Local

Patronii magazinului Principe Caffe intră în imobiliare! Bloc de locuințe colective pe strada Aurel Vlaicu. Daniel Anghel: „Nu sunt de acord cu ce se construiește acolo” – FOTO

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronii magazinului Principe Caffe intră în imobiliare Bloc de locuințe colective pe strada Aurel Vlaicu. Daniel Anghel Nu sunt de acord cu ce se construiește acolo - FOTO
Patronii magazinului Principe Caffe vor să dezvolte un proiect imobiliar în zona Aurel Vlaicu

Proprietarii magazinului Principe Caffe vor să dezvolte un proiect imobiliar în zona Aurel Vlaicu. Terenul este înconjurat de locuințe individuale. Daniel Anghel a precizat că, deocamdată, vrea să crească valoarea terenului. Proiectul se află în analiza arhitecților, membri în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona Aurel Vlaicu, din municipiul Iași. Soții Petronela și Daniel Anghel, patronii magazinului Principe Caffe, din cartierul Tătărași, vor să obțină un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Astfel, proiectul a fost introdus, recent, pe ordinea de zi a Comsiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) organizată la nivelul Primăriei Iași, formată din arhitecți. Cei doi beneficiari dețin un teren de 1.353 de metri pătrați, pe strada Aurel Vlaicu, nr.67, pe care este edificată o casă bătrânească. De precizat că amplasamentul este situat într-o zonă de case.

„Terenul este al soției mele. Deocamdată vrem să obținem un Plan Urbanistic Zonal ca să-i creștem valoarea. Acolo nu există regim mare de înălțime, se ajunge la P+4. Ne gândim la o colaborare dacă primim avizele. Sunt care au primit pentru P+10, dar care au intrări la Primărie. Eu vreau să-i dau o valoare terenului. Proiectul a fost respins la un moment dat. Nu sunt de acord cu ce se construiește acolo (zona Aurel Vlaicu – n.r.)”, a precizat Daniel Anghel.

Daniel Anghel face bani din magazinele cu cafea

Soții Anghel, pe lângă inițiativa de a construi un bloc de locuințe colective, administrează o afacere ce vizează comercializarea mai multor sortimente de cafea. Un astfel de magazin a fost deschis în cartierul Tătărași, la parterul unui bloc de pe strada Vasile Lupu, sub denumirea de Principe Caffe. Societatea care administrează magazinul a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 114.909 lei, 20.256 lei, datorii de 13.248 lei, fără angajați.

Mai mult, soții Anghel administrează și cafeneaua Paper Cut, situată pe strada Toma Cozma, în apropierea Universității „Alexandru Ioan Cuza”. În anul 2020, cifra de afaceri a fost de 40.595 de lei, față de 108.640 de lei, în 2019, când cursurile universității se desfășurau normal. Nu în ultimul rând, afaceriștii dețin a treia firmă, Lord Street SRL, dar cu cifre financiare insignifiante. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentată afacerea a doi tineri care au deschis în centrul Iașului o prăjitorie de cafea.

În zona Aurel Vlaicu sunt anunțate alte proiecte imobiliare

În zona Aurel Vlaicu vrea să investească și Viorel Vasile Baltariu, patronul firmei de instalații Giga Instal SRL. Recent, a obținut un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Terenul afaceristului are o suprafață de 2.400 de metri pătrați și este amplasat pe șoseaua Iași – Ungheni, în apropierea hotelului Amadeo, de pe strada Aurel Vlaicu, nr.88.

Deocamdată, beneficiarul a comandat întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi analizat în cadrul comisiilor de urbanism formate din arhitecți și consilieri locali, constituite la nivelul Primăriei Iași. Viorel Baltariu a explicat că va construi un singur bloc pe suprafața de teren deținută. Astfel, va avea o suprafață suficientă pentru amenajarea spațiilor verzi. Deocamdată nu are detalii despre regimul de înălțime a clădirii. În zonă s-au construit blocuri și cu 10 etaje. Nu departe de amplasamentul lui Viorel Baltariu au fost inițiate alte proiecte imobiliare.

Adauga un comentariu