Local

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, i-a ținut pe șefii de la București în câmp! S-a lăudat că a asfaltat drumuri. Nu au purtat măști de protecție

Publicat: 07 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa președintele Consiliului Județean Iași i-a ținut pe șefii de la București în câmp S-a lăudat că a asfaltat drumuri. Nu au purtat măști de protecție
Marcel Ciolacu susține că alegerile locale au demonstrat că forța social-democraților în teritoriu, în ciuda faptului că PNL a transferat primari la bucată tocmai de la PSD

O delegație PSD de la nivel central a fost prezentă ieri la Iași. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, s-a lăudat că a asfaltat un drum județean ce trece prin comuna Scânteia. Viitorul politic al lui Maricel Popa este destul de incert dacă va obține puține voturi sub scorul partidului. Delegația condusă de Marcel Ciolacu a fost ținută în câmp, chiar la marginea drumului județean

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, este disperat după voturile ieșenilor, care în ultimii ani au întors spatele partidului. În cursul zilei de ieri, o delegație de la București, condusă de Marcel Ciolacu, președinte PSD la nivel național, a fost invitată pe drumul județean DJ 246. În câmp, în satul Bodești din comuna Scânteia, Maricel Popa s-a lăudat că a asfaltat drumul menționat.

„Noi am avut al doilea buget de dezvoltare pe România, față de locul 37 pe care eram înainte. Am avut ușa deschisă de fiecare dată”, a spus Maricel Popa.

Conform proiectului, reabilitarea a costat 66 de milioane de lei, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP). A fost vizat tronsonul limita județului Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești. Totodată, Maricel Popa a lansat promisiunea supremă că va asfalta toate cătunele din județ dacă va mai prinde un nou mandat. Greu de crezut că ar putea fi dusă la bun sfârșit o asemenea promisiune. Ca un amănunt suplimentar, în cadrul întâlnirii nu s-au respectat regulile de distanțare, iar unii primari prezenți nu au purtat mască de protecție. Și Maricel Popa a renunțat la mască, la fel și Marcel Ciolacu.

Maricel Popa l-a adus pe Marcel Ciolacu după ce i-au murit lăudătorii

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ținut neapărat să-l laude pe candidatul partidului pentru șefia Consiliului Județean Iași. Marcel Ciolacu nu a fost tranșant în momentul în care a fost întrebat de viitorul politic al lui Maricel Popa în cazul în care va obține la alegerile locale un scor mai slab față de cel al partidului.

„Domnul Popa este președintele organizației PSD Iași, președintele Consiliului Județean Iași și în continuare va fi președintele Consiliului Județean Iași și al PSD Iași. Sunt foarte mândru de abordarea dânsului, total apolitică, ajutând toate administrațiile locale indiferent de culoarea politică. Cred că e un exemplu pentru toți politicienii”, a declarat Ciolacu.

Culmea, în realitate, lucrurile sunt pe dos. Maricel Popa are probleme tocmai cu primarii PSD. Un exemplu este Mihai Mihalache, primarul din Schitu Duca. La începutul anului, se afla în conflict deschis cu președintele filialei ieșene. Asta din cauza unor bani care nu au fost alocați pentru construirea unui teren de sport în comună.

Președintele PSD a lăudat administrațiile locale pentru modul în care au abordat problema COVID-19

Din seria declarațiilor politice, Marcel Ciolacu a precizat că Guvernul condus de Ludovic Orban a gestionat defectuos situația cu pandemia și că a scăpat lucrurile de sub control chiar de la declanșarea stării de urgență.

„Este scăpată de mult timp. Este scăpată de la început. Administrațiile locale au cheltuit peste 600 de milioane. Cât să se implice administrațiile locale? Guvernul României a cheltuit în jur de 20 de milioane. Niciodată nu au ieșit să felicite administrațiilel locale”, a transmis liderul PSD.

Totodată, Maricel Popa a părut impasibil după ce s-a ales cu plângere penală la DNA din cauza modului în care a gestionat înființarea spitalului mobil de la Lețcani pentru pacienții infectați cu COVID-19.

„Vreau să spun că dorm bine, deoarece a fost transparență totală. Ei ar trebui condamnați pentru zădărnicire atunci când au blocat TIR-urile timp de două săptămâni în vamă. Am avut piedici la fiecare pas. După, vă voi spune mai multe”, a adăugat Maricel Popa.

Adauga un comentariu