Titlurile zilei

Modificări radicale pe cea mai periculoasă șosea din Iași! Șoferii obișnuiți cu prioritatea trebuie să se adapteze noilor reguli – FOTO/VIDEO

Publicat: 25 mai 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Modificări radicale pe cea mai periculoasă șosea din Iași Șoferii obișnuiți cu prioritatea trebuie să se adapteze noilor reguli - FOTOVIDEO
Șoferii au cerut schimbările autorităților

Pe cea mai periculoasă șosea din Iași, s-au făcut modificări importante în urmă cu două zile, astfel că șoferii trebuie să fie extrem de atenți cum circulă de acum spre oraș

Pe drumul DN24C, pe segmentul dintre Popricani și Cârniceni, sunt trei poduri înguste unde prioritatea trebuie cedată. În trecut, cei care mergeau spre Iași aveau prioritate, dar totul s-a schimbat la 180 de grade, astfel că cei care pleacă dinspre Popricani spre Cârniceni au prioritate pe poduri. Această modificare ar trebui să rezolve o problemă cu un drum județean.

S-au făcut modificări pe DN24C

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și Serviciul Rutier de la Poliția Română au făcut o modificare la circulația pe podurile înguste de pe DN24C. Șoferii care vin dinspre Popricani și merg spre Cârniceni au prioritate să treacă peste poduri, față de cei din sens opus. La intersecția DN24C cu DJ828C, spre Țigănași, șoferii aveau probleme, deoarece nu se respecta un semn de STOP.

„Într-adevăr, au mai fost interpelări cu cetățenii în ceea ce privește situația de pe DN24C. A fost făcută modificarea cu prioritatea pentru porțiunile înguste de pe pod și ar trebui de acum să nu mai fie probleme. În ceea ce privește intersecția respectivă, indicatoarele sunt clare, numai că se crea confuzie din cauza priorității de pe porțiunile următoare. Efectele după modificarea făcută se vor vedea de acum”, au transmis polițiștii din Iași.

Intersecția de pe DN24C i-a îngrozit pe șoferii care merg spre Iași, deoarece se expun la pericole inutile din cauza celorlalți participanți la trafic. Cei care circulă pe direcția Probota – Iași vor acorda prioritate celor care circulă pe direcția Iași – Probota.

„În vederea sporirii siguranței participanților la trafic în zona podurilor cu cale îngustă de pe DN 24C, km 8+750, km 9+778 și km 10+260, între localitățile Popricani și Cârniceni, județul Iași, reprezentanți ai DRDP Iași și ai IPJ Iași – Serviciul Rutier au dispus, astăzi, în urma unei revizii comune, o serie de modificări la regimul de acordare a priorității, în condițiile în care lățimea totală a părții carosabile pe obiectivele menționate este de 5,5 metri, iar circulația se desfășoară alternativ. Schimbarea sensului de acordare a priorității a fost făcută prin inversarea indicatoarelor rutiere («Prioritate pentru circulația din sens invers”, respectiv „Prioritate față de circulația din sens invers»)”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Intersecția a devenit coșmarul șoferilor

Oamenii care merg în fiecare zi pe DN24C, dinspre Cârniceni spre Popricani, se confruntă cu o problemă foarte mare când trec prin intersecția cu DJ282C, care duce spre localitatea Țigănași. Șoferii care vin de pe drumul județean nu respectă indicatorul de oprire și pătrund pe drumul național fără să se asigure.

„Merg în fiecare zi la muncă pe acest drum, fac naveta până în Iași. Sunt mereu probleme în intersecția respectivă, eu am învățat să circul cu prudență pe porțiunea respectivă. Este foarte frustrant pentru mine, ca șofer, deoarece eu circul regulamentar pe DN24C și vine cineva de pe drumul județean care nu respectă indicatorul de stop. Tot ei mă înjură și mă claxonează că nu îi las să treacă, păi, legea spune clar că noi avem prioritate pe drumul respectiv, iar cei care vin de pe drumul județean trebuie să oprească, se asigură și după intră pe drumul național. Sincer, ieri dimineață, era să uit de noua modificare, fac drumul acesta de 17 ani, dar mă voi obișnui cu noua regulă”, povestește Corina Petronela, o șoferiță din Iași.

Oamenii care circulă pe acest drum au făcut sesizare la Serviciul Rutier de la Poliția din Iași, iar răspunsul a fost clar. Conform semnalizării rutiere, cei care circulă pe DJ 282C și pătrund în intersecția cu DN 24C trebuie să acorde prioritate celor care circulă pe acest drum înspre Popricani.

„Cineva dintre noi a făcut și o sesizare la Poliția Rutieră, pentru a explica exact cum se circulă în intersecția respectivă. Ce să vezi, oamenii trebuie să respecte indicatorul de stop. Au mai venit echipaje de poliție în zonă, însă atunci toată lumea circulă regulamentar. Deci este vorba despre nesimțire, nu este vorba că nu au văzut semnul sau nu știu, pur și simplu, nu vor să respecte legea. Te pun în pericol și pe tine, deoarece intră direct în fața ta și ești nevoit să tragi de volan și intri pe contrasens. E doar o chestiune de timp până va fi și o tragedie aici”, a spus Adrian.

Și localnicii din zonă au avut probleme din cauza traficului din intersecția respectivă.

„Într-adevăr, au mai fost probleme în zonă, accidente, din fericire, nimic grav, dar era o problemă constantă. De obicei, cei care veneau din Botoșani știau că au prioritate până în Iași, nu mai respectau semnul STOP și intrau direct pe drumul național. Cred că după ce a fost făcută modificarea cu prioritatea pe poduri se va rezolva problema”, a spus Iulian Chirilă, primarul comunei Țigănași.

Modificările făcute pe această șosea periculoasă din Iași ar trebui să reducă incidentele din trafic.

Comentarii
  • La cât se fura în tara asta nu va este rușine, nu puteți lati un pic acele poduri sa nu mai fie probleme ,puneți semne ca atât va duce capul hoților.

  • Adevaru’ e „plm” ca esti extraordinar de imbecil, cum multi de pe aici si-au dat seama. Nu, nu incap doua masini pe acolo, pe verificate.

  • @@@Plm 🎚️ de acum esti mort. Stiai ca mă-ta te-a avortat la 6 luni, aveai 0,620 kg. Si cați tați ai mai stii? O duzina de cocoși au intrat in poiata ei 🙃😃🤣

  • Tantalailor, plm vorbeste de carute, nu de masini. SI are dreptate. Doar ca voi nu reusiti sa cititi mai mult de 5 cuvinte. Scoateti si limba cand scrieti, nu? Hai ca ati dovedit cat de prosti sunteti.

  • Aia sunt niste tarani care nu fac diferenta intre carute si masini, asa cum nu fac diferenta dintre sat si oras.

  • Sambata orele 22 – 23 foarte multi motociclisti grupati cate trei coboara si urca bulevardul Copou cu viteze ametitoare motoarele supraturate pentru a face cat mai mult zgomot, masini cu tineri adolescenti la fel. Nici un echipaj de politie macar sa previna si sa le taie elanul. Nu mai avem politie, mai ales sefi care sa ii coordoneze, vin alegerile si nu se stie cine va fi urmatorul stapan. Asteapta si nu fac nimic.Trist.

  • Ar trebui sa vezi cum e noapte de noapte, la rond. Tot felul de frustrati, adolescenti intarziati ori retarzi cu carnet, fac drifturi in jurul sensului giratoriu. Asta e zgomotul emblematic al Copoului: scrasnet de cauciucuri.

Adauga un comentariu