Actualitate

Liderul PSD întâmpină probleme personale. Mama lui Marcel Ciolacu, internată în spital: „O să-i recomand să nu meargă la vot”

Publicat: 18 aug. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a declarat că Organizației Sectorului 3 va decide dacă Dumitru Dragomir va fi sau nu exclus din partid

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat luni, 17 august 2020, la un post de televiziune, despre moţiunea de cenzură, despre alegerile locale care vor avea loc în luna septembrie, dar şi despre problemele personale.

Mama preşedintelui PSD se află în spital. Ce a declarat Marcel Ciolacu

Prezent luni seară, 17 august 2020, în platoul unui post de televiziune, în cadrul unei emisiuni, Marcel Ciolacu a vorbit despre mama sa.

„Părinților dumneavoastră ce le spuneți: să meargă la vot sau nu? (n.r. la alegerile de pe 27 septembrie 2020″, a interpelat, la un moment dat, moderatorul.

„Mamei o să-i recomand să nu meargă la vot, dacă vor trimite urnă mobilă… Sunt multe semne de întrebare, nimeni nu ne lămurește. Îi recomand mamei mele… e în spital și la ora aceasta. Normal că îi recomand acest lucru”, a replicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre propunerea de premier a partidului

Președintele interimar al PSD arată că în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, propunerea de prim-ministru este o persoană care nu face parte din PSD.

Întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier se referă la un tehnocrat, acesta a răspuns cu nu este membru PSD.

„Avem o propune de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a spus Ciolacu, întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier vizează un tehnocrat.

Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă: „PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”

Duminică, într-o conferință de presă, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, a transmis că partidul a ales deja viitorul premier al PSD, dar este ținut secret. În cadrul acestei conferințe, Gabriela Firea a vorbit despre un guvern PSD, după moțiunea de cenzură, și a spus că Ciolacu i-a promis că va numi „un om capabil” la ministerul Transporturilor.

Marcel Ciolacu a amintit că PSD deține voturi suficiente pentru demiterea Guvernului. De asemenea, acesta a răspuns întrebării  ”care este planul după terminarea moțiunii de cenzură?”

„PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că este în atribuțiile președintelui să desemneze premierul.

„Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea”, a declarat președintele interimar al PSD.

În aceeși conferință de presă, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis, împreună cu Marcel Ciolacu, că președintele PSD ar fi promis că va pune la Ministerul Transporturilor un om capabil, care să se ocupe și de problemele bucureștenilor.

„Ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea.

Partidul Social Democrat a comunicat că încă nu au fixat momentul în care va fi dezbătută și votată de Parlament moțiunea de cenzură. Există posibilitatea ca acest lucru să se întâmple joi, doar că votul se va realiza la finalul lunii august sau la început de septembrie.

Adauga un comentariu