmas, România!”, scrie Carmen Avram.

Comentarii
  • Da suma record care va fi pompata toata in bancile straine, multinationalele care scot banii din tara si firmele clientala de partid PNL …. deci cum ar zice Lucovid in „investitii” ….. nimic pt alocatii, pensii, salarii sau firme mici autohtone

  • Bine punctat,banii ii da Uniunea Europeana, nu I-a obtinut Iohanis.La UE stabilesc tarile puternice,Iohanis este de decor,asa cum statea si Basescu-Petrov,nu-i lua nimeni in seama.Iohanis a obtinut o sapca de la Trump,pentru cateva miliarde de euro,singura realizare a sa.

  • Se vor plati doar pensii si alocatii cu acesti bani. Pa Autostrada Unirii, pa reactorul IV si V, pa spitale, pa reabilitarea CFR, pa Europa, ne asteapta Africa subsahariana. Drum bun ROMANIA.

  • @Anonim esti asa de prost incat nu contrazici macar ce zic ….practic imi dai dreptate. Ma inteb ce sens o sa abia viata ta cand ma voi plictisi sa injur politicieni pe-aici. Am vazut ca ininte sa te injuri cu mine NIMENI nu te baga in seama.

  • @Anonim ..esti lame …vai de scopurile tale ….daca astea-s scopurile tale aprope ca mi-e mila de tine. NU pot sa te las singur, devii depresiv si injuri cu majuscule =))….ne mai vedem pe-aici amice pesedist … da pesedist pt ca PNL=PSD=FSN=PCR

Adauga un comentariu