Razboi în Ucraina

Navele rusești ocolesc interdicția de a intra în porturile din Uniunea Europeană

Publicat: 18 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Navele rusești ocolesc interdicția de a intra în porturile din Uniunea Europeană
Navele rusești pot intra în porturile din Uniunea Europeană în mai multe condiții

Navelor sub pavilion rusesc li se interzice acum intrarea în porturile din Belgia, Bulgaria și Italia în temeiul sancțiunilor UE, dar există multe excepții. Unele dintre ele fac referire la scopuri umanitare, transport petrol, iar altele fac referire la situații de urgență.

A cincea rundă de sancțiuni ale UE impuse în urma invaziei Rusiei a Ucrainei include interzicerea porturilor, dar declarația UE din 8 aprilie spunea că „se aplică scutiri pentru scopuri medicale, alimentare, energetice și umanitare, printre altele”. Ba mai mult, băncile rusești au intrat în vizotul Uniunii Europene. Ursula von der Leyen declara că ar trebui să ne uităm către banca Sberbank, bancă prin care se fac plățile importului de gaze naturale.

Navele rusești ocolesc interdicția de a intra în porturile din Uniunea Europeană

Presa belgiană și italiană spun că navele rusești mai pot livra în UE: petrol, gaze, produse petroliere, diferite metale, grâu și alte cereale, îngrășăminte, produse farmaceutice și combustibil nuclear pentru energia atomică civilă.  Navele rusești vor fi, de asemenea, permise să intre în porturile UE în cazuri de urgență, cum ar fi pentru reparații care nu suportă amânare.

Radiodifuzorul belgian RTBF a declarat că dintr-o serie mare de nave rusești care se îndreaptă duminică spre porturile belgiene, doar trei vor fi interzise la intrare. Rusia continuă să exporte zilnic cantități uriașe de energie către UE, Germania și mulți alți membri ai UE depind foarte mult de ea. Ucraina și mulți dintre susținătorii săi din Europa deplâng eșecul UE de a pune energia rusă sub sancțiuni.

Unele iahturi ale oligarhilor ruși și alte nave rusești au fost confiscate în Franța, Italia și în alte părți ale UE în temeiul sancțiunilor.

Uniunea Europeană a anunțat un pachet amplu de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a lucrat la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Cu toate acestea, blocul rămâne divizat în privinţa extinderii acestor sancţiuni la importurile de energie, în ciuda dovezilor tot mai numeroase referitoare la crimele de război comise de forţele ruse în Ucraina.
Printre sancţiunile anunțate s-au regăsit și limitarea de importuri de gaze naturale din Rusia. Totuşi sunt multe țări din blocul european care nu par să fie în totalitate de acord cu pachetul de sancţiuni. Germania a anunțat că la acest moment nu este posibilă tăierea relațiilor economice cu Rusia din perspectiva importului de gaze naturale:

”Vrem să fim, [în] timp scurt, mai puţin dependenţi de importurile ruseşti de energie ale Uniunii Europene, iar Germania va sprijini noi sancţiuni împotriva Rusiei. Trebuie să punem mai multă presiune asupra lui Putin şi trebuie să izolăm Rusia, trebuie să tăiem toate relaţiile economice cu Rusia, dar în acest moment nu este posibil să tăiem aprovizionarea cu gaze ”, a declarat luni ministrul german de Finanţe Christian Lindner, la Luxemburg.

Vă aducem aminte faptul că întreaga industrie din Germania, cea mai mare din Europa și una dintre cele mai mari din lume, se bazează pe gazele naturale din Rusia. H.D. Hartmann declara la BZI LIVE că este imposibil ca Europa să se deconecteze de la Rusia. Așadar, vom vedea dacă navele rusești vor ocoli în continuare restricțiile din Europa.

 

Comentarii
  • He, he! Cititi comunicatul din Ro : navele rusesti n-au voie sa intre in porturile noastre, cu exceptia navelor care transporta hidrocaburi, materii prime, ingrasaminte si parca inca ceva.

Adauga un comentariu