Local

Lista comunelor din Iași unde restaurantele și barurile rămân închise. Pandemia COVID-19 a blocat totul în cinci localități ieșene

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista comunelor din Iași unde restaurantele și barurile rămân închise. Pandemia COVID-19 a blocat totul în cinci localități ieșene
Comunele din Iași unde localurile rămân închise din cauza pandemiei COVID-19

Pandemia COVID-19 și numărul mai mare de cazuri de îmbolnăvire au făcut ca situația să fie gravă în unele localități ieșene. Comunele din Iași care nu au fost atât de norocoase ca celelalte unități administrativ-teritoriale au rămas cu restricții cauzate de pandemie. Localitățile Moțca, Șipote, Valea Lupului, Tansa și Bivolari se numără printre cele unde incidența cazurilor de COVID-19 a rămas ridicată, iar localurile nu se vor deschide în totalitate

Pandemia COVID-19 și numărul mai mare de cazuri de îmbolnăvire au făcut ca situația să fie gravă în mai multe localități ieșene. Comunele din Iași care nu au fost atât de norocoase ca celelalte unități administrativ-teritoriale au rămas cu restricții cauzate de pandemie în ultima perioadă. Localitățile Moțca, Șipote, Valea Lupului, Tansa și Bivolari se numără printre cele unde incidența cazurilor de COVID-19 a rămas ridicată, iar localurile nu se vor deschide în totalitate, la interior.

Comunele din Iași unde restaurantele nu se deschid în totalitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis ca în aceste localități activitatea operatorilor economici care au ca obiect de activitate comerțul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice să rămână suspendată în interior.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 locuitori rămâne suspendată. Este vorba de Bivolari (cu incidența 8,22), Moțca (2,03), Șipote (1,59), Tansa (1,94) și Valea Lupului (1,78)”, se arată în decizia CJSU.

Fără spectacole și săli de jocuri în comunele din Iași. Pandemia COVID-19 a blocat totul

Nu doar restaurantele sau cafenelele din aceste localități nu se vor redeschide în interior. Conform deciziei CJSU, pandemia COVID-19 a făcut ca pe lângă cafenele și restaurante sau alte localuri, să nu se deschidă nici sălile de jocuri de noroc. Este permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din comunele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1,000 locuitori, respectiv: Bivolari, Moțca, Șipote, Tansa și Valea Lupului se suspendă”, se arată în hotărârea CJSU Iași.
Și asta nu e tot. În cele cinci comune se interzic și spectacolele, concertele și evenimentele culturale. Totul până situația revine la normal.

Ce spun primarii? Comunele din Iași lovite de COVID așteaptă să scadă cazurile

Primarii comunelor ieșene lovite cel mai grav de pandemie susțin însă că situația nu este chiar atât de gravă.

„Nu este chiar așa de rău. Nu știu care ar fi cele 11 persoane bolnave, poate au fost numărate și persoanele aflate în izolare. Am solicitat conducerii CJSU să știm și noi cine sunt persoanele respective”, a spus Constantin Hobincă, primarul comunei Moțca.

Până la clarificarea situației, cele cinci comune rămân singurele din județul Iași unde pandemia COVID-19 continuă să facă ravagii.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași va decide ridicarea măsurilor din prezenta hotărâre, dacă incidența cumulată a cazurilor din comunele menționate va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori. Respectarea aplicării măsurii din prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, se mai arată în decizia CJSU.

Tags:
Adauga un comentariu