Prima pagină » Actualitate » O bătrână a murit la o zi după ce a fost ţinută 5 ore într-un container de triere! Mărturia fiicei femeii este cumplită
O bătrână a murit la o zi după ce a fost ţinută 5 ore într-un container de triere! Mărturia fiicei femeii este cumplită

O bătrână a murit la o zi după ce a fost ţinută 5 ore într-un container de triere! Mărturia fiicei femeii este cumplită

22 ian. 2021, 13:10,
George Cristian în Actualitate

O bătrână în vârstă de 76 de ani a murit la o zi după ce a fost ţinută într-un container de triere în faţa unui spital din judeţul Cluj. Bătrâna a fost ţinută ore în şir la Spitalul din Gherla iar după acest lucru a fost trimisă acasă de către medicii de la UPU Cluj.

În schimb, familia femeii lansează mai multe acuzaţii. Fiica femeii susţine că medicii i-au spus acesteia că o supraveghează pe femeie prin camerele video monitorizate în container.

Cum s-a întâmplat tragedia

Pe data de 10 ianuarie 2021, familia femeii a solicitat intervenţia unui echipaj de ambulanță. Bătrâna acuza dureri abdominale. Pacianeta a fost transportată la spitalul din Gherla iar aici, după ce a fost consultată de medici a fost trimisă la Unitatea Primire Urgențe din Cluj. Totuşi, femeia a aşteptat timp de 5 ore la triajul de la spitalul din Gherla în pofida faptului că aceasta acuza dureri de burtă. Fiica femeii le-a spus jurnaliştilor de la adevărul.ro că motivul pentru care mama ei a aşteptat atâtea ore a fost că nu există nicio ambulantă disponibilă:

„Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”, a spus fiica femeii, conform de Gherla Info. Ambulanţa a venit abia la miezul nopţii, iar femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj.

Ce spun medicii de la UPU Cluj

Medicii de la UPU CLuj se spală pe mâini spunând că i-au acordat toate îngrijirile medicale aferente. Femeii i s-a făcut un tomograf la cap, a fost consultata la abdomen iar după alte consultări a fost trimisă înapoi la Spitalul din Gherla. Purtătorul de cuvânt de la spital le-a spus jurnaliştilor faptul că întreaga consultaţie a fost dificilă pentru că femeia nu cunoştea limba româna şi a fost nevoie de intervenţia unui translator maghiar:

„De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap. Femeii i s-au făcut investigaţii complete, dar nu s-a găsit nimic. A mai fost consultată la abdomen, unde acuza dureri, i s-a făcut un consult neurologic, consultaţie la chirurgie, i s-a făcut EKG, ecografie. Nu a rezultat nimic, dar exista suspiciunea unui accident vascular cerebral. Colaborarea cu femeia a fost mai dificilă, întrucât aceasta nu cunoştea bine limba română, dar cu ajutorul unui coleg vorbitor de limbă maghiară ne-am descurcat. Astfel că pacientă a fost trimisă înapoi la Gherla, în stare stabilă, pentru monitorizare”, a spus Flavia Ţopan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj.

Ambulanţa nu a putut priorita intervenţia

Într-o altă declaraţie, reprezentanţii SAJ Cluj au spus că beneficează de prioritate cazurile care vin prin 112. În momentul actual, cei de la SAJ au un deficit de personal comparativ cu cazurile urgente la care trebuiesc să intervină:

„Prioritate pentru noi au solicitările venite prin 112. Se ştie de mult timp că avem echipaje foarte puţine şi cazuri tot mai multe. Ambulanţa de la Gherla, cu doar două echipaje, face deplasări chiar şi la 40 de kilometri distanţă. Când ai două maşini plecate din oraş pentru cel puţin o oră, doamne fereşte să se întâmple vreun accident grav, nu are cine să intervină. Peste toate se adaugă un nou fenomen, cel al solicitărilor pentru testare Covid, care se realizează în ambulanţă şi care durează şi o oră, timp în care echipajul medical este imobilizat. În cazul de faţă, pacienta se afla la spital, unde avea parte de supraveghere medicală. De aceea a venit o ambulanţă liberă abia după ce s-au rezolvat toate solicitările de pe teren, acestea sunt procedurile”, au susţinut cei de la Ambulanţă, conform adevărul.ro

Nu este un caz singular în România. Vorbim despre faptul că, în mai 2020, un bărbat a murit după ce a fost transportar ore întregi printre spitale sau despre pacienții internați în diverse spitale și care au fost tratați necorespunzător, inuman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024