Titlurile zilei

Noi probleme pentru afaceristul Viorel Blăjuț! A contestat în instanță un raport de evaluare la un teren dintr-o zonă extrem de căutată! Scandalul a izbucnit de la executarea silită demarată de o bancă! (Exclusiv)

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi probleme pentru afaceristul Viorel Blăjuț A contestat în instanță un raport de evaluare la un teren dintr-o zonă extrem de căutată Scandalul a izbucnit de la executarea silită demarată de o bancă Exclusiv
Afaceristul Viorel Blăjuț a contestat în instanțele ieșene o executare silită și un raport de evaluare a unui teren din comuna Miroslava: acesta susține că imobilul a fost subevaluat

Controversatul afacerist Viorel Blăjuț are din nou tot felul de probleme de rezolvat prin instanțele din Iași. Recent, acesta a contestat la Judecătoria Iași o executare silită demarată de Libra Internet Bank. În plus, Blăjuț a contestat și un raport de evaluare întocmit de un expert cu privire la un teren de 4.778 mp, din comuna ieșeană Miroslava

Apar noi probleme pentru un afacerist din Iași! Viorel Blăjuț a contestat recent în instanță un raport de evaluare la un teren dintr-o zonă extrem de căutată! Întreg scandalul a izbucnit de la executarea silită demarată de o bancă!
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte contestația formulată de afacerist.

„Instanța admite excepția tardivității formulării contestației de la executare îndreptate împotriva executării silite însăși. Respinge, ca tardivă, contestația la executare împotriva executării silite însăși. Admite în parte contestația la executare formulată de contestatorul Viorel Ionel Blăjuț în contradictoriu cu intimata Libra Internet Bank SA. Dispune anularea raportului de evaluare întocmit de expert L.L. pe 20 mai 2019, a încheierii de fixare preț bun imobil din 30 mai 2019, a publicației de vânzare din 5 iunie 2019, precum și a tuturor actelor subsecvente acestora emise în dosarul de executare din 2018 al BEJ Chiriac Cătălin Răzvan. Executorie”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Totuși, decizia nu era definitivă, astfel că a fost contestată de reprezentanții Libra Internet Bank SA.

Contestația formulată de afaceristul Viorel Blăjuț a ajuns pe rolul Tribunalului Iași

În urma deciziei luate de prima instanță, dosarul a ajuns în apel pe rolul Tribunalului Iași. Magistrații au respins apelul formulat de reprezentanții Libra Internet Bank SA. Astfel, decizia a rămas definitivă.
Afaceristul Viorel Blăjuț a susținut în fața instanțelor de judecată că, în urmă cu aproximativ 7 ani, a fost încheiat un contract de credit cu Libra Internet Bank SA. Conform acestuia, el a avut calitatea de garant în cadrul contractului. La un moment dat, plățile ratelor au fost efectuate cu întârzieri. Din acest motiv, pe 18 august 2017, Blăjuț a cerut băncii să încheie un angajament de plată pe 12 luni, angajament care ar fi fost acceptat de Libra Internet Bank.

„Executarea silită a fost începută pentru o creanță ce nu are caracter exigibil. Nu există vreo notificare din partea băncii care să arate o reziliere unilaterală a convenției respective. Nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru demararea executării silite. De asemenea, raportul de evaluare este nul, cu caracter incomplet, formal și eronat”, a subliniat afaceristul în fața judecătorilor.

Mai exact, acesta a susținut că un teren de-al său, în suprafață de 4.778 mp, din comuna Miroslava, ar fi fost evaluat la 5.000 de euro (23.804 lei), în contextul în care, în zonă, terenurile se vând cu un preț cu mult mai mare. În plus, el a contestat și valoarea onorariului de executare silită.

Alte probleme în instanță pentru afaceristul ieșean, de la un contract de credit de milioane de euro

Recent, și SC Iașisting SRL, controlată de afaceristul Viorel Blăjuț, a dat în judecată Patria Bank. În același dosar, în calitate de pârâte, sunt alte firme controlate de acesta, precum Recumedis SRL (fosta Red Clinic SRL), SC Romsting SRL, SC Red Hospital SRL sau SC Red Plaza SRL. Iașisting l-a mai chemat în fața instanței, în același dosar, în calitate de pârât, pe Viorel Ionel Blăjuț! La ultimul termen al dosarului, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis amânarea pentru data de 15 martie 2021.

În perioada 2011-2014, firma controlata de afaceristul Viorel Blăjuț a contractat credite în valoare totală de aproape 6 milioane de euro. La un moment dat, cei de la Patria Bank au notificat firma să achite datoriile. Cei de la bancă au trecut chiar la executarea silită a firmei ieșene. Societatea a contestat în instanță acest lucru și a obținut o decizie relativ favorabilă. Judecătorii au decis anularea executărilor silite și repunerea părților în situația anterioară. Totuși, cei de la Patria Bank au spus că s-au conformat, dar că Iașisting avea de achitat în continuare ratele și nu ar fi făcut acest lucru.

Adauga un comentariu