Eveniment-Social

O construcție spectaculoasă ar putea fi ridicată în zona Copou! Astăzi s-ar putea decide investiția de 25 de milioane de lei – FOTO, EXCLUSIV 

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O construcție spectaculoasă ar putea fi ridicată în zona Copou Astăzi s-ar putea decide investiția de 25 de milioane de lei  FOTO EXCLUSIV 
Astăzi, 13 februarie 2023, în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice este programată o nouă ședință. În cadrul acesteia ar putea fi aprobată și avizată construirea de nou cămin studențesc pentru Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în Strada Titu Maiorescu nr. 15 din arealul Copou

O decizie legată de o construcție spectaculoasă care ar putea fi ridicată în zona Copou ar putea fi luată astăzi, 13 februarie 2023! Concret, în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice este programată o nouă ședință. În cadrul acesteia ar putea fi aprobată și avizată construirea unui nou cămin studențesc pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în strada Titu Maiorescu, nr. 15, din arealul Copou

O construcție spectaculoasă ar putea fi ridicată în zona Copou! Totul are în prim-plan ședința de astăzi, 13 februarie 2023, a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI). Acum este programată o nouă ședință, iar în cadrul acesteia ar putea fi aprobată și avizată construirea unui nou cămin studențesc pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, în strada Titu Maiorescu, nr. 15, din arealul Copou.

Proiectul se află în faza Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC).  Imobilul va avea peste 250 de locuri. Aproximativ 25 de milioane de lei vor fi investiți. Totul este derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

O construcție spectaculoasă ar putea fi ridicată în zona Copou

Licitația a fost adjudecată de asocierea SC Das SRL Iași și SC Oopy Arhitectura SRL din București. Prima este deținută de afaceristul Gheorghe Avram, care în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 197,4 milioane de lei și un profit 19,9 milioane de lei. Acesta avea 229 de angajați. Cea de-a doua firmă este deținută de Octavia Popeea, ce avea, în 2020, o cifră afaceri de 3,8 milioane de lei, un profit de 259.260 de lei și 10 angajați. Noul cămin va avea o suprafață totală de 20.406 metri pătrați și va fi situat pe strada Titu Maiorescu, nr. 15.

De asemenea, în aceeași manieră, pentru căminele C6, C7, C8 din Campusul Studențesc Titu Maiorescu”, Universitatea Cuza” are în vedere obiectivul de investiții privind reabilitarea, modernizarea, etajarea și dotarea acestora. Pe de altă parte, căminul va avea un regim de înălțime S+D+P+5E și va dispune de 99 de camere, 4 dintre acestea fiind destinate persoanelor cu dizabilități, dar și o parcare subterană, cu 42 de locuri. În total (25 de milioane de lei este suma destinată doar construirii), a fost alocată suma de 46.837.144,29 lei (aproximativ 10 milioane de euro), dintre care 45.315.176,70 lei de la Compania Națională de Investiții, acesta fiind cel mai mare proiect finanțat de CNI în județul Iași.

Construcția noului cămin a fost aprobată pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern

Construcția noului cămin a fost aprobată pe 25 iunie 2020, prin Hotărâre de Guvern (HG). Obiectivul de investiții este inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), subprogramul Unități și instituții de învățământ de stat”, derulat de Compania Națională de Investiții. Conform caietului de sarcini, noul cămin va fi compus din cinci corpuri: corpul 1, cu dublu tract, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 2, de legătură, nodul de circulație verticală cuprinzând scara elicoidală și două lifturi, cu regim de înălțime S+P+5E, corpul 3, simplu tract, cu regim de înălțime D+S+P+5E, corpul 4 și corpul 5, dezvoltate doar în subteran, pentru parcare subterană, adăpost de protecție civilă și spații tehnice.

După finalizarea lucrărilor de construcție se vor organiza, conform legislației în vigoare, licitații în vederea achiziționării mobilierului și aparaturii necesare.

Așadar, o construcție spectaculoasă ar putea fi ridicată în zona Copou.

Adauga un comentariu