Coronavirus

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, infectat cu COVID-19

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto infectat cu COVID-19
Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care efectuează în prezent un turneu în Asia, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Peter Szijjarto nu prezintă simptome caracteristice în cazul contaminării cu SARS-CoV-2, a anunţat miercuri, 4 noiembrie, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Ungariei, citat de MTI.

Peter Szijjarto a fost testat pozitiv după sosirea sa la Bangkok, capitala Thailandei, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Peter Szijjarto, izolat într-un spital din Bangkok

După vizita efectuată în Cambodgia, în cadrul acestui turneu asiatic, Szijjarto s-a deplasat în Thailanda, unde ca urmare a rezultatului pozitiv la testul pentru COVID-19 a fost izolat într-un spital din Bangkok, conform măsurilor antiepidemice locale.

În prezent, se poartă discuţii pentru a asigura revenirea sa la Budapesta, unde va intra carantină, notează MTI.

Ministrul de externe ungar a fost testat pentru coronavirus chiar înainte de plecarea sa în Asia, prezentând un rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, aminteşte agenţia de presă citată.

Peter Szijjarto n ua purtat mască

În vizita sa de o zi în Cambodgia, Szijjarto a deschis oficial un birou al ambasadei Ungariei și a semnat acorduri de cooperare economică care acoperă gestionarea apei, agricultura și serviciile aeriene.

În timpul vizitei sale, el a făcut un apel de curtoazie primului ministru Hun Sen și a avut întâlniri separate cu ministrul de externe Prak Sokhonn și cu miniștrii comerțului și agriculturii. În întâlnirile avute, nici Szijjarto, nici unii dintre gazdele sale nu purtau o mască de față pentru a se feri de coronavirus.

Cambodgia vede Ungaria ca unul dintre aliații săi mai apropiați din Europa. Ambele țări au conducători puternici care sunt în contradicție cu națiunile occidentale liberale. Cambodgia și-a exprimat recunoștința pentru disidența Ungariei față de decizia Uniunii Europene, a cărei membru este Ungaria, de a reduce privilegiile comerciale pentru Cambodgia. UE a luat măsurile la începutul acestui an după ce a judecat că guvernul Hun Sen nu a respectat drepturile muncii și democratice.

Vizită în Singapore

Pe 14 octombrie, Szijjarto s-a aflat în Singapore pentru o vizită oficială, în timpul căreia a fost găzduit de ministrul de externe din Singapore, Vivian Balakrishnan, a declarat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă din aceeași zi. Aceștia au discutat despre „modalități de extindere și aprofundare a cooperării bilaterale în economie, agro-comerț și investiții, precum și a schimburilor interumane”.

De asemenea, s-a întâlnit cu ministrul comerțului și industriei Chan Chun Sing în aceeași zi înainte de a pleca din Singapore.

Prim-ministrul Danemarcei, în carantină din cauza COVID-19

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, dar și 12 miniștrii au fost trimiși în carantină din cauza noului coronavirus. Pentru moment, nu se cunosc detalii suplimentare despre starea de sănătate a demnitarilor.

„Primul ministru a participat la o întâlnire cu ministrul justiției vineri, 30 octombrie 2020, unde au fost respectate toate liniile directoare pentru distanța socială etc. Primul ministru nu prezintă în prezent niciun simptom al Covid-19 și va continua, pe cât posibil, să lucreze prin întâlniri virtuale”, se arată în declarația guvernului.

Frederiksen a spus într-o postare pe Facebook că a avut tuse și febră, dar este într-o stare bună.

Frederiksen, alături de alte câteva personalități guvernamentale de vârf, inclusiv ministrul de externe Jeppe Kofod, ministrul sănătății Magnus Heunicke și ministrul finanțelor Nicolai Wammen, s-au întâlnit și cu Hækkerup și sunt acum în izolare în timp ce așteaptă rezultatele testelor Covid-19.

„Virusul s-a răspândit atât în parlament, cât și în guvern. Sunt izolată și voi fi testată. Deși nu am simptome ale bolii. Aveți grijă de voi”, a scris Frederiksen pe Facebook.

 

Adauga un comentariu