National

Medicul Emilian Imbri, despre protestele din România: „Sunt convocări la luptă, la vandalism”

Publicat: 03 apr. 2021
Managerul Spitalului „Victor Babeș“ din București Emilian Imbri
Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a avansat un singur nume pentru funcția de ministru al Sănătății, dumă demiterea lui Vlad Voiculescu

Este a șasea zi de proteste în Capitală, iar oamenii nu par să renunțe prea curând la a-și striga nemulțumirile. De aceea, medicul Emilian Imbri a decis să își spună părerea cu privire la protestele din România.

Medicul consideră că ceea ce se întâmplă acum în stradă nu sunt proteste, ci invitații la luptă și vandalism.

„Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu. Există nevoia asta imperioasă de a studia. Se poate face și acasă, pe internet. Nu trebuie să ieși pe stradă ca să ceri studii.” a spus Emilian Imbri la Antena 3.

„Ce se întâmplă în stradă este altceva decât protestele împotriva măștii sau a vaccinului. Sunt convocări la lupta, la vandalism.

Să ajungi să confunzi virusul cu doctorii. Să faci confuzii atât de grave între pandemie, virus și doctori…”

Emilian Imbri: „Este mai mult decât se poate suporta”

Miercuri seară, 31 martie, medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a comentat la B1 TV atitudinea pe care o au protestatarii față de medici.

Specialistul s-a arătat extrem de revoltat de faptul că oamenii, care ies la proteste, îi numesc pe medici criminali. De aceea, el a cerut colegilor de breaslă să se ridice în picioare și să nu mai accepte astfel de manifestări la adresa lor. Cu toate acestea, medicul a promis că angajații din sistemul sanitar nu vor întrerupe activitatea.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.”, a declarat Emilian Imbri la B1 TV.

Emilian Imbri, despre manifestații: „Rugăm populația să aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor”

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a făcut un apel la populație să își aleagă cu grijă informațiile și să nu mai creadă toate știrile false, care circulă în ultimul timp. Emilian Imbri îndeamnă oamenii să apeleze la ajutor medical, în cazul în care află că sunt depistați cu noul coronavirus. El recomandă „să crezi că ceea ce spune doctorul în spital, fiindcă este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”.

N-ai cum să intri în conflict cu acești oameni care ieri strigau eroi, astăzi striga asasini, depinde cum bate vântul.

Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului. Arestul preventiv nu este similară cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă. Rugăm populația, niciodată n-am impus nimic, să deschidă ochii și să aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci cand ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital, fiindcă este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a completat medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din București.
Adauga un comentariu