Fotbal extern

Buffon il va egala pe Dino Zoff in amicalul cu Uruguay

Publicat: 14 nov. 2011
8

După ce vineri, 11.11.2011, a disputat cel de-al 111-lea său meci pentru reprezentativa de fotbal a Italiei, în amicalul cu Polonia (2-0), Gianluigi Buffon se pregăteşte acum să îl egaleze pe idolul său, Dino Zoff, care a apărat de 112 ori poarta Squadrei Azzurra, un record pentru un portar italian.

Goalkeeper-ul lui Juventus, în varstă de 33 ani, va realiza această performanţă la meciul amical împotriva naţionalei Uruguayului, programat marţi la Roma. Recordul general de selecţii în naţionala Italiei – 138 – este deţinut de fundaşul Fabio Cannavaro, retras recent din activitate.

„Din punct de vedere tehnic, am încercat mereu să fiu ca Zoff. El a fost un adevărat maestru şi un punct de referinţă pentru toţi portarii care i-au urmat lui. Abia acum doi sau trei ani am început să realizez că îl pot prinde din urmă ca număr de selecţii. Insă, atunci cand am debutat în naţionala Italiei, în 1997, acest lucru era doar un vis pentru mine”, a declarat Buffon, care avea doar 4 ani atunci cand Zoff ridica trofeul de campion mondial cu naţionala Italiei, în 1982, performanţă pe care portarul torinez a realizat-o la randul său, în 2006.

Adauga un comentariu