National

Ludovic Orban a făcut anunţul. Restaurantele se pot închide din nou, după numărul record de infectări

Publicat: 01 oct. 2020
Restaurantele se pot închide din nou
Restaurantele se pot închide din nou, după numărul record de infectări din ultimele două zile, când a fost atins un prag de peste 2.000 de cazuri

Restaurantele se pot închide din nou, după numărul record de infectări din ultimele două zile, când a fost atins un prag de peste 2.000 de cazuri. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Acesta susţine totuşi că restaurantele se pot închide din nou în localităţile care au multe cazuri de COVID-19, deci nu în toată țara.

Restaurantele se pot închide din nou

Întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să se închidă din nou, Orban a răspuns că în localităţile în care va fi depăşită rata de infectare şi va ajunge peste 1,5 la mia de locuitori, atunci se va lua decizia restricţionării activităţii. Măsurile vor fi valabile o perioadă, a precizat premierul, până când procentul va scădea sub acest prag.

De asemenea, Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să crească capacitatea locurilor la AŢI pentru pacienţii COVID.

„Am discutat cu Ministrul Tătaru să creştem capacitatea. Avem o posibilitate de creştere la Matei Balş, avem pobilitatea de a transforma din nou în spital COVID, un spital cum este cel care a funcţionat ca spital COVID şi nu am înţeles de ce a fost scos din dispozitiv, cum e spitalul Colentina.

Nu înţeleg de ce nu e pusă în funcţiune secţia AŢI de la spitalul Witting. Trebuie puse în funcţiune toate aparatele. Acolo e o investiţie majoră şi nu înţeleg sincer de ce nu funcţionează. Mă voi interesa personal. Avem şi tiruri pe care putem să le disponibilizăm. Numărul de locuri pe care le avem este aproape dublu faţă de numărul persoanelor internate în secţiile AŢI. Numărul de cazuri nu ţine cont de distriutia geografică a numărului de locuri AŢI”, a declarat Ludovic Orban.

Decizie de ultimă oră! Mai multe restaurante din România se închid din cauza noul coronavirus

Odată cu creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, marţi după-amiază au fost anunţate noi restricţii pe care cetăţenii trebuie să le suporte. Restaurantele, cafenelele şi cazinourile din Petroşani şi din alte 11 localităţi din judeţul Hunedoara se închid din cauza atingerii pragului de pericol privind infectarea cu virusul SARS CoV-2.

Decizia a fost luată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, care a decis să restricţioneze şi, în unele cazuri, să menţină restricţiile privind desfăşurarea unor activităţi comerciale în localităţile unde incidenta cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

De când intră în vigoare noile restricţii

„Restricţia intra în vigoare începând de marţi şi se aplică pentru următoarele activităţi comerciale: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, a restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Care sunt localităţile afectate de noile măsuri

Cele 12 localităţi sunt: Petroşani, Băieşti (comună Pui), Campu lui Neag (Uricani), Dancu Mic (comună Martineşti), Fintoag (comună Lăpugiu de Jos), Galaţi (comună Pui), Livadia (comună Baru), Mihăileni (comună Buceş), Obarsa (comună Tomeşti), Pricaz (comună Turdaş), Subcetate (comună Santamarie Orlea), comună Toteşti.

De la începutul pandemiei, Hunedoara a înregistrat un număr de 2280 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1572 de vindecări şi 155 de decese. În acest moment în judeţ sunt active 553 de cazuri, din care 23 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Adauga un comentariu