Sport

Marian Rada, apel la suporterii Iașului: „Motto-ul echipei ar trebui să fie «Toți pentru Poli Iași»” + Moldovenii, gata să deschidă porțile arenei din Copou pentru suporteri

Publicat: 15 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marian Rada apel la suporterii Iașului Motto-ul echipei ar trebui să fie Toți pentru Poli Iași  Moldovenii gata să deschidă porțile arenei din Copou pentru suporteri
Marian Rada, antrenorul secund al lui Poli Iași a făcut un apel la suporterii Iașului să susțină echipa în acest final de sezon și spune că motto-ul grupării ieșene ar trebui să fie schimbat. Din "Ieșeni pentru Poli" în "Toți pentru Poli".

În ziua în care împlinește vârsta de 61 de ani, Marian Rada, antrenorul secund al lui Poli Iași, i-a luat locul lui Nicolo Napoli la conferința de presă premergătoare meciului de sâmbătă, cu Hermannstadt.
Tehnicianul a făcut un apel la suporterii Iașului să susțină echipa în acest final de sezon și spune că motto-ul grupării ieșene ar trebui să fie schimbat. Din „Ieșeni pentru Poli” în „Toți pentru Poli”.

„Este o zi normală, de muncă, pentru că ne gândim la jocul de sâmbătă, un meci foarte important pentru noi. Trebuie să ne agățăm de ultimele șanse pe care le mai avem pentru a salva echipa. Vreau să spun că s-ar putea schimba motto-ul echipei, din „Ieșeni pentru Poli” în „Toți pentru Poli Iași”. Sunt momente grele, trebuie să ne unim cu toții, astfel încât să facem tot posibilul să salvăm echipa”, a declarat Marian Rada.

Vrea victoria cu Sibiu

Acesta așteaptă un cadou de la jucători, o victorie contra Sibiului, sâmbătă, în Copou.

„Ar fi cel mai frumos cadou o victorie, un cadou foarte important și pentru mine, și pentru echipă, pentru tot orașul, pentru tot județul. Ar fi păcat ca un oraș precum Iașul să nu aibă o echipă în Liga I. Este păcat, pentru că la Iași și alte sporturi au fost duse la dispariție. Este greu pentru lumea sportului din oraș, dar și pentru lumea sportului din România, pentru că Iașul ar trebui să fie în prim-planul sportului românesc. Orașul freamătă în așteptarea acestui sfârșit de sezon. Ne bucurăm că suporterii sunt alături de noi, ne susțin și au încredere în noi. Sper să le transmită și jucătorilor acest lucru și indiferent cine intră la joc să dea totul pentru a câștiga”, a mai spus Marian Rada, care nu consideră o misiune imposibilă tentativa Iașului de a prinde un loc de baraj:

„Nu este o misiune imposibilă, pentru că echipa începe să joace. Prin determinare și dorința de a câștiga puteam întoarce orice prognostic. Puțină lume ne dădea șanse la Giurgiu, dar mai ales la UTA, unde am plecat fără foarte mulți jucători. Dar de asta e frumos la fotbal”.

Cel mai prost gazon din primele două ligi!

Marian Rada a făcut și o remarcă pe care mulți alți tehnicieni care au vizitat Iașul au susținut-o. Aceea că gazonul din Copou este cel mai prost din Liga I.

„Sper să ne ajute și gazonul. Cred că este cel mai prost gazon din primele două ligi. Nu știu de ce, pentru că la noi terenul de antrenament e mai bun decât cel de joc. Nu știu care sunt cauzele, dar cei care sunt în măsură ar trebui să analizeze și să avem și noi un teren acceptabil. Pentru că s-a dovedit că la jocurile unde am avut un teren bun echipa a jucat și a câștigat”, a punctat Rada.

Întrebat cum vede viitorul echipei în cazul în care va retrograda, Marian Rada a răspuns că Poli Iași trebuie să continue în Liga a doua:

„Sper ca fotbalul să continue la Iași în cazul în care echipa retrogradează. Să nu ajungem cum s-a întâmplat cu Rapid, care a ajuns în Liga a 4-a. Ar fi păcat! Două trepte sărite poate ar duce fotbalul din Iași la uitare!”.

Poli Iași, gata să deschidă porțile arenei din Copou pentru suporteri, la meciul cu Hermannstadt. Anunțul președintelui Paraschiv

Anunțul președintelui Klaus Iohannis privind deschiderea porților arenelor pentru suporteri din data de 15 mai i-a pus în gardă pe oficialii cluburilor din Liga I. Cum în acest weekend sunt programate mai multe partide în Liga I, cluburile organizatoare au comunicat deja că sunt pregătite să organizeze meciuri cu spectatori, potrivit unui protocol bine stabilit.
După Craiova și UTA, Poli Iași a anunțat la rândul său prin vocea președintelui executiv, Ciprian Paraschiv, că va face tot posibilul să organizeze meciul cu Hermannstadt cu spectatori în tribune.

„Așa cum alte cluburi au anunțat deja că sunt pregătite să permită accesul suporterilor în tribune și că abia așteaptă instrucțiunile de la Guvern, FRF și LPF, sunt convins că, dacă se va permite, vom face cu toții eforturi să ne bucurăm și la Iași de prezența și sprijinul fanilor la un meci atât de important pentru viitorul fotbalului ieșean”, a declarat pentru ProSport președintele Ciprian Paraschiv.

La Iași, suporterii au anunțat pe rețelele de socializare că vor veni în număr mare pentru a-și susține echipa în meciul cu Sibiul, decisiv pentru evitarea retrogradării.

Adauga un comentariu