Local

Muniție din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperită în zona metropolitană Iași. Bombă ridicată de la postul de Poliție din comuna Prisăcani

Publicat: 16 sept. 2020
În zona metropolitană Iași a fost descoperită muniție provenită din cel de-Al Doilea Război Mondial, geniștii ISU Iași fiind nevoiți să intervină în mai multe comune
Pompierii de la ISU au descoperit muniție din Al Doilea Război Mondial în zona metropolitană Iași

Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ridicat în ultima perioadă o serie de proiectile provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Mai multe proiectile au fost descoperite în zona metropolitană Iași. Un astfel de caz este cel de la postul de Poliție din Prisăcani, de unde a fost ridicat un proiectil de război

Intervenții extreme ale pompierilor ieșeni. Geniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au ridicat în ultima perioadă o serie de proiectile provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Mai multe proiectile au fost descoperite în comunele aflate în zona metropolitană Iași. Un astfel de caz este cel de la postul de Poliție din comuna Prisăcani, de unde a fost ridicat un proiectil de război.

Proiectil de război, descoperit la postul de Poliție din comuna Prisăcani

Geniștii de la ISU Iași au intervenit în comuna Prisăcani la postul de Poliție din localitate, de unde au ridicat un proiectil provenit din timpul conflictului militar de acum 8 decenii. Iar aceasta nu a fost singura intervenție în zona metropolitană Iași a celor de la Inspectorat.

„În data de 14 septembrie 2020, ora 9:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unui proiectil perforant calibru 25 milimetri, de la Postul de Poliție Dumești. Proiectilul a fost ridicat în vederea distrugerii ulterioare. În aceeași zi, de la ora 11:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unei bombe de aruncător calibrul 82 milimetri de la Postul de Poliție Prisăcani, comuna Prisăcani. Bomba a fost transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

Proiectil descoperit în râul Prut. Desfășurare de forțe în comuna Trifești

Geniștii ISU Iași au ajuns și pe malul râului Prut pentru a ridica o bombă descoperită în zonă. În data de 11 septembrie 2020, ora 16:50, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru o misiune de asanare în râul Prut, pe raza localității Hermeziu, comuna Trifești. În urma asanării suprafeței indicate, s-a constatat că obiectul nu face parte din categoria munițiilor rămase neexplodate din timpul conflictelor armate. În data de 12 septembrie 2020, ora 18:09, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată în localitatea Țigănași. A fost identificată, ridicată, transportată și depozitată, în vederea distrugerii ulterioare, o grenadă defensivă, cu focos.
O altă intervenție în zona metropolitană a avut loc în comuna Rediu, aflată la doi pași de Iași.

„În data de 14 septembrie 2020, ora 18:17, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru ridicarea unei bombe de aruncător calibru 120 milimetri de pe un teren viran din localitatea Rediu. Bomba a fost transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu