Local

O ieșeancă, trimisă la pușcărie pentru următorii 9 ani! Femeia, acuzată că a dat o lovitură de aproape 3 milioane de lei!

Publicat: 17 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O ieșeancă trimisă la pușcărie pentru următorii 9 ani Femeia acuzată că a dat o lovitură de aproape 3 milioane de lei
Judecătorii ieșeni au condamnat-o pe o femeie la 9 ani de temniță, după ce aceasta a fost acuzată de evaziune fiscală

Magistrații au pedepsit o femeie acuzată că a creat o „gaură” la bugetul de stat în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o recent pe Mandolina Stănescu la 9 ani de temniță, sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată. Mandolina Stănescu nu este la prima „ispravă” de acest gen, conform anchetatorilor ieșeni

O femeie din județul Iași va înfunda pușcăria pentru următorii ani! Ieșeanca a fost acuzată că a dat o lovitură de aproximativ 3 milioane de lei! După o anchetă a autorităților, totul a ieșit la iveală. Iar, acum, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea Mandolinei Stănescu la 9 ani de închisoare, pentru evaziune în formă continuată. De asemenea, magistrații au pus-o la plată pe ieșeancă.

„Instanța admite acțiunea promovată în cauză de partea civilă Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, reprezentată prin DGRFP Iași. Obligă inculpata la plata către partea civilă a sumei de 2.936.613 lei, din care suma de 1.594.582 de lei reprezintă taxa pe valoare adăugată, iar suma de 1.342.031 de lei are titlul de impozit pe profit. Dispune luarea măsurii asigurătorii constând în instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare aparținând inculpatei Mandolina Stănescu, până la concurența sumei de 2.936.613 lei”, au afirmat recent judecătorii ieșeni.

Mandolina Stănescu, acuzată de evaziune fiscală de către anchetatorii ieșeni

Acest proces al Mandolinei Stănescu a început pe data de 25 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis-o în judecată sub acuzația de evaziune fiscală în formă continuată.
Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de 5 ani, ieșeanca ar fi dat declarații neconforme cu realitatea. Oamenii legii au adăugat că, prin intermediul declarației din 18 februarie 2014, aferentă lunii decembrie 2013, și declarației din 29 mai 2014, aferentă lunii martie 2014, Mandolina Stănescu ar fi creat un prejudiciu de aproape 3 milioane de lei, la bugetul consolidat al statului.

Alte probleme cu legea, în trecut, pentru ieșeancă

Anchetatorii ieșeni au afirmat că totul a ieșit la iveală în urma unui control efectuat de finanțiști. De altfel, aceștia au fost cei care au sesizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași cu privire la neconcordanțele descoperite în documente.
Oamenii legii au demarat cercetările și au juns la concluzia că actele au fost „măsluite”, în așa fel încât Mandolina Stănescu să rămână cu o importantă sumă de bani, respectiv 3 milioane de lei. Ulterior, anchetatorii au trimis-o în judecată pe ieșeancă pentru evaziune fiscală în formă continuată. De remarcat este faptul că femeia nu e la prima „ispravă” de acest gen. Magistrații au precizat că ieșeanca a mai fost certată cu legea, ea fiind anchetată pentru același gen de infracțiune. Mai mult, femeia a mai fost condamnată în ultimii ani de judecătorii ieșeni pentru comiterea unor infracțiuni cu caracter economic.

Adauga un comentariu