National

Medicul Adrian Marinescu oferă alternative la purtarea măştii pe plajă: „Ar trebui să o înlocuiești cu distanțarea, să fii atent la niște lucruri”

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Adrian Marinescu oferă alternative la purtarea măştii pe plajă Ar trebui să o înlocuiești cu distanțarea să fii atent la niște lucruri
Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Național „Matei Balș”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a oferit alternative la purtarea măștii pe plajă. Acesta a propus distanțarea în schimbul măștii sanitare.

Medicul Adrian Marinescu a comentat introducerea obligativității purtării măști pe plajă. El este de părere că ar trebui să se facă diferența între spațiu închis și spațiu deschis, iar dacă masca de protecție nu este folosită în spațiul deschis, să fie înlocuită cu distanțarea sau cu alte măsuri mai acceptabile.

„Eu aș gândi o variantă echilibrată, aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis, dar tot foarte adevărat e că ar trebui ca noi toți să înțelegem că dacă n-ai avea mască în spațiul deschis ar trebui să înlocuiești cu distanțarea, să fii atent la niște lucruri”, a mai spus Adrian Marinescu la Aleph News, subliniind că nu ar introduce obligativitatea purtării măştii pe plajă.

Adrian Marinescu: „E clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări”

În ceea ce privește profilul pacienților cu COVID-19 din valul trei, medicul Adrian Marinescu a precizat că în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe.

„Dacă vorbim de valul al treilea, e clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări. Nu înseamnă neapărat că au fost forme severe, dar în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe. Motiv pentru care vârsta aparent a scăzut, adică poți să vezi în terapie și un pacient de vârstă medie sau chiar tânăr, față de valul al doilea când se întâmpla mai rar”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Traian Băsescu susține măsura obligativității purtării măștii de protecție la plajă

a precizat că nu este un adept al relaxării măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus pe litoral, deoarece „la mare avem briza care mişcă aerul tot timpul, iar transmisia virusului se face prin aer”.

Afirmațiile fostului președinte au venit în urma discuțiilor guvernanților, care iau în calcul eliminarea purtării măştilor în spaţii publice, pe fondul scăderii infecţiilor cu COVID-19. Astfel, Traian Băsescu a fost întrebat despre propunerea secretarului de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, care a sugerat că masca de protecţie ar trebui purtată şi în apa mării, potrivit romaniatv.net.

„Am înţeles şi eu de la specialişti că transmisia virusului se face prin aer. Mă duc la mare, dar e bine când mă plimb să port mască. Nu ştiu ce o să fac când mă bag în apă. Aici e greu să dau o soluţie. Cât stau la plajă e bine să stau cu masca. La mare avem briza care mişcă aerul tot timpul. Cred că nu o scadă presiunea pe ATI. N-aş fi un adept al relaxării sau al negării riscului de nu-ţi lua măsurile care nu trebuie luate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Reacția fostului șef de stat a venit în contextul în care secretarul de stat în ministerul Economiei şi Turismului, Paul Ene, a vorbit despre regulile care trebuie respectate de către hotelieri dar și de către turiști, în minivacanța de 1 Mai și Paște.

Adauga un comentariu