Actualitate

Lupta în USR-PLUS a ajuns la sfârșit! Dan Barna (USR) ar fi câștigat alegerile interne în fața lui Dacian Cioloș

Publicat: 06 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lupta în USR-PLUS a ajuns la sfârșit Dan Barna USR ar fi câștigat alegerile interne în fața lui Dacian Cioloș
Dan Barna de la USR ar fi câștigat alegerile interne în detrimentul lui Dacian Cioloș de la PLUS

Conform unor date apărute în spaţiul public se pare că lupta internă din USR-PLUS are un câștigător. Altfel spus, Dacian Ciolos, liderul din USR, i-ar fi luat fața lui Dacian Cioloș, liderul din PLUŞ. Vorbim despre faptul că la nivel național s-au dus lupte interne în toate filialele pentru a desemna conducerile locale.

În urma alegerilor interne se pare că Dan Barna ar controla nu mai puţin de 29 de organizaţii judeţene iar singurile organizaţii pe care Dacian Cioloș şi PLUS le-ar controla ar mai fi cele din Diasporă şi București.

Dan Barna (USR) ar fi câștigat în fața lui Dacian Cioloș (PLUS) alegerile interne

Conform datelor existente la această oră se pare că lupta din USR-PLUS a ajuns la sfârșit iar majoritatea organizaţiilor şi-au ales lideri apropriaţi de Dan Barna. Vorbim despre 29 de organizaţii: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călăraşi, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu-Mare, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Timiș, Suceava, Teleorman, Sibiu și Mureș.

Altfel spus, marele perdant din USR-PLUS este Dacian Cioloș care conduce doar organizaţiile din București şi Diasporă, susţin jurnaliştii de la bugetul.ro conform unor surse.

Oricum, alegerile interne din filiale nu au fost lipsite de scandal. De exemplu la USR-PLUS Iași a fost un simulacru de alegeri. După simulacrul de alegeri interne din USR-PLUS Iași, oamenii au început să plece. Săptămâna trecută, Ștefan Tanasă, subprefect de Iași, a fost „ales” președintele organizației județene, spre nemulțumirea a zeci de persoane

„Aceasta este demisia mea din uniunea celor care ar fi putut să salveze Romania, dar n-au facut-o.
Dupa 3 ani si 3 luni in politica, cu „oameni noi”, afirm in cunostinta de cauză că USR, PSD, PNL, UDMR sunt aceeasi mizerie.”, a scris Anca Lupu pe o rețea de socializare.

Dan Barna este vizat într-un dosar penal pe fonduri europene

În acest fel, actualul lider al USR-PLUS ar fi mai câștigat un mandat de președinte. Totuşi, Dan Barna are probleme cu legea acesta fiind vizat într-un dosar de fraudă pe fonduri europene.

Constatările vizează 4 persoane care, la data faptei, dețineau calitățile de expert cu atribuții de recrutare respectiv, manageri ai structurilor de economie socială (entități înființate în cadrul proiectelor). Jurnaliștii de Râse Project au prezentat în 2019 într-o amplă anchetă, date și documente care arată cum proiecte sociale finanțate din fonduri europene gestionate de firma lui Dan Barna au avut același model autohton prin care banii europeni s-au scurs către firme de casă.

De altfel, opoziţia a explicat de mai multe ori că şi PNRR-ul conţine sume imense alocate către firmele de casă ale celor din USR-PLUS sau PNL.

PNL-ul trece prin alegeri interne iar luptele din interior sunt la ordinea zile

În altă ordine de idei incă un partid aflat în Coaliția de Guvernare trece printr-o serie de schimbări. Vorbim despre PNL care duce o adevărată bătălie internă care de cele mai multe ori se traduce prin numeroase ieșiri in spațiul public a celor doi candidați.

Pe de o parte avem grupul condus de premierul Florin Cîțu iar pe cealaltă parte avem grupul condus de președintele PNL Ludovic Orban. Specialiștii susțin că situația din partid este una crâncenă și că ar putea duce la o ruptură a partidului dacă premierul Florin Cîțu câștigă alegerile interne.

Adauga un comentariu