National

Monica Pop îl atacă dur pe Vlad Voiculescu: „Cum e posibil să spună că poate transmite viroza aceasta un mărțișor? E de noaptea minții!”

Publicat: 01 mart. 2021
Vlad Voiculescu și Monica Pop
Medicul oftalmolog Monica Pop a taxat afirmația ministrului Sănătății și a declarat că, potrivit studiilor, virusul nu se poate transmite decât pe calea aerului, și nu poate fi contactat de pe suprafețe.

Luni, 1 martie, la Antena 3, Monica Pop l-a atacat dur pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Vineri, acesta a făcut o afirmație, care a scandalizat opinia publică. El a afirmat că, în momentul în care se vor oferi mărțișoare, oamenii trebuie să poarte mănuși.

Medicul oftalmolog Monica Pop a taxat afirmația ministrului Sănătății și a declarat că, potrivit studiilor, virusul nu se poate transmite decât pe calea aerului, și nu poate fi contactat de pe suprafețe.

”Doamne fereşte! Vreau să vă reamintesc că un studiu spune că pe suprafeţe nu există virus, deci nu se menţine pe suprafeţe. Cum e posibil ca tocmai ministrul Sănătăţii să nu ştie lucrul ăsta şi să facă această afirmaţie, efectiv scelerată, că trebuie mănuşi pentru oferirea unui mărţişor. Este revoltător, nu pot să cred aşa ceva. Nici de glumă nu e bună. Aţi văzut foarte bine, că a fost ridiculizat inclusiv de colegii lui de coaliţie. Nu se poate aşa ceva! Nu îmi venea să cred că s-a putut întâmpla aşa ceva şi că un om tânăr poate să spun inepţia asta.

Monica Pop, mesaj pentru Vlad Voiculescu: „Este absolut revoltător”

Medicul spune că este comunicat clar că pe suprafețe nu există virusul, „deci virusul acesta este cu transmitere aerogenă”.

E o tradiţie frumoasă. Copiii şi toată lumea abia aşteată ziua asta. Cum e posibil să spună aşa ceva şi să facă aşa ceva? Este absolut revoltător. Eu cred că omul acesta, pur și simplu vrea să facă rău coaliției, pentru că altfel nu îmi imaginez. Este comunicat clar că pe suprafețe nu există virusul, deci virusul acesta este cu transmitere aerogenă. Cum e posibil să spună că poate transmite viroza aceasta un mărțișor? E de noaptea minții!”, a spus medicul Monica Pop luni, în exclusivitate la Antena 3.

Monica Pop: „Vreţi un sistem bun de sănătate?! Încetaţi cu numirile politice”

Medicul Monica Pop a criticat dur actuala guvernare, pe care o acuză că face numiri politice în sistemul medical. Ea este de părere că miniştrii şi directorii acestor instituții ar trebui să fie medici, care ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului.

„Vreţi un sistem bun de sănătate?! Încetaţi cu numirile politice şi cu miniştrii şi directorii de spitale de alte meserii (sau fără). Doar medicii ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului.

Atâta timp cât în structurile de conducere din sănătate vor fi numiţi membrii unor partide, rudele sau simpatizanţii lor, fără nicio tangenţă cu medicina, lucrurile vor sta tot mai rău.

Nu e deloc simplă conducerea unui spital, cu atât mai puţin a unui sistem în care, au aparut, spre nenorocirea lui, tot felul de neaveniţi! Cu consecinţele de rigoare.

Nu e absolut nici o calitate sa fii membrul vreunui partid ca sa fii numit la conducerea unui spital, minister, etc. Partidele ar trebui să „racoleze” sau sa sustină doar pe cei foarte competenti, care chiar vor sa facă ceva!

Chiar şi pe vremea comunismului, ministrul Sănătătii a fost exclusiv un medic cu renume, niciodata un politruc fără studii medicale! Pâna şi atunci se aprecia meseria de medic, tratată cu mare respect.” a spus Monica Pop.

Adauga un comentariu